Gdzie jest filtr paliwa?
1, 2
Głowy nie dam, ale chyba w okolicach zbiornika paliwa... 

No toś mnie zaskoczył
A wydawało mi się, że gdzieś czytałem...
Witam,
Zgodze się iż filtra paliwa w benzyniakach raczej nie ma gdyż w moim przypadku jest podobnie. Chciałem go wymienić ale mechanik nie mogł go za nic zlokalizować. Przestudiowalem dokładnie instrukcje montażowe Madzi i nie ma żadnej wzmianki o filtrze paliwa. Otrzymaliśmy jako jedni z nielicznych samochodzik bez tego elementu, a szkoda bo zawsze jakies brudy zatrzymywalo. A tak trzeba sie modlić aby wtryski się nie zapaprały naszym "wspaniałym" paliwem
Zgodze się iż filtra paliwa w benzyniakach raczej nie ma gdyż w moim przypadku jest podobnie. Chciałem go wymienić ale mechanik nie mogł go za nic zlokalizować. Przestudiowalem dokładnie instrukcje montażowe Madzi i nie ma żadnej wzmianki o filtrze paliwa. Otrzymaliśmy jako jedni z nielicznych samochodzik bez tego elementu, a szkoda bo zawsze jakies brudy zatrzymywalo. A tak trzeba sie modlić aby wtryski się nie zapaprały naszym "wspaniałym" paliwem

Wiecie co....dziś byłem u znajomego, który prowadzi sklep z częściami i w jednym katalogu rzeczywiście filtra nie podają, ale w innym występuje. Jutro postaram się spisać producenta i numer filtra. Sądząc po wyglądzie jest chyba rzeczywiście albo wewnątrz zbiornika, albo tuż przed pompą. Sam już nie wiem 
Obiecałem, że podam nr i producenta tego filtra paliwa, ale dalem ciała, bo to nie dotyczylo M5...zle spojrzalem
Czy ktoś rozwiązał problem odpalania?

Czy ktoś rozwiązał problem odpalania?
Witam,ja w temacie filtr paliwa. Poprzedni mój samochód Honda Stream (minivan), miał ten filtr w zbiorniku. Dostać się do niego katorga, chłopaki w serwisie wymienili, a póżniej orzekli. że potrzeby wymiany nie było. Jest to tkzw. filtr long live. Podejrzewam, że w M5 jest to samo. Pozdrawiam.
- Od: 26 mar 2011, 11:11
- Auto: MAZDA 5 2.3 manual
Do pompy i filtra nie miałem potrzeby zaglądać,ale jak wykręcalem kanapy do prania tapicerki to nie przypominam sobie aby było jakieś wycięcie w wykładzinie żeby dostać się do pompy. Także 2. i wydaje mi się że i 3. rząd siedzeń do wykręcenia,następnie podnieść wykładzinę i powinieneś dostać się do pompy.
- Od: 3 paź 2011, 21:38
- Auto: Mazda 5 CR 2005r. 2.0 Pb+Lpg
w maździe 5 CR LF 146km nie ma drugiego filtra? jest tylko ten w baku? znacie może numer jakiegoś zamiennika tego w baku?

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Witam i przyłącze się do tematu,jestem świerzakiem co do Mazy a zakupiłem niedawno swoją pierwszą,czy już ktoś ten filtr wymieniał, jak to konkretnie wygląda bo nie ma tu zdecydowanej odpowiedzi, nie wiem czy w ogóle brać się za temat i wymieniać ten filtr?
Szybciej się zatrze pompa paliwa niż zatka to sitko co jest nazywane filtrem... 
Jest rysunek powyżej jak to wygląda... Nic dodać nic ująć...
Jest rysunek powyżej jak to wygląda... Nic dodać nic ująć...
1, 2