Kontrolka Airbag

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez arturoem » 4 lis 2009, 17:08

PRzekręcam kluczyk na ON i gaśńie konktrolka poduszek powietrznych i od tej pory mam dwie sytuacje w zależności od obecności pasażera na przednim siedzenia:

1. Pasażera nie ma: po uruchomieniu silnika zapala się żółta lampka nad zapalniczką i zaczyna migać kontrolka poduszek ( dokładnie 4 razy – czyli napinacze ) a w trakcie jazdy cały czas jest zapalona na czerwono
2. Pasażer jest: zapala się żółta lampka ale gaśnie tak jak powinno być i wtedy normalnie nic nie miga – jednym słowem wszystko OK

Podsumowując, jeśli mam pasażera to wszystko jest ok – jeśli go nie ma to niestety dzieje się to co w pkt. 1 ...

Problem pojawił się po oględzinach kobiety z PZU:) co robiła? Opuściła mocnej pokrywe silnika, coś tam dotykała silnik i możliwa przyczyna – grzebała tam gdzie jest numer podwozia który jest "na rzepę " przy przednim siedzeniu pasażera
arturoem

Postprzez Enduro » 4 lis 2009, 18:11

chyba jeszcze dupsko posadzila na fotelu pasazera...
a teraz mata jest uszkodzona!
bo to ona najczesciej jest odpowiedzialna za problemy..
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez arturoem » 4 lis 2009, 18:43

czyli co kupować emulator maty? czy może przez takie grzebanie przy tym numerze nadwozia coś zostało wypięte/uszkodzone?
arturoem

Postprzez vqsoft » 4 lis 2009, 18:57

nie mata a SBR – pracuje w firmie która robi maty do większości samochodów
za sprawdzenie czy na siedzeniu jest pasażer odpowiada układ sbr – jest to po prostu włącznik naciskowy
cos musiało sie poluzować na kostkach – sprawdź
z doświadczenia wiem ze SBR nie pada :)
Forumowicz

Od: 27 lip 2009, 19:11
Auto: była srebrna M3 1.6 CITD Y6 2004
jest Ix35 & i20

Postprzez sowikPL » 4 lis 2009, 21:09

Witam
Mam ten sam problem tylko ze kontrolka sie swieci caly czas, juz grzebalem przy kostkach ale sie nie poprawilo i nie wiem co dalej.
Moze ktos ma jakies dobre rady z gory dziekuje
Forumowicz

Od: 24 kwi 2009, 19:41
Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121KM

Postprzez arturoem » 5 lis 2009, 18:39

Od wczoraj wieczora jest wszystko dobrze z kontrolkami poduszek – ciekawe co to było. Może rzeczywiście coś z kabelkami było ruszone...
arturoem