Mazda6 1.8 GH, 2007, (otomoto: C34972037), 24.900 zł, Czarna (pod Warszawą).

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez PTR333 » 4 lis 2014, 12:12

Witam,

Męczę was drugim modelem w ciągu dwóch dni ale akurat w tym tygodniu mam czas i chciałbym się wybrać obejrzeć samochodzik. Prośba o info czy macie jakieś dane odnośnie sprzedawcy, ewentualnie tej konkretnej oferty – ktoś był ? oglądał? Dzisiaj będę miał VIN więc postaram się posprawdzać wszystko co możliwe. Może wy obczaicie ze zdjęć jakieś mankamenty. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam:)

http://otomoto.pl/mazda-6-i-activeplus- ... 72037.html
PTR333

Postprzez polokokt » 4 lis 2014, 16:23

Widzę że podążasz tą samą drogą co i ja.

Oto moje dwie recenzje aut od tego sprzedawcy. Ja szukałem w niższym budżecie, ale daje to jakiś pogląd na handlarza:

viewtopic.php?f=35&t=172092&p=2879363#p2879363

viewtopic.php?f=35&t=172209&p=2880937#p2880937
Forumowicz

Od: 2 lip 2014, 00:24
Auto: MX-5 1.8 10th 1999 rok
Premacy 1.8 Active 2002rok

Postprzez Marianek » 4 lis 2014, 19:09

Ta Mazda to nie GH a GG ;) Powinna być w originale na aluminiowych felgach nie na stalówkach, alu z niej można sobie dokupić u niego osobno :) Albo letnie były w takim stanie ze auto by się nie sprzedało i felgi idą bokiem :) Pytanie czy zużyte opony, czy problem z zawieszeniem?
Dopytaj jaki rodzaj umowy sprzedaży jest? Na Niemca jak wszyscy robią czy faktura.
"Właścicielka Pani Gruttner wyjątkowo dbała o Mazdę." uśmiałem się po pachy hahaha
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez fiacik » 5 lis 2014, 22:28

Szczerze nie polecam tego sprzedawcy. Kiedy szukałem Mazdy to los mnie z tą osobą zetknął (jakieś 4-5 miesięcy temu). Wtedy na stanie miał dwie mazdy – 2.0 w automacie i 1.8 w manualu. W tamtym czasie interesował mnie tylko 1.8 manual więc w rozmowie telefonicznej o tej tylko rozmawiałem. Mazda miała być lekko malowana, bez korozji, niekręcona itp. Na miejscu okazało się, że do sprawdzenia malowanych elementów w ogóle nie musiałem używać miernika lakieru, poza tym wymieniana była przednia szyba i do tego bardzo niechlujnie. Po wstępnych oględzinach nawet nie zastanawialiśmy się nad resztą, Ogólnie auto zrobione na sztukę, byle tylko sprzedać. Po zimie miałbym do roboty wszystkie błotniki – tak były "odpicowane". Mazda stała tam od długiego czasu (tarcze bardzo zardzewiałe a na całym samochodzie dziwne rdzawe plamy (ale to nie była rdza) i ogólnie po wejściu na plac widać było, że większość aut była marnej jakości. Jeśli znasz się na autach podobnie do mnie (czyli słabo) to bez kogoś obeznanego w temacie nawet się tam nie ruszaj.

Osobiście polecam Autotarget z Wrocławia – tam kupiłem swoją furę. Co prawda tania nie była, ale na pewno zgodna z opisem.
Początkujący

Od: 31 sie 2014, 15:06
Auto: Mazda 6 GG '07 – 2.0 AT

Postprzez PTR333 » 6 lis 2014, 09:09

Daleko nie mam więc zaryzykuję i się przejadę wiadomo – cudów się nie spodziewam w końcu szukam 7-8 letniego auta, więc za pewne jakieś usterki się pojawią, sprawdzę dzisiaj vin a po powrocie opiszę wrażenia :)
PTR333