Błędy systemu ABS i ich rozwiązywanie
wiesz troche szkoda ale dalem za to 40 zł – taka kase to jeszcze wydam. czujnik wymienie sam no i jeszcze pozostaje mi znalezc jakas uzywkę – poleciał lewy tył. Jezeli macie jakies namiary na szroty w okolicy poznania lub lublina gdzie moglbym to znalezc bede wdzieczny.
poprosze też o krótki instruktaz z jakich modeli mazdy czujniki beda pasowac do mojej
pozdrawiam i dzieki za pomoc i cierpliwosc
rt
poprosze też o krótki instruktaz z jakich modeli mazdy czujniki beda pasowac do mojej
pozdrawiam i dzieki za pomoc i cierpliwosc
rt
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
- Od: 11 sie 2007, 20:17
sprawdziłem jakie błędy jakie wyświetla komputer ABS i wyszło tak:
14 – czujnik LT
17 –
nie wiem
61 – jednostaka sterująca
Czy wychodzi z tego, że padł komputer ABS? A jeśli tak to czemu pokazuje uszkodzony czujnik?
14 – czujnik LT
17 –
Czy wychodzi z tego, że padł komputer ABS? A jeśli tak to czemu pokazuje uszkodzony czujnik?
- Od: 7 cze 2006, 15:33
- Auto: Premacy FS '02 asb pb/lpg
Mam problem była spalona zarÓwka od ABS-u wymieniłem ją i nie wiem czy "ABS" musi się ciągle palic czy po chwili musi zgasnąc, pownieważ nie gaśnie.. Proszę o pomoc!.
Dołączyłem pytanie do istniejącego już tematu o ABS. Następnym razem proszę o skorzystanie z opcji "szukaj" i nie zakładanie nowego tematu. Pozdrawiam! chudy
Dołączyłem pytanie do istniejącego już tematu o ABS. Następnym razem proszę o skorzystanie z opcji "szukaj" i nie zakładanie nowego tematu. Pozdrawiam! chudy
-
Mazda1999
aggio napisał(a):sprawdziłem jakie błędy jakie wyświetla komputer ABS i wyszło tak:
14 – czujnik LT
17 –nie wiem
17 TCS – engine control system – engine speed signal line (może ktoś to zgrabnie
Opis całego systemu ABS i wszystkiego z nim związanego jest w manualu 626 GF – patrz GofNet
wez wyskaluj sobie potencjometr na 1.3 k ohma i podłacz azamiast czujnika jak zgaśnie to jest czujnik – ewentualnie zmierz impedancje czujnika – mi to zrobił mechanik bo jestem d.......
ale nie mogę znaleźć wtyki od lewego tylu ktory i u mnie poleciał zdjalem bagażnik (nie calkowicie bo bałem sie połamac cos mi tam blokowało sie ) i nie zauwazylem tej wtyczki
rt
ale nie mogę znaleźć wtyki od lewego tylu ktory i u mnie poleciał zdjalem bagażnik (nie calkowicie bo bałem sie połamac cos mi tam blokowało sie ) i nie zauwazylem tej wtyczki
rt
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
zrobiłem dokładnie według waszych wskazówek. Złączke znalazłem bez problemu. Zmierzyłem rezystancję czujnika wyszło...ok.90 om a powinno być ok. 1,3 kom. Podpiąłem rezystor, włączyłem zapłon i po kilku sekundach kontrolki zgasły. Problem znaleziony – uszkodzony czujnik. Teraz tylko muszę znaleźć jakąś używkę i wymienić. Dziękuję wszystkim za pomoc.
- Od: 7 cze 2006, 15:33
- Auto: Premacy FS '02 asb pb/lpg
jak znajdziesz daj namiar na szrot – ja szukam juz tydzien w poznaiu i ni cholery nigdzie nie ma
mozna kupic nowy w carspeedzie ale niestety nie jest tani
pozdr
rt
mozna kupic nowy w carspeedzie ale niestety nie jest tani
pozdr
rt
allegro uzywany 250
nowy carspeed 475 oryginal mazda
oczywiscie mowimy o tyle – nowy przod ponad 1000 zł
nowy carspeed 475 oryginal mazda
oczywiscie mowimy o tyle – nowy przod ponad 1000 zł