Zanikające znaki na głównym wyświetlaczu
witam Panowie. Moj problem polega na tym ze wyswietlacz nic nie pokazuje jest caly wykreskowany:( robilem zmieniarke ale nie dlaczalem kabli bo nie mam kodu do radia. Po skreceniu wszystkiego do kupy i odpaleniu Madzi wykreskowalo mi caly wyswietlacz zero informacji. Mozna go jakos przywrocic do zycia nie ryzykujac blokada radia. Prosze o Pomoc:(
- Od: 15 gru 2011, 14:54
- Auto: Mazda 6 kombi, 2003r. 2.0 121 km
Brawo za ...
Jedyne co możesz zrobić to odpiąć wyświetlacz od radia i ponownie podłączyć jeśli to nie pomoże to zostaje odpięcie zasilania od radia, jeśli te dwa sposoby nie pomogą to znaczy że coś uszkodziłeś.
Kto to widział grzebać w sprzęcie pod napięciem.
Jedyne co możesz zrobić to odpiąć wyświetlacz od radia i ponownie podłączyć jeśli to nie pomoże to zostaje odpięcie zasilania od radia, jeśli te dwa sposoby nie pomogą to znaczy że coś uszkodziłeś.
Kto to widział grzebać w sprzęcie pod napięciem.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
dzieki za info airbob
konsultowalem juz sie troche z wojtkiem jutro bede walczyl dalej....
ale juz odpinam akumulator tym razem moze to tez malo wplyw na moja nieudolna naprawe....
edit:
naprawione
wyswietlacz dziala
rozkrecalem jesczce raz poprawilem styki spryskujac je sprayem poprawiajacym lacze (czysci styki itp)
dzieki za rady airbob
ale juz odpinam akumulator tym razem moze to tez malo wplyw na moja nieudolna naprawe....
edit:
naprawione
wyswietlacz dziala
dzieki za rady airbob
- Od: 15 gru 2011, 14:54
- Auto: Mazda 6 kombi, 2003r. 2.0 121 km
Siema
Od wczoraj w 6 z 2003 roku ma m problem z wyświetlaczem. Zrobiła się choinka. Jak odpalę auto to tak jakby wszystko od radia się lekko świeciło, nie widać czy jest włączona klimatyzacja, nie pokazuje jak ustawiony jest nawiew. Po 40 s pokazuje strzałkę jakby nawiew był skierowany na nogi, a po jakimś czasie wyświetla się tylko informację z radia. Nie pokazuje prawidłowo godziny, temperatury na zewnątrz, i spalania, I tak wszystko cyklicznie się powtarza. Dziś na chwilę wszystko wróciło do normy. Po kolejnym odpaleniu problem się powtórzył.
Mam jeszcze jeden problem. Po wyminie baterii w pilocie na początku drzwi się normalnie otwierały. A teraz jak zamknę pilotem to nie zawszę za pierwszym razem chce się zamknąć, a jak już się zamknie to albo sam się potrafi otworzyć, albo nie można otworzyć drzwi pilotem. Kluczykiem jak zamknę to wszystko jest ok.
Od wczoraj w 6 z 2003 roku ma m problem z wyświetlaczem. Zrobiła się choinka. Jak odpalę auto to tak jakby wszystko od radia się lekko świeciło, nie widać czy jest włączona klimatyzacja, nie pokazuje jak ustawiony jest nawiew. Po 40 s pokazuje strzałkę jakby nawiew był skierowany na nogi, a po jakimś czasie wyświetla się tylko informację z radia. Nie pokazuje prawidłowo godziny, temperatury na zewnątrz, i spalania, I tak wszystko cyklicznie się powtarza. Dziś na chwilę wszystko wróciło do normy. Po kolejnym odpaleniu problem się powtórzył.
Mam jeszcze jeden problem. Po wyminie baterii w pilocie na początku drzwi się normalnie otwierały. A teraz jak zamknę pilotem to nie zawszę za pierwszym razem chce się zamknąć, a jak już się zamknie to albo sam się potrafi otworzyć, albo nie można otworzyć drzwi pilotem. Kluczykiem jak zamknę to wszystko jest ok.
- Od: 3 cze 2012, 18:48
- Auto: Mazda 6 2.0d 120KM 2003r
- Od: 10 mar 2005, 14:22
- Auto: Mazda 323 1.6 BG 1994r
Mazda 626 2.0 GE 1997r
Mazda Xedos 6 1.6 1996r
Mazda 6 GY 2.0 CiTD 2004r
BartekB napisał(a):przeczytaj ten wątek ...może pomoże
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=45100
Dzięki wielkie za ta instrukcje... naprawa w miarę prosta chociaż podstawowe umiejętności posługiwania się lutownicą i bardziej zaawansowane umiejętności majsterkowania będę tutaj niezbędne.
Pomimo, że zdjęcia już wcięło łatwo dojść do przyczyny problemu... ja zamiast lutownicy użyłem opalarki do podgrzania układu... teraz działa jak należy:)
- Od: 7 wrz 2010, 18:28
- Auto: M6 2.0i 16V 141KM `04
Witam,
poszukuję fachowca na śląsku, który naprawi mi wyświetlacz w mojej mazdzie.
poszukuję fachowca na śląsku, który naprawi mi wyświetlacz w mojej mazdzie.
- Od: 11 lip 2012, 15:01
- Auto: Mazda 6 2.0 Benzyna GG\GY 2003r. + LPG Stag4
Jak nie znajdziesz nikogo to zapraszam do Wrocławia ewentualnie możesz wysłać sam wyświetlacz.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
airbob napisał(a):Jak nie znajdziesz nikogo to zapraszam do Wrocławia ewentualnie możesz wysłać sam wyświetlacz.
Witam wszystkich
Airbob mam ten sam problem z wyświetlaczem? możesz jakoś mi pomóc? Czy mogę Cię prosić o przesłanie info na pw oczywiście z ceną naprawy?
pozdrawiam
t.
- Od: 13 lis 2013, 21:12
- Auto: M6 GH 2.5 2009r.
Sport Dynamic
poszło PW
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123