Mazda CX-9 3.7 Pb/LPG, 2013, (allegro: 5444428947), 125.000 zł, Chodzież.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez jazdaa » 19 cze 2015, 21:28

Witam serdecznie,

Prosiłbym Was o opinie. Co udało mi się ustalić:
– auto jest or roku w kraju,
– zakupione / sprowadzone zostało tutaj "Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "Paw-Mar" Margońska Wieś 17A, 64-830 Margonin"
– zostało sprowadzone z USA – udało mi się znaleźć zdjęcia z aukcji ze stanów, gdzie widać uszkodzenie mazdy (w załączeniu),

VIN: jm3tb2daxd0407911

Moje pytania:
– co myślicie o zdjęciach przedstawiających auto po kolizji?
– co myślicie o samej cenie auta? na pewno idzie coś się jeszcze dogadać, ale chciałbym poznać Waszą opinie, ile takie auto powinno kosztować,
– gdzie warto by było podjechać by sprawdzić te autko? ktoś zaufany? Auto stoi w Chodzieży,
– i ostanie pytanie – jest to wersja z napędem na przód – nigdzie nie mogę się doczytać jaka jest różnica pomiędzy napędem na przód, a 4x4 poza oczywistą równicą :) mam na myśli plusy, minusy itp.
– auto jest na gazie – co mi bardzo pasuje – na coś mam zwrócić uwagę tutaj?

Jeśli przychodzi Wam coś jeszcze to głowy to proszę piszcie i radźcie. 100k+ to nie jest codzienny wydatek, więc każda Wasza uwaga jest dla mnie bezcenna. Autko planuję brać w leasingu, tutaj mogę dostać pełną fakturę VAT co jest dla mnie plusem.

Z góry serdecznie dziękuję.

http://allegro.pl/mazda-cx-9-3-7-v6-2013r-lpg-faktora-vat-i5444428947.html

Dopisano 20 cze 2015, 07:52:

Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Czy ogólnie nikt z Was nie poleca aut z US? Z tego co wiem to praktycznie każde przepływa po dzwonie. Tyle że tu udało mi się dotrzeć do tych zdjęć.
Sam nie wiem.. nowe z salony mnie przerasta. Co do innych tzw. Bezwypadkowy ch to sam zaufania w 100% nie nam. .
Ciężki temat :)
Załączniki
VinInspect.com - jm3tb2daxd0407911 - Auto Auction Records Report.pdf
Zdjecia z aukcji z USA
(303.08 KiB) Pobrane 122 razy
jazdaa

Postprzez Marianek » 20 cze 2015, 10:29

Szczerze mówiąc to twoje pieniądze i zrobisz z nimi co chcesz. Ale jeśli zdajesz sobie sprawę jak są budowane współczesne samochody i co się dzieje z nimi po kolizji, powinieneś takich aut unikać z daleka.
W razie kolizji ten CX-9 poskłada się bardziej niż Dacia Duster, nie sądzę że został odbudowany z zaleceniami producenta, ekonomia to wyklucza. Kolejny problem jaki może kiedyś Ciebie spotkać że trafi się jakiś nadgorliwy urzędnik (policjant podczas kontroli) i potraktuje to auto jako odpad i zlikwiduje rejestracje plus kłopoty masz gotowe na głowie. Są takie przypadki w Polsce i to nie odosobnione.
Z reguły aut z US się nie rusza, zwłaszcza po wypadkach a nikt ich nie naprawia jak góra nakazała bo nie zarobi na nim.

Handlujący takimi autami przeważnie kupują dwa trzy i składają z nich jeden, dzieje się to w Polsce i w krajach zachodnich. Xenon zapewne samo poziomowania tez nie istnieje w tym aucie ;)

Moim zdaniem jak Tobie zależy na CX-9 szukaj pochodzącego z Polskiego rynku lub Niemieckiego tam były dostarczane oficjalnie, na polifta w Kodo nie masz szans z tym budżetem, no chyba że się godzisz na ryzyko problemów i pomniejszenie bezpieczeństwa, moim zdaniem rezygnacje z całkowitego bezpieczeństwa jakie auto powinno zapewniać.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Rumcajs » 20 cze 2015, 21:07

Marianek napisał(a):Moim zdaniem jak Tobie zależy na CX-9 szukaj pochodzącego [*] lub Niemieckiego tam były dostarczane oficjalnie,

Nie jestem pewien na 100% , ale oficjalnie chyba nie było w salonach.
Niektóre importowały z Rosji na własną rękę, imho.
Forumowicz

Od: 21 lut 2012, 16:03
Auto: M6 2.0 Sports-Line'10

Postprzez jazdaa » 21 cze 2015, 08:04

Dziękuję Wam obu.

Widziałem ją wczoraj. Jest dodatkowo lekko wgnieciony prawy [jaki?] błotnik. A moje ogólne wrażenie nie było takie już WOW.

Bardzo dziękuję za Wasze uwagi. Dały mi one jeszcze bardziej do myślenie. Samochód za taką kasę musi być bezpieczny to po 1. A po 2 jak dla mnie musi być jak nowy, a ten w środku był brudny. Podsufitówka z plamami plus kilka innych drobiazgów.

Naturalnie największa bolączka to wystrzelona poducha i ogólny dzwon.

Co do samej CX-9 to auto jest piękne i do tej pory jedyne, które jest naprawdę 7 osobowe – którym można śmiało na 2 rodziny pojechać na dalsze wakacje.

Niestety mój budżet jest ograniczony max 130k. Oglądając kilka aut używanych z przerażeniem stwierdzam, że jest to straszne jak ciężko znaleźć autko bezwypadkowe, pewne od zaufanej osoby z prawdziwą historią. Mam wrażenie, że im większa kasa, tym większy i lepszy wałek – to jest straszne. Może za bardzo się tutaj zraziłem.

Wczoraj byłem w Nissanie – model X-Trial Tekna co prawda nie jest 7 osoby – mimo, że taka opcja w nim występuję – ale jako fajna 5 osobówka, dość dobrze uposażona – mimo małego silnika, którego się obawiałem, chyba jest aktualnie moim numerem 1 – nowe, salon – może jakieś DEMO.

Aczkolwiek, gdyby było mnie stać na CX-9 – gdyby jeszcze był jakiś diesel, bo oryginalna benzynka zjadłaby mnie, gdyż miesięcznie mogę robić około 5k km – to powiem raz jeszcze – te autko jest piękne! :)
jazdaa

Postprzez Marianek » 21 cze 2015, 20:05

Rumcajs były :) Tylko na Polskę i Niemcy sprowadzane parę sztuk i to dla ludzi którzy już złożyli zamówienia, nigdy nie stały w salonie. Jakiś czas temu parę w Antwerpii zjechało, czy do Polski jakiś pojechał nie wiem dokładnie ale na Niemcy na pewno.

CX-9 nigdy nie występował i raczej nie będzie występował z dieslem, tylko benzyna :)

Jak ktoś nie potrafi sobie wyobrazić jakie ma znaczenie porządna naprawa lub dlaczego rozbitki nie tylko z powodów ekonomicznych są kasowane niech złoży sobie kartkę papieru. Potem ja od tylu i z przodu lekko zgnieść, następnie wyprasować , wyprostować jak najbardziej się da i jeszcze raz złożyć. Tak samo jest z samochodem, dlatego szkoda kasy na ulepy :)
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.