Mazda CX-7 2.2 ON, 2011, (otomoto: 6002815005), 59.999 zł, Warszawa.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez taxlaw » 27 lut 2016, 12:14

Czy ktoś może zna to autko i może coś o nim powiedzieć:
http://otomoto.pl/en/oferta/mazda-cx-7- ... yfcoR.html

opis jest mocno idealistyczny a ustaliłem, że (wg. historiapojazdu.gov.pl):
w 7 grudnia 2011 auto było kupione w Polsce
13.12.2011r. zostało zarejestrowane za granicą <co?>
Potem 03.07.2013 była pierwsza rejestracja w Polsce
26.09.2014 zmiana właściciela
02.10.2014 wydano aktualny dowód rejestracyjny
02.07.2015 ostatnie badanie techniczne (stan licznika 95422km)

Po drodze była jeszcze wydana nowa karta pojazdu (05.07.2013 czyli tuż po pierwszej rejestracji w Polsce)

Czy to wszystko wygląda wiarygodnie?
Na co jeszcze zwrócić uwagę przy oględzinach i "obwąchiwaniu"? <prosze>
Forumowicz

Od: 6 maja 2014, 18:51
Auto: ???
było: M6 GH 2.0DISI 2011 hatchback Excl+
było: Toyota Avensis 2002 1,6 vvt-i +lpg
było: Toyota Corolla 1998 1,6 + lpg

Postprzez e-tomek » 27 lut 2016, 13:28

Polecałbym zacząć od tego wątku, bo to podstawa:
viewtopic.php?t=150511&f=92

Dekoder VIN-u:
http://www.vindecoderz.com/EN/check-loo ... C600220691
pokazuje, że samochód był na rynek belgijski.
Dokładnie nie widzę na zdjęciach, ale powinien mieć szyberdach.

W info o tym, że "Auto miało przez fabrykę ..." to ja bym za bardzo nie wierzył (ale ja nieufny stwór jestem).

A tak "na śmiechowo" – to pozuje na ciekawym tle:
"Serwis mechaniczny"
"Serwis blacharsko – lakierniczy"
:D

Ja bym polecał odpuszczać sobie samochody z jakimiś szkodami, w przypadku 4-6 letnich samochodów nie ma co się bawić w jakieś szkody, bo nigdy nie wiadomo co było dokładnie (chociaż to też zależy kto na co się nastawia, dla mnie najważniejsze, żeby był bezwypadkowy .... a opcji "bezwypadkowy" nie masz zaznaczonej w tym ogłoszeniu, bo bezwypadkowy nie jest, a co było – no to nie wiadomo, czy wierzysz w opowieści sprzedawcy, czy nie ... to już zależy od każdego z osobna, ja bym wierzył, gdybym widział zdjęcia sprzed wypadku, itp. ... skoro to było u nich naprawiane i uszkodzenia byłyby niewielkie, to nie wiem, ale myślę, że mieliby jakieś zdjęcia, na poparcie swoich opowieści, a tak to ... przód mógł być nieźle walnięty, szczególnie, że o tej sprawie się jakoś szczególnie nie rozpisują (tak jak o tej pierwsze)), a jednak budżet spory.
Polecałbym także sprowadzić coś z niemieckiego dealerskiego salonu – ceny wyższe (trzeba by polować na starszy rocznik), ale dostajesz gwarancję z urzędu, często także roczną gwarancję na całą Europę, wybór bezwypadkowców powinien być większy.
Jeśli kręcą Cię SUV-y to może jeszcze CR-V? Honda ma bardzo dobry silnik diesla 2.2 ... ewentualnie jak nie robisz dużo kilometrów to kupić benzynę do 2 litrów (mniejsze ryzyko awarii, brak dpf-u, dwumasy, turbiny, wtryski dieslowskie też bardziej awaryjne) a pieniądze, które trzeba by przeznaczyć na akcyzę za silnik powyżej 2 litrów ... "zachować" na różnicę w spalaniu.
No, ale to już każdy decyduje pod siebie.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez Marianek » 28 lut 2016, 12:27

Z vinu wynika ze auto kupione w Belgii nie Polsce. Możliwe że przez Polaka mieszkającego tutaj, trzeba by to sprawdzić na karcie zakupu. Serwisowana była w Polsce a co jest dalej z nią trzeba sprawdzać, całkiem możliwe że ma jakąś przygodę za sobą.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.