Podgrzewanie foteli(fotorelacja z naprawy na str.5)
martens wiec z tego co piszesz ogrzewanie posiada kontrolki na desce. Mozesz napisac o tym cos wiecej? Mam zamiar wymieniac konsole na ta z przyciskami i prawde mowiac myslalem ze tylko tego mi brakuje, nie wiedzialem nic o kontrolkach.
Swoja droga kto wie jak sprawdzic czy fotele sa na pewno ogrzewane? Jest to jakos oznaczone czy moze wygladem sa inne?
Swoja droga kto wie jak sprawdzic czy fotele sa na pewno ogrzewane? Jest to jakos oznaczone czy moze wygladem sa inne?
- Od: 1 sie 2009, 18:15
- Auto: 6 Sport GG MZR-CD 143 KM '06
Więc na samym dole tzn pod pokrętłami od klimy na środku jest znaczek z narysowanym fotelem który powinien podczas grzania foteli świecić na zielono, u mnie świeci jedynie przy odpalaniu auta a następnie gaśnie .
[quote="Enduro"]na podlokietniku po srodku auta miedzy przednimi fotelami
musisz miec dwa klawisze,
i to jest sygnal czy masz podgrzewane fotele
i jak je wcisniesz to powinno zagrzac odbyt! [/quote .I jak fotele są włączone to też te klawisze świecą ,ale u mnie nie działają i nie świecą
Co do wyglądu myśle że fotele bez ogrzewania niczym się nie różnią,pod spodem jedynie mogą nie mieć kabli bo u mnie są, bo najpierw myślałam że może ktoś sobie rozłączył ale wszystko wizualnie jest o.k .
[quote="Enduro"]na podlokietniku po srodku auta miedzy przednimi fotelami
musisz miec dwa klawisze,
i to jest sygnal czy masz podgrzewane fotele
i jak je wcisniesz to powinno zagrzac odbyt! [/quote .I jak fotele są włączone to też te klawisze świecą ,ale u mnie nie działają i nie świecą
Co do wyglądu myśle że fotele bez ogrzewania niczym się nie różnią,pod spodem jedynie mogą nie mieć kabli bo u mnie są, bo najpierw myślałam że może ktoś sobie rozłączył ale wszystko wizualnie jest o.k .
- Od: 3 lis 2009, 20:36
- Auto: M6 Sport Kombi Wagon Disel2004
znaczek z fotelem na konsoli srodkowej nie jest od ogrzewania tylko zwiazany jest z cuzjnikiem obecnosci pasazera i systemem poduszek powietrznych
Nie ma zadnych kontrolek ogrzewania.. na podlokietniku sa 2 guziki ktore po wlaczeniu sie podświetlają i koniec ..fotele grzeją wtedy
Fajna sprawa dla babek i dla facetow ktorzy nie chca miec dzieci a nie lubią gumek
Nie ma zadnych kontrolek ogrzewania.. na podlokietniku sa 2 guziki ktore po wlaczeniu sie podświetlają i koniec ..fotele grzeją wtedy
Fajna sprawa dla babek i dla facetow ktorzy nie chca miec dzieci a nie lubią gumek
- Od: 19 paź 2008, 19:53
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 2004
[quote="Hieronim"]znaczek z fotelem na konsoli srodkowej nie jest od ogrzewania tylko zwiazany jest z cuzjnikiem obecnosci pasazera i systemem poduszek powietrznych
Masz rację sory
Masz rację sory
- Od: 3 lis 2009, 20:36
- Auto: M6 Sport Kombi Wagon Disel2004
A w te przyciski łatwo wymontować podwadzić i pociągnąć w kierunku przedniej szyby wtykane są, potem płaskim śrubokrętem wyciągnąć małą diodę i wymienić na nową (będzie świeciło).
Diody 14V 50ma (takie się nie przepalają) a te 12V świecą pół dnia.
U mnie także nie działa podgrzewanie fotela kierowcy nie wiem co sprawdzić.
Diody 14V 50ma (takie się nie przepalają) a te 12V świecą pół dnia.
U mnie także nie działa podgrzewanie fotela kierowcy nie wiem co sprawdzić.
Ale jazda to musi być MAZDA :) 666
ZOOM-ZOOM
ZOOM-ZOOM
- Od: 10 mar 2009, 00:09
- Auto: M6 2002r 2.0i 16V 141KM GG+GAZ
martens napisał(a):znaczek z fotelem na konsoli srodkowej nie jest od ogrzewania tylko zwiazany jest z cuzjnikiem obecnosci pasazera i systemem poduszek powietrznych
Z tego co mi wiadomo, wylacznie z poduszka – obecnosc pasazera nie ma znaczenia. System zawsze sie aktywuje (a ta kontrolka ma zgasnac po kilku sekundach jesli poprawnie sie aktywowal), a jedynie nie odpala poduszki w przypadku braku ciezaru w trakcie zderzenia. Kontrolka to tylko check sprawnosci poduszki.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Mam podłokietnik z przyciskami grzanych foteli oraz instalacje do tego.. Ale fotele nie są podgrzewane chciałbym do nich założyć maty grzewcze, mam tylko pytanie czy rozbierał ktoś może te fotele i czy wogóle jest to wykonalne? Maty mogę mieć od audi vw bmw za darmo tylko chodzi mi o to czy da się to zrobić tak żeby nie uszkodzić foteli??
- Od: 31 mar 2009, 22:14
- Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006
Witam. Ja u siebie odkrylem ze jest w siedzeniu zamontowana mata do podgrzewania fotela, jest tylko w siedzeniu a w oparciu niema. Nie mam przelacznikow do podgrzewania ale cala instalacja do fotela jest doprowadzona. Moze ktos wie jak sie podpiac do tej kostki w srodkowym tunelu i ktora to jest kostka? Bezposrednio pod uchwytem do napoji mam dwie kostki biala i czarna do ktorych nic nie jest podpiete. Moze ktos ma schemat instalacji to byb duzo ulatwilo
Dzieki i pozdrawiam.
Dzieki i pozdrawiam.
laser
- Od: 16 lis 2008, 01:45
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD
Witaj kixi4 ja wlasnie dzisiaj skonczylem rozkladanie fotela i powiem ze nie jest trudno dolozyc mate. Tez chcialem dolozyc maty u Siebie ale podczas rozkladania okazalo sie wlasnie ze mam juz zamontowana mate w siedzeniu wiec tylko dolozylem do oparcia 
laser
A jakie maty tam założyłeś? z jakiegoś autka używane czy może jakieś uniwersalne? Ile trwa cały zabieg na jednym siedzeniu? Po złożeniu wszystko ok? tzn czy wygląda jak przed rozebraniem? a jesli miałeś oryginalną matę to wtyczka od tej maty była na wierzchu czy gdzieś ukryta?
- Od: 31 mar 2009, 22:14
- Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006
Ja kupilem http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=806380878 nie wiem czy link jeszcze bedzie dzialal
Sa to nowe maty. Fotel po zlozeniu wyglada tak sam jak przed nie widac ze cos bylo grzebane przy nim. W fotelu material jest mocowany do takich pretow z apomoca kuleczek z drutu ktore mialem ciezko rozgiac ale przy skladaniu zastapilem te kuleczka plastikowymi zaciskami takie jak urzywa sie do montarzu przewodow by nie lataly. Tu jest link gdzie jest opisany demontarz i montarz chodz od innego samochodu lecz duzo jest tam ciekawostek ktore Ci sie przydadza. http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=31216 Mysle ze jak sie przylozyc do montarzu to w jeden dzien da rade zrobic dwa fotele.
Sa to nowe maty. Fotel po zlozeniu wyglada tak sam jak przed nie widac ze cos bylo grzebane przy nim. W fotelu material jest mocowany do takich pretow z apomoca kuleczek z drutu ktore mialem ciezko rozgiac ale przy skladaniu zastapilem te kuleczka plastikowymi zaciskami takie jak urzywa sie do montarzu przewodow by nie lataly. Tu jest link gdzie jest opisany demontarz i montarz chodz od innego samochodu lecz duzo jest tam ciekawostek ktore Ci sie przydadza. http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=31216 Mysle ze jak sie przylozyc do montarzu to w jeden dzien da rade zrobic dwa fotele.
laser
Szostka w ogole chyba w oparciu nie miala...? Albo tak lekko grzeje, ze wydaje sie jakby od siedzenia tylko szlo cieplo w gore...
Hieronim napisał(a):oczywiście ze oparcia tez grzeją
Oczywiscie masz racje. Sprawdzilem dzis. Grzeja. Co wiecej, na "laczeniu" oparcia z siedzeniem, pokrycie bylo zimne, a juz wyzej na oparciu cieple. Grzeja.
Co do grzania bez pasazera – tez grzeja. Nie wiem czy nie slabiej, ale mata pracuje, prad ciagnie. Ma gleboko to, ze nie ma d*py do ogrzania...
Ja u siebie odkrylem tylko w siedzeniu
i jak narazie tylko w fotelu pasazera, w przyszly weekend moze wykrece fotel kierowcy
teraz jestem na etapie poszukiwania orginalnych przelacznikow do wlaczania podgrzewania foteli tak by nie kombinowac z wtyczkami
moze ktos ma jakies namiary na takie przelaczniki ? 
laser
laser napisał(a):narazie tylko w fotelu pasazera
Ja wlasnie o nim pisze, swojego nie testowalem.
Na przelaczniki namiarow zero.
PS. A nie szkoda zachodu? Wiem, fajnie miec, ale jak juz sie ma to sie uzywa tak z 10-15 razy w roku, wtedy to nawet sam tylek podgrzany jest ok... No chyba ze "bo tak", bo takie masz ambicje