W mojej 5 świeci się tylko jedna od przycisku szyby kierowcy pozostałe na drzwiach przyciski są niepodświetlone. Od strony pasażera świeci się przycisk do szyby.
Czy tak ma być ? .
Jeśli nie to jakie tam są żaróweczki i jak je wymienić ?
Pozdrawiam
Cooler
Brak podświetlenia przycisków w drzwiach
Strona 1 z 1
to sie dołączę ... regulacja lusterek jest podświetlana czy nie 
Dopisano 28 mar 2014, 20:46:
Dopisano 28 mar 2014, 20:46:
a możesz przyciskami od kierowcy sterowac wszystkimi szybami ?CooLER napisał(a):W mojej 5 świeci się tylko jedna od przycisku szyby kierowcy pozostałe na drzwiach przyciski są niepodświetlone. Od strony pasażera świeci się przycisk do szyby.
Czy tak ma być ? .
Fred.X napisał(a):regulacja lusterek jest podświetlana czy nie?
nie
w M5 f/l sa podswietlane wszystkie przyciski starowania szybami (przynajmniej w mojej prawie TOP wersji)
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Więc przyciski od regulacji lusterek się nie świecą, jak pisałem tylko 1 przycisk szyby drzwi kierowcy. Czyli przepalone , bo jak piszecie powinny być wszystkie podświetlone. Nie wiem jak z przyciskami lusterek i blokady szyb.
EDIT: zapomniałem dodać, że wszystkie przyciski działają.
Wiecie może czy te diody mają jakieś oddzielne zabezpieczenie ? (który to bezpiecznik ?). Chociaż gdyby to był bezpiecznik to nie świecił by ten jedne przycisk.
Cooler
EDIT: zapomniałem dodać, że wszystkie przyciski działają.
Wiecie może czy te diody mają jakieś oddzielne zabezpieczenie ? (który to bezpiecznik ?). Chociaż gdyby to był bezpiecznik to nie świecił by ten jedne przycisk.
Cooler
- Od: 24 sty 2014, 23:19
- Auto: MAZDA 5 CR RF7J 143kM 2010
CooLER napisał(a):Więc przyciski od regulacji lusterek się nie świecą, jak pisałem tylko 1 przycisk szyby drzwi kierowcy.
u mnie jest tak samo – w drzwiach kierowcy swieci tylko z szyby od kierowcy wiec pewnie tak ma byc
czyli przed liftingiem:
– podświetlony jest tylko 1 przycisk szyby kierowcy (jest on automatyczny – podwójny)
– brak podświetlenia blokady szyb pasażerów i regulacji lusterek...
po face liftingu (2008 – 2009):
– podświetlane są wszystkie przyciski szyb w aucie
– nie podświetlone są blokada szyb i regulacja lusterek
jak coś jeszcze się nie zgadza, to proszę o info
– podświetlony jest tylko 1 przycisk szyby kierowcy (jest on automatyczny – podwójny)
– brak podświetlenia blokady szyb pasażerów i regulacji lusterek...
po face liftingu (2008 – 2009):
– podświetlane są wszystkie przyciski szyb w aucie
– nie podświetlone są blokada szyb i regulacja lusterek
jak coś jeszcze się nie zgadza, to proszę o info
Arkana , Renault , Mii
Fred.X napisał(a):coś nie tak , ja mam podświetlone wszystkie przyciski od szybWojtek napisał(a):jak coś jeszcze się nie zgadza, to proszę o info, 4 w drzwiach kierowcy i każdy na pozostałych drzwiach
u mnie identycznie ( wersja exclusive)
Ostatnio edytowano 31 mar 2014, 12:26 przez czah666, łącznie edytowano 2 razy
Szerokiej drogi i gumowych drzew ;)
Ja mam wersie Sport z 2005 i też nie mam podświetlenia sterowania lusterek, ale przyciski do szyb wszystkie są podświetlone. Mi się wydaje że wszytko to powinno się świecić. Mam też problem taki że prawym tylnym oknem nie mogę sterować od strony kierowcy. A może ktoś wie jakie żarówki są w podświetleniu pokręteł nawiewy, bo mi się nie pali od regulacji temperatury.
-
kabat
kabat napisał(a):Mi się wydaje że wszytko to powinno się świecić.
Nie...
Wojtek napisał(a):nie podświetlone są blokada szyb i regulacja lusterek
kabat napisał(a):Mam też problem taki, że prawym tylnym oknem nie mogę sterować od strony kierowcy.
Proszę, poszukaj tematu o programowaniu szyb...

kabat napisał(a):A może ktoś wie jakie żarówki są w podświetleniu pokręteł nawiewy
również jest odpowiedni temat... czytamy
Arkana , Renault , Mii
U mnie podświetlane są wszystkie przyciski od szyb ale jak włączę blokadę to świeci tylko od okna kierowcy 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Strona 1 z 1