Dziękuję przedmówcom za porady.
Skuszę się na Aisin w Carspeedzie.
Przy okazji dam do wymiany olej w skrzyni biegów. O tym odpowietrzaniu siłownika sprzęgła to bym nie wiedział. Ciekawe czy ten mój mechanik o tym wie

Swoją drogą pytałem w kilku warsztatach we Wrocławiu, i wszędzie chcą za wymianę sprzęgła 400-450 zł. Dosyć drogo

, jak widzę że niektórzy forumowicze płacą 200.
MaliR – a o jakim łożysku FAG mówisz ? Co to jest ? I mam go wymienić na wał ?
Mam nadzieję, że po wymianie sprzęgła będzie lepiej z mocą auta. Słabo przyspiesza. Dodatkowo czasem lekko szarpnie przy zmianie biegów. Skoro mam 150tys. km, to zmienię przy okazji filtr paliwa.
Zaniepokoiło mnie, że przy nagłym dużym wzroście obrotów (np. wjazd na wysoki i mokry krawężnik) potrafi zakropić paliwem z tłumika końcowego. Myślałem że to woda (wówczas normalne) ale niestety zapach mówi coś innego. Na marginesie: rok temu zmieniałem tłumik końcowy, bo miałem w nim kawałki ceramiki z katalizatora (nie stać mnie na wymianę tłumika środkowego i kat. – testy spalin były ok., i część ceramiki, podejrzewam, że została na swoim miejscu).
Zacząłem się ostatnio martwić. Autko niby dobre, ma 12 lat, ale super wygodne i nie chcę go sprzedawać. Ale przeczucie mówi, że trochę rzeczy w nim do wymiany czeka.
Pozdrawiam.
adrian