Pierwszy post
Zanim wziąłem się przeróbkę na AUX pomyślałem, że będzie mi brakowało jednego przycisku przy kierownicy, SELECT do przełączania na następny track. I wymyśliłem. Można zastosować 4-cześciowego jacka i sterować jak z pilota przy słuchawkach. Posłużyłem się słuchawkami od Note II i znalazłem tylko jedną kombinację, która działa na moich obu telefonach z androidem i iPhonie – play/pause. Nie jest to żaden problem (przynajmniej na Androidzie) bo przyciskowi można przypisać dowolną funkcję, na przykład za pomocą aplikacji HeadSet Controller: jedno przyciśnięcie – play/pause, 2 – next, 3 – prev.
Kwestia wygląda następująco:
1, 2 i 3 są zwarte, opór po 30 Om między 1-3 i 2-3, 60 Om pomiędzy 1-2. 4 opór 2350 Om do wszystkich trzech. Gdy wciśniemy przycisk pauzy opór między 4-1 i 4-2 spada do 80, a między 4-3 do 50. Podaję dokładne wartości, ale nie są one zbyt istotne, bo tolerancja jest do 150-200 Om, możemy więc przyjąć, że:
1, 2, 3 razem, zwarte do 4 po rezystorze ~2400 Om, w momencie wciśnięcia pauzy wszystko zwarte razem.
Uciąłem 4-cześciowego jacka, podłączyłem do stykówki, ustawiłem rezystory, przycisk, podłączyłem do telefonu, działa jak należy. Teraz kwestia tego jak to wygląda w aucie – otóż za sterowanie radiem z poziomu kierownicy odpowiedzialne są 2 kable: zielono-biały i czerwony
Na zdjęciu widać je od strony kierownicy:

A tutaj odpowiadające im piny przy wtyczce od radia:
Opór między nimi to 5000 Om, zmienia się on następująco:
vol down – 50 Om
vol up – 150 Om
select – 300 Om
source – 1000 Om
Teraz pytanie czy uda się to rozwiązać łącząc kable od sterowania z jackiem przez jakieś rezystory, czy będzie trzeba zastosować jakieś układy logiczne albo mikrokontroler – przemyślę to jak się wyśpię i jeżeli wszystko się uda to zrobię poradnik krok po kroku.