Osłona spryskiwacza reflektora ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez htb » 19 lis 2010, 19:52

Ktoś się orientuje gdzie można kupić ten kawałek plastiku do Mazdy 5, który zasłania spryskiwacz, gdy jest schowany. Zadzwoniłem do ASO i rozwalili mnie ceną, za ten kawałek plastiku + pompka spryskiwacza chcą prawie 500PLN, załamka :( Nie pozostaje nic tylko jeździć z dziurą w zderzaku :(
Forumowicz

Od: 14 kwi 2008, 17:05
Auto: Mazda 5, TOP 2.0 CD (143KM)

Postprzez M5 » 20 lis 2010, 00:16

Ale ASO !...dobrze że nie zaoferowali Ci zakupu razem ze zbiornikiem na płyn. Pompka to oddzielne urządzenie i zapewne nie ma potrzeby jej wymieniać...stąd te koszty.

Pozdrawiam
M5 :)
Forumowicz

Od: 9 paź 2008, 21:09
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 110KM

Postprzez htb » 20 lis 2010, 00:55

Zgadza się, ale twierdzą że w katalogu nie maja samej osłonki tylko komplet :( Muszę sprawdzić czy jakiś ford nie ma tego w tym kształcie, może u nich będzie taniej.
Forumowicz

Od: 14 kwi 2008, 17:05
Auto: Mazda 5, TOP 2.0 CD (143KM)

Postprzez M5 » 21 lis 2010, 18:42

Poproś w ASO o telefon lub e-mail do dyrektora obsługi posprzedażnej na Polskę. Wyjaśnij mu sprawę...człowiek jest bardzo życzliwy...na pewno zrozumie i postara się pomóc.

Kiedyś miałem z Tym Panem do czynienia i byłem mile zaskoczony.
Po jego działaniu po prostu poruszyło się wszystko do przodu.

Ewentualnie pozostaje napisać po angielsku list do fabryki z prośbą o przesłanie takiego bzdeta.
Podejrzewam że przyjdzie pocztą i to za darmo...nie zapomnij podać im Vin i na wszelki wypadek nr. lakieru.

Niestety ASO nie zawsze poczuwają się do niestandardowych zachowań...a szkoda, bo właśnie w takich sytuacjach mogą uzyskać przywiązanie klienta do marki i do serwisu autoryzowanego.

Kierowanie się wyłącznie zyskiem zawsze prowadzi do straty... ale dobrzy menadżerowie o tym wiedzą.
Trzeba wiedzieć co to jest życzliwość i stosować ją normatywnie w Polsce.

Pozdrawiam
M5 :)
Forumowicz

Od: 9 paź 2008, 21:09
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 110KM