Niskie "wolne" obroty MPV II 2.0
Strona 1 z 1
Witam ponownie. Zrobiony mam remont silnika i po odpaleniu na zimnym jest ok. Jak sie silnik dogrzewa to zaczynają falować wolne obroty 500-700, nawet nie kiedy potrafi zgasnąć. A jak silnik złapie swoją temperaturę to utrzymują sie na granicy 500 obr/min. Dzieje sie to na benzynie i gazie. Wymieniłem sonde lambda (tą na kolektorze), i jest dalej to samo. Jest jeszcze jedna- pomiędzy katalizatorami. Czy możliwe jest, że to ona mi jeszcze szwankuje?
gasior
- Od: 16 lut 2008, 17:58
- Auto: Mazda MPV LW 04r 2.3 PB/LPG i Mazda 2 DY 04r. 1.25
witam u mnie było podobnie po remoncie miałem problemy z obrotami
MPV 2,0 90kw 2000r, problem tkwił w węzykach od podciśnienia, żle mi je założyli a do tego jeden był pęknięty, po wymianie i innym podłączeniu (3 róznych mechaników szukało usterki)przewodów od podciśnienia jest wrescie dobrze , moja mpv potrafiła zgasnac na skrzyżowaniu przy zmianie biegów również, a falowanie obrotów po wymianie wężyków znikło
MPV 2,0 90kw 2000r, problem tkwił w węzykach od podciśnienia, żle mi je założyli a do tego jeden był pęknięty, po wymianie i innym podłączeniu (3 róznych mechaników szukało usterki)przewodów od podciśnienia jest wrescie dobrze , moja mpv potrafiła zgasnac na skrzyżowaniu przy zmianie biegów również, a falowanie obrotów po wymianie wężyków znikło
-
carol76
Strona 1 z 1