witam wszystkich.
postanowiłem zarejestrowac sie na forum powniwaz mam mały problem z autem i prosze moze ktoś cos podpowie. moje auto to premacy z 2003 z niemiec. przebieg według licznika 225 tyś. z autem jest jeden problem. auto odpala normalnie, wszystko jest ok natomiast problem pojawi sie podczas jazdy.
bieg pierwszy ok do przodu, bieg drugi ok do przodu, przy trójce sie zaczyna. auto w bardzo małym przedziałe obrotów czyli 1900-2100 czasem 2200 bardzo szarpie. drązek zmiany biegów "podskakuje" chcąc jechać przy tych obrotach zawsze szarpie. po przekroczeniu 2200 robi się normalnie. tak samo jest na czwartym biegu choć rzadko go wrzucam przy takich obrotach. zmieniałem już stacje paliw, dolewałem coś do czyszczenie wtrysków i nic...
prosze o podpowiedz
Szarpanie przy obrotach 1900-2100
Strona 1 z 1
wygląda na to ze te moje problemy nie sa nikomu znane. moze jakakolwiek podpowiedz w którą strone iść zeby zacząć wyeliminowywac pojedyncze rzecz zeby była poprawa. prosze was o pomoc
-
radoslaw1234
Witam. Z moja Premacy mialem podobny problem, tyle ze mi szarpalo od 1 biegu, jak kolega pisal na wyzszych obrotach wracalo do normy. Wymienilem swiece co nic nie dalo i doslownie przed godzina bralem sie za filter powietrza i wtedy dostrzeglem ze rura od filtra powietrza ma dziury i dostaje lewe powietrze. Na razie pokleilem i jest super, od paru dni sie glowilem co to moze byc a to taka [tiiit]. Warto sprawdzic. Powodzenia
-
kacper_swiezak
co wcale nie wyklucza że benzyniaki nie mają podobnego problemusmile napisał(a):kacper, ale jesteś w dziale diesla...

Dopisano 7 gru 2014, 17:03:
no a potem splunąc trzy razy przez lewe ramiękabe napisał(a):może zawór spv niedomaga , poczytaj na forum o problemach z spv ,spróbuj go delikatnie opukać

puding napisał(a):co wcale nie wyklucza że benzyniaki nie mają podobnego problemua jest nim nie odpowiedni zapłon w benzynie i kąt wtrysku w dieslu
stwierdził forumowy szaman.....
puding napisał(a):no a potem splunąc trzy razy przez lewe ramięi uważac na czarnego kota
a nie mówiłem....

Strona 1 z 1