Witam
Mam prośbę o podpowiedź jak w łatwy sposób dostać się z kabelkiem z kabiny do komory silnika.
Przepust na kable pomiedzy kabiną a komorą silnika
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 9 maja 2011, 20:19 przez hejfranekkk, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 sty 2011, 00:47
Mówiąc szczerze to spędziłem prawie cały dzień aby przeprowadzić jeden taki kabel do komory silnika i odpuściłem...
-
dudi261
tam jest tyle możliwości że szok!!!!!!!!
wystarczy poszukać
wystarczy poszukać
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
masz takie miejsce za akumulatorem ale musisz go wyjąć jest tan przelotka tylko wystarczy przeprowadzić kable i z głowy ja mam tam pociągnięte kable do haka i dodatkowe zasilanie CB
bardziej w bok pod pompą ale sprzęgła
Dokładnie tak jak Ci napisał kolega Raczkowski. Jak wymontujesz aku zobaczysz mniej więcej taka przelotkę na ścianie grodziowej:

Pod przelotką jest warstwa wygłuszająca (filc), a dalej już plastik wew. kabiny (bardzo elastyczny).
Bierzemy twardy (nie za gruby), zaostrzony drut z pętelką na końcu. Do tej pętelki na końcu drucika przywiązujemy kabelek i przekłuwamy się przez trzy warstwy. Ostatnia warstwa (plastik w kabinie w okolicach pedałów) jest bardzo elastyczna i aby jej nie odkształcić można poprosić kogoś o przytrzymanie jakiegoś kawałka styropianu od wewnątrz. Jedna osoba powoli się przeciska od strony silnika, a druga przy pedałach patrzy w którym miejscu zaczyna odkształcać się plastik i tam dociska styropian. Jeśli jesteśmy sami (tak było u mnie), to lekko odkształcamy plastik, a potem w tym miejscu robimy otworek wiertarką.
Na plastik od strony kabiny możemy zamontować uniwersalną przelotkę, którą pokazał Say i wtedy mamy pełen PRO

Pod przelotką jest warstwa wygłuszająca (filc), a dalej już plastik wew. kabiny (bardzo elastyczny).
Bierzemy twardy (nie za gruby), zaostrzony drut z pętelką na końcu. Do tej pętelki na końcu drucika przywiązujemy kabelek i przekłuwamy się przez trzy warstwy. Ostatnia warstwa (plastik w kabinie w okolicach pedałów) jest bardzo elastyczna i aby jej nie odkształcić można poprosić kogoś o przytrzymanie jakiegoś kawałka styropianu od wewnątrz. Jedna osoba powoli się przeciska od strony silnika, a druga przy pedałach patrzy w którym miejscu zaczyna odkształcać się plastik i tam dociska styropian. Jeśli jesteśmy sami (tak było u mnie), to lekko odkształcamy plastik, a potem w tym miejscu robimy otworek wiertarką.
Na plastik od strony kabiny możemy zamontować uniwersalną przelotkę, którą pokazał Say i wtedy mamy pełen PRO
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360
Strona 1 z 1