Dziś byłem oglądać tę Mazdę i wszystko wygląda OK ( oprócz felg, które są hmmm...kwestia gustu ). Oznaki lekkiej rdzy na lewym słupku, nadkola wyglądają dobrze. Innych śladów rdzy nie zaobserwowałem. Auto podobno nie uderzone i stan blacharki raczej to potwierdza. Do potwierdzania na oględzinach auta.

Środek nie wygląda na zniszczony i przebieg może być realny. Auto nie odszykowane na sprzedaż, czyli wszystko się nie błyszczy
Silnik zapalił za pierwszym razem i pracował równo. Auto ma instalację LPG ( sterownik Diego3, listwę REG OMVL DREAM XXI, lubrykator JLM,butle w miejscu koła zapasowego i wlew LPG przy wlewie PB), ale na tym się absolutnie nie znam i nie jest ona dla mnie żadnym priorytetem ( wbita w dowód jakoś w 2011 ). Wymienione graty są w miarę OK ? Nie jechałem nim bo się śpieszyłem, ale chyba jutro podjadę do Mazdy albo nie autoryzowanego serwisu Mazdy w Łodzi z tym autkiem by mieć pewność. Człowiek z komisu, nie widzi problemu z odwiezieniem auta na SKP czy ASO, plus dorzucają ich gwarancję na 3m/ce. lub za dopłatą na 12 m/cy
Auto przyjechał z DE i jest zarejestrowane w PL od jakiegoś czasu ( tablice ELA czyli Łask, nieopodal Zduńskiej Woli – łódzkiego centrum aut sprowadzanych). Dlaczego właściciel oddał auto do komisu oddalonego o ok 60 km od miejsca rejestracji/zamieszkania ? Tego nie wiem.
Jutro poproszę o VIN bo się śpieszyłem i o nim zapomniałem. Może wy mi powiecie o tym aucie coś czego ja nie widzę ? Jaka to wersja modelowa ? Cena, jest rozsądna za ten rocznik zakładając że auto będzie w ok stanie ?
Z góry dziękuję za pomoc,
Mateusz