Tylne drzwi halas i klekotanie w czasie jazdy
Strona 1 z 1
A jesteś pewien, że to w drzwiach, a nie w schowku pod tylnym siedzeniem.
Też kiedyś myślałem, że drzwi mi klekoczą i po dokładnym przebadaniu tematu, t.j. wyjęciu wszystkich rzeczy ze schowka pod siedzeniem okazało się, że drzwi są ok i tylko te pudełka dawały taki efekt.
Też kiedyś myślałem, że drzwi mi klekoczą i po dokładnym przebadaniu tematu, t.j. wyjęciu wszystkich rzeczy ze schowka pod siedzeniem okazało się, że drzwi są ok i tylko te pudełka dawały taki efekt.
zabłok napisał(a):Witam! Mam denerwujacy problem. W tylnych drzwiach slychac klekotanie w czasie jazdy szczegolnie po kostce. Tak jak by przy klamkach wewnatrz. Co robic? gdze szukac?
witam
ja miałem podobny problem,klekotało na maksa.sprawdziłem cały tył samochódu i okazało sie ze prowadnica wewnetrzna tylnych drzwi była poluzowana.
niestety dostęp do srób mocujących to jest jakas masakra trzeba zdemontować boczki bagażnika,śruby są głeboko schowane (na klucz 10) sprawdz najpierw czy to na pewno prowadnica.
powodzenia
szopen6 napisał(a):ok sprawdzę prowadnice ...............ale mi to wygląda na tapicerkę wielkie dzięki
u mnie to był metaliczny dźwięk jak ci to coś pomoże
prowadnice sprawdzone jest lekki luzik po jednej stronie to się dokręci ...........a ten odgłos to nie metaliczny a propo tej prowadnicy to trzeba zdemontować cały [jaki?] boczek bo mam ten luz zaraz na początku prowadnicy przy nadkolu
- Od: 29 lip 2008, 09:51
- Auto: Mazda 5 2.3 l USA 07+LPG
szopen6 napisał(a):prowadnice sprawdzone jest lekki luzik po jednej stronie to się dokręci ...........a ten odgłos to nie metaliczny a propo tej prowadnicy to trzeba zdemontować cały [jaki?] boczek bo mam ten luz zaraz na początku prowadnicy przy nadkolu
platikowy boczek za ktorym jest głosnik
Strona 1 z 1