POLECANE auta / sprzedawcy.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Solzbi » 13 paź 2014, 21:05

Osobiście bardzo polecam pana Damiana z Mysłowic (nick na allegro: Damiano69-D1). Znajomy Krystiana (blacky24).

W maju kupiłem od pana Damiana – Mazdę 6 GG 2.0 z 2006 roku. Cena auta była wyższa niż te spotykane na słynnych serwisach ogłoszeniowych. Jestem bardzo zadowolony i nie żałuje ani grosza wydanego na ten samochód. Mazdeczka sprawuje się wyśmienicie, żadnych złych przygód, tylko lać i jeździć. <jupi>

Sam właściciel jak i jego ojciec to konkretni faceci, znający się na samochodach, a w szczególności na Mazdach. W pierwszy dzień jechałem ze znajomym pooglądać auto, okazało się że pan Damian jest w pracy ale ugościł nas jego ojciec. "Przelecieliśmy" auto od "A" do "Z" i wszystko było w jak najlepszym porządku. Jeszcze w ten sam dzień po południu zarezerwowałem sobie auto, aby na kolejny dzień jechać je kupić. Musieliśmy kupić jeszcze ubezpieczenie po czym wracałem do domu już z nową Mazdą i z uśmiechem na twarzy.

Wszystkie dokumenty przygotowane, właściciel wytłumaczył co, gdzie, jak i już na drugi dzień auto było na polskich blachach.

Podziękowania dla: blacky24, Marianek oraz matthies za pomoc i cenne rady.
Forumowicz

Od: 7 sie 2010, 00:25
Auto: Mazda 6, 2.0 benzyna/lpg, 2006r., 147KM

Postprzez Marianek » 4 lis 2014, 17:56

szumer napisał(a):pare stron wczesniej podawalem link do otomoto goscia ktory handluje mazdami nie podpicowanymi w okolicach wroclawia.

Polecany sprzedawca z Wrocławia "CENTRUM SAMOCHODÓW UŻYWANYCH "MAZDA"" bo o nich chyba mówisz? jednak picuje swoje samochody. Sprzedał Mazdę 3 BL po dzwonie z przodu, wystrzelonymi poduchami jako bezwypadkowa. Wiec moim zdaniem jest taki sam kombinator jak 95% handlarzy którzy dla zysku maja w <dupa> bezpieczeństwo kupujących. A jeśli zrobił ta naprawę porządnie ("wątpię") to nie poinformował nikogo o tym. Trzeba tępić takich handlarzy, to od nas zależy jak będzie wyglądał rynek samochodów w Polsce. Również powtarzam każdemu ze wydruk z DSR to nie wszytko.
viewtopic.php?p=2914484#p2914484
viewtopic.php?f=35&t=173986
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez szumer » 4 lis 2014, 18:06

Bardzo dobrze Marianek, że piszesz o tym. Przynajmniej inni beda wiedzieć, że gość przestał się bawić w szukanie ładnych autek a robi masówkę jak cała reszta. Myślę, że to Twoje info uczuli na ten firmę.
Osobiście to na miejscu w PL raczej i tak bym nie kupował, kolega może słabo się zna więc jest zadowolony, faktycznie jeździ 3-ka kupiona o w/w jegomości, widze auto co drugi dzien wiec chyba jeszcze nic nie padło ;) a sprawa czy nie bił walony to tego nie wiem.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 11:43
Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE

Postprzez krystian_w » 4 lis 2014, 22:12

Kolego basstek1, kombinujesz z motoszrotem, choć po trochu to zrozumiałe że od tego miejsca zaczyna się poszukiwania, jednak jeśli trafiłeś już na to forum, wnioskuję że zadałeś sobie trochę więcej trudu w poszukiwaniach, warto więc posłuchać tego co jego użytkownicy mają do powiedzenia. W tym wątku są polecani sprzedawcy i z nimi się kontaktuj, z większością z nich nawiążesz stosunkowo łatwo kontakt i kupisz samochód w kilka-kilkanaście dni, obecnie tracisz czas na motoszroty, bo tam 95% aut to warsztatowe fotoszopy... Skontaktuj się z Blacky`m czy Carpasją i będziesz miał pozamiatane. Jeśli chcesz auto na lata, to jedna z niewielu opcji jaką masz do wyboru, jeśli chcesz szybko kupić i trochę pojeździć, to kup oczami, obejrzyj kilka aut i podejmij decyzję, może na rok-dwa bez istotnych problemów sztuka się utrafi.
Powodzenia
Początkujący

Od: 10 lut 2014, 11:04
Auto: Mazda 6 GY-L8 1.8 2004 + LPG Stag Qbox/Zavoli/Barracuda/Parker

Postprzez fiacik » 5 lis 2014, 23:21

Pisałem już to w innym temacie, ale tutaj powtórzę i dodam coś więcej.
Polecam Autotarget z Wrocławia. Sam kupiłem tam obecną Mazdę. Właściciel z pochodzenia jest Litwinem i z naszym językiem w rozmowie przez telefon nie radzi sobie najlepiej, dlatego przeważnie odbiera jego żona. Ale w rozmowie w 4 oczy nie ma problemów z komunikacją. Facet przed przywiezieniem auta robi zdjęcia tak całego auta jak i uszkodzeń. Przez maila pokazywał mi nawet fotkę minimalnego zarysowania, które ciężko zobaczyć bez większego przyglądania się. Ogólnie auta które stały wówczas na placu sprawiały dobre wrażenie i jak przyjrzeliśmy się dwóm autom stojącym obok mojego to jedno z nich miało na pewno malowany błotnik, ale nie było to malowanie na "[tiiit] się". Jeśli auto było bite, to na pewno ma sporo zdjęć zrobionych i pewnie je pokaże bez problemu. Jak sam stwierdził – chce wyrobić sobie dobrą opinię, więc nie oszukuje. Głowy uciąć za tego sprzedawcę sobie nie dam, ale na pewno na chwilę obecną jest godzien rozważenia.
Początkujący

Od: 31 sie 2014, 15:06
Auto: Mazda 6 GG '07 – 2.0 AT

PostTen post został usunięty przez basstek1 6 lis 2014, 18:36.

PostTen post został usunięty przez stachan 23 lis 2014, 20:01.
Powód: OT

Postprzez mirfex69 » 8 lis 2014, 22:43

Normalnie po dzis dzien smigalbym moja sliczna M3BL w najbardziej mysle przyciagajacym wzrok blekicie <serduszka> Niestety pewnej sierpniowej nocy..splonela.Szkoda calkowita,3mce oczekiwania na procedury i zwrot ubezpieczenia..
Nastepczyni poczatkowo szukalem sam,ale w Luxie mazd na lekarstwo <oczy> Na szczescie wsrod masy linkow,ktore podrzucil mi Marianek,jeden sie wyroznial.Poczatkowo bylem nastawiony na hatchback,wiec ogloszenie obejrzalem i poszlo w zakladki.Z biegiem czasu grafitowy sedan zaczal mnie jednak coraz bardziej intresowac:)A dalej juz poszlo expresowo,gdy podjalem decyzje-Marianek zajal sie WSZYSTKIM :)Wydzwanial,jezdzil-w koncu pojechal sprawdzil lakier,podpial komputer w poszukiwaniu problemow,natrzaskal tyle zdjec ze jeszcze chwila mialbym dokumentacje kazdej srubki :)O DSR nawet nie wspominam,bo u niego to oczywiste :)
Po raz kolejny do Marianka leca moje podziekowania,nie tylko za pomoc i zaangazowanie,aaale tez za cicha podpowiedz:"a sedana bys nie chcial?"
I tak oto od kilku dni jestem posiadaczem pieknej grafitowej M3 Navigator,2012r,3Otkm przebiegu,z nieszybkim aale ekonomicznym serduszkiem 1.6 D-ktory przypadl mi do gustu w pierwszej madzi :)
W wielkim skrocie ,zeby Was nie zanudzac-solidny,rzeczowy,w pelni godny zaufania i z naprawde spora wiedza.To moje zdanie o Marianku :) A,ze to Belgia wiec do pelni szczescia dochodzi Car Pass <ok>
Goraco polecam <spoko>
Załączniki
0254139263001.jpg
0254139263002.jpg
Dorzucam foteczki,zrozumiecie dlaczego przekonalem sie do sedana :)
Forumowicz

Od: 31 sie 2012, 22:41
Auto: Jest:
M3 BP Sky Cruise ,19'
Byla:
M3 BM Sky Passion 14'
M3 BL Navigator 12'
M3 BL Active 09'

Postprzez Gigabi » 22 lis 2014, 02:54

Też zostałem szczęśliwym posiadaczem Mazdy (3 BK 2.0 Top Sport) dzięki Krystianowi (nick – blacky24). Kontakt wzorowy – pełny profesjonalizm.
Od dłuższego czasu szukałem auta na forum w dziale Sprzedam Mazdę, pisałem do Pana Andrzeja z Carpasji, ale jakoś nic z tego nie wyszło..Być może moje wymagania były zbyt wygórowane ;)
W końcu napisałem do Krystiana – wspólny przegląd ofert i trafiliśmy (Krystian znalazł) na mega fajny egzemplarz daleko pod Frankfurtem w ASO Mazdy. Sprawdzenia w DSR, kontakt ze sprzedawcą, rezerwacja, wspólny wyjazd w wesołej atmosferze + jeszcze z jednym klientem (osobna historia z zakupem – być może też odpisze na forum) i zakup Mazdy.
Jeśli ktoś się zastanawia – to na prawdę warto napisać do Krystiana , gdyż podejmie praktycznie każde wyzwanie niezależnie od budżetu, a jeszcze postara się wynegocjować dobrą cenę ze sprzedającym i opowie o szczególach rejestracji i serwisowaniu Mazdy.

Dziś zarejestrowałem autko.
Parę zdjęć z salonu z Niemiec:
P.S. Sorry za ewentualne błędy w tekscie – Polski to nie mój ojczysty język:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Początkujący

Od: 26 sty 2012, 23:53
Auto: 3 BK 2.0 TOP 2006

PostTen post został usunięty przez stachan 23 lis 2014, 19:57.

Postprzez radkacz » 25 lis 2014, 15:23

Witam Panowie! Ostatnimi czasy na allegro pojawił się sprzedawca mazd 6 ze Starowej Góry koło Łodzi, ma sporo aut może ktoś korzystał z jego "usług". Szukam autka już sporo czasu a z Olsztyna do Starowej Gory kawał drogihttp://allegro.pl/piekny-kolor-maz ... 60587.html

Jest o nim sporo na naszym forum -->> szukaj
Początkujący

Od: 11 paź 2014, 15:45
Auto: M6 2.0 MZR-CD 143PS DPF /2007

Postprzez Marianek » 25 lis 2014, 17:26

Ten sprzedawca przewinął się w kilku tematach, razem z Tomcio, średnio z nim ;) .
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Yoki » 25 lis 2014, 20:47

Ja kupiłem od niego Mazdę jak na razie w bardzo dobrym stanie ale jest trochę dziwny i nie zawsze idzie Tobie na rękę na przykład nie pojedziesz do ASO sprawdzić. Wybór ma spory ale jak to u handlarza jedne wyglądają lepiej drugie gorzej. Też rejestrowałem w Olsztynie i jest mały problem często sprowadza auta na lawecie bez tablic a takie auto nie może przejść badania technicznego (wg olsztyńskich urzędników), gdyby nie TUV to by nam Mazdy w Olsztynie nie zarejestrowali, choć badanie w Łodzi zrobili bez problemów.
Tomek grupa rozwoju forum
Forumowicz

Od: 11 kwi 2008, 15:18
Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998

Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau

była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG

Postprzez Pawel_G » 3 gru 2014, 14:45

radkacz napisał(a):Ostatnimi czasy na allegro pojawił się sprzedawca mazd 6 ze Starowej Góry koło Łodzi, ma sporo aut może ktoś korzystał z jego "usług".

Ja swoją M6 kupiłem właśnie w Starowej Górze. Przede wszystkim dlatego, że miałem blisko, a nie za bardzo miałem czas na jazde po PL i szukanie auta.

Owszem, auta przyjeżdżają na lawecie bez tablic, ale moja M6 była bez tablic, a miała przegląd.
Problem podczas rejestracji pojawił się, gdy wyszło, że na akcyzie, tuż pod numerem VIN, nie ma roku produkcji samochodu... (Wydział Komunikacji w mieście Pabianice jest tak skrupulatny, że cała dokumentacja musi się zgadzać, jakiekolwiek odchyły od normy powodują, że odsyłają interesanta i auta nie da się zarejestrować, a wg pań w okienku numer VIN nie jest dostatecznym nośnikiem informacji o pojeździe, data produkcji musi być...).

Problemem było to, że akcyza była opłacana w Rzeszowie, jak się później okazało przez kogoś z rodziny handlarza.
Natomiast, po rozmowie telefonicznej ze sprzedającym zgodził się on odebrac niekompletna akcyze i na wlasną rękę uzupełnić braki. Rzeczywiście, po 2 dniach dostałem dokument opieczętowany przez naczelnika urzędu celnego w Rzeszowie z potwierdzonym rokiem produkcji. Sprzedawca odebrał ode mnie dokument i przywiózł poprawiony bezpośrednio do domu.
Skończyło się na 1-tygodniowej zwłoce w rejestracji auta. Przygoda była, ale z happy endem.

Jeszcze odnośnie pojazdów, które stały na placu – Zazwyczaj stoi tam kilka/naście aut, jedne lepsze, inne gorsze, moja M6 jeszcze póki co jeździ (odpukać).
Forumowicz

Od: 9 lis 2014, 19:15
Auto: Mazda 6 GY
2.0 LF-DE 108kW/147KM
2005r (FL)

PostTen post został usunięty przez stachan 25 sty 2015, 15:01.

Postprzez Weelkoo » 19 gru 2014, 19:15

To i moja historia związana z Blacky24, oczywiście bardzo pozytywna!

po prawie 3 latach użytkowania 6'tki GG 2.0i z 2003 roku naszła mnie ochota na zmiany i zakup czegoś nowszego. Po bardzo dobrych doświadczeniach z modelem GG wybór wydawał się oczywisty – Mazda 6 2. generacji. Założenia były proste, chcieliśmy z małżonką samochód choć odrobinę lepszy w każdej kwestii, koniecznie z silnikiem benzynowym, sedan lub ewentualnie kombi. Wstępnie wytypowaliśmy więc wersję z silnikiem 2.5, jak się jednak okazało po pierwszych przymiarkach do wstępnych założeń doszło kolejne, dość mocno komplikujące zakup – nowa 6'tka musiała mieć elektrycznie regulowane fotele z pamięcią ustawień (a więc w pełni skórzaną tapicerkę). Poważniejsze poszukiwania rozpocząłem we wrześniu, przez kolejne trzy miesiące nie trafiło się jednak nic (pomimo stopniowego zwiększania budżetu). Krajowych wersji 2.5 jest bardzo mało a pełna skóra jeszcze bardziej sprawę komplikuje, te sprowadzone zaś to w większości niestety egzemplarze nie warte nawet wykonania telefonu – z wersji 2.5 nawet w półskórze nie pojawił się żaden egzemplarz bez poważnych zastrzeżeń. Finalnie zdecydowaliśmy się na krok, którego (ze względu na akcyzę) chcieliśmy uniknąć – sprowadzenie samochodu z zagranicy. Po pomoc zwróciliśmy się do osób na forum znanych i polecanych, finalnie po samochód wyjechaliśmy z Krystianem (Blacky24).

Wyjazd poprzedzały poszukiwania, które nie były łatwe – oferty przesyłałem raz ja, raz Krystian. Ale albo samochód nie wzbudzał większych emocji albo wychodziły kwiatki jak import z Włoch. W końcu wśród ogłoszeń pojawiła się Mazda, która już wcześniej zwróciła moją uwagę, niestety wówczas była poza zasięgiem finansowym. Po dwóch tygodniach sprzedawca obniżył jednak znacząco cenę, szybki kontakt z Krystianem, podesłanie oferty i sprawdzamy. Pierwsze informacje – DSR bez zastrzeżeń, samochód serwisowany do końca, sprzedający zapewnia, że stan nie budzi najmniejszych zastrzeżeń a samochód nie miał na koncie najmniejszej nawet kolizji i tylko jednego właściciela. Jeden minus – samochód stoi na oponach letnich, sprzedający po chwili podsyła jednak informację, że pierwszy właściciel ma dodatkowy komplet felg z oponami zimowymi za niewielką dopłatą (jest początek grudnia, nie wiemy więc czy warunki pozwolą na spokojny przejazd na oponach letnich). Pada decyzja – jedziemy. Jako, że nie wybiera się z Krystianem żaden inny klient w drogę wyruszam z małżonką. Droga mija w fajnej atmosferze, mnie jednak zjadają nerwy – mamy jakieś oferty awaryjne w zapasie, ale żadna nie podoba mi się tak jak ta, którą jedziemy sprawdzić w pierwszej kolejności (i część to spore kompromisy, albo HB albo półskóra).

Przejazd z Krystianem i Mirkiem (którego pozdrawiamy ;) ) mija szybko, na miejsce docieramy ok. 8:00, przed otwarciem komisu. 6'tka stoi, pokryta dokładnie szronem. Pomimo tego prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Krystian szybko przystępuje do oględzin. Sprawdzenie blacharki, szyb, pomiary miernikiem – wszystko od A do Z tak jak wyjechało z fabryki. Nic nie malowane, wszystkie szyby w oryginale. Obyło się też bez standardowego "żartu" o szpachli – jak to Krystian stwierdził, jest na to za zimno ;) Po chwili na miejscu pojawia się sprzedawca, zaglądamy więc do środka i pod maskę. Krystian sprawdza każdy możliwy chyba aspekt. Stan auta wydaje się pod każdym względem wzorowy. Dopytujemy (a raczej Krystian dopytuje ;) ) o koła na zimę – tu miłe zaskoczenie, wspomniany wcześniej komplet za niewielką dopłatą (350€) to cztery oryginalne felgi Mazdy, na których wyjechała z salonu (18" z oponami zimowymi 225/45R18 po jednym sezonie), do tego z kompletem czujników ciśnienia. Jazda próbna i jednoznaczna opinia – brać i się nie zastanawiać. Nasza decyzja jest chyba oczywista ;) Krystian pomógł dopiąć formalności i urwać z ceny co się jeszcze dało :)

Po odebraniu wszystkich dokumentów Krystian rusza w dalszą drogę udzielając nam wcześniej kilku cennych wskazówek, dopytując czy wszystko mamy i wszystko wiemy oraz prosząc oczywiście o informacje po przekroczeniu granicy. My z małżonką wyruszamy zaś w drogę powrotną i po 7h 30m docieramy do oddalonego o 800km domu naszym nowym nabytkiem – Mazdą 6 2.5 GH TOP (z Eibach Pro-kit i felgami 19", ET40) w kolorze Sunlight Silver Mica. Dwa zdjęcia z DE i jedno po rejestracji:

ee70f2cd0a0a952e.jpg

IMG_20141209_152612.jpg

DSC05948.jpg

Gorąco polecam Krystiana każdemu, kto szuka Mazdy i jest świadom ile taki samochód w DE kosztuje. Ja z wyjazdu i swojego egzemplarza jestem niewiarygodnie zadowolony!
Forumowicz

Od: 25 paź 2011, 21:48
Auto: BMW 330e xDrive

Postprzez waserek » 6 sty 2015, 17:42

Witam,

Także ja chcę podzielić się z wami moją historią z kupnem autka przez carpasja.pl a także moją SUBIEKTYWNĄ opinią na ten temat. Będę bardzo szczegółowy bo doskonale wiem, że to strach zaufać obcym ludziom i tak samo jak każda osoba która się waha z kupnem samochodu jak ja kiedyś, będzie sobie każdą jedną taka opinię bardzo ceniła.

Samochód który kupiłem to przepiękna mazda 3 w sedanie z 2010 roku (https://www.facebook.com/media/set/?set ... 919&type=1). Nabyłem ją około 3 miesiące temu i celowo czekałem tak długo z opinią, żeby mieć pewność że kupiony przeze mnie samochód nie ma ukrytych wad.

Do rzeczy. Bo przeczytaniu wszystkich możliwych opinii/komentarzy/informacji na temat carpasja.pl zdecydowałem się na telefon. Odebrał Bartek. Pierwsza rozmowa bardzo konkretna co chcesz, za ile, parametry itp. To czego mi brakowało w tym pierwszym kontakcie to jakiejś jasnej procedury, jak działają, jak są etapy itp. – dla takiego laika ze sprowadzaniem samochodu z Niemiec jak ja – to bardzo istotna sprawa i wszystko musiałem sam sobie doczytywać w necie i potem weryfikować w rozmowie z Bartkiem i wydaję mi się że nad tym powinni popracować (co zresztą im zasugerowałem).

Po jakimś tygodniu, może 2óch otrzymałem pierwszy link z ofertą. Bardzo wybrzydzałem, zależało mi na kolorze wyposażeniu itp, więc sam również zacząłem szukać linków z niemieckich stron. Podsyłałem je i Bartek omawiał mi każdy jeden, dlaczego warto się nim zainteresować a dlaczego nie. W końcu jeden link okazał się strzałem w 10nke. 4 letnia madzia od samego początku serwisowana w niemieckim ASO. Bartek skontaktował się z salonem, wypytał, dostałem numer VIN. Wtedy po raz pierwszy zarejestrowałem się na tym forum, aby Marianek podesłał mi wydruk z mazdowego Rejestru Przeglądu Pojazdów. Brakował w tej 4letniej historii jednego wpisu z roku 2012. Po dopytaniu Bartek ustalił, że przegląd był, ale serwis zapomniał go wpisać. Obiecali go dopisać, ale ostrzegli że pojawi się dopiero po 2och – 3ech tygodniach w systemach MAZDY.

No cóż – Bartek dostał zielone światło żeby jechać do Niemiec po samochód. Wcześniej ustaliliśmy, że za dopłatą podrzuci mi go do Wrocławia. Na miejscu dostałem obiecany telefon od Bartka. Opowiedział mi wszystko co było w nim nie tak, co było sprawne. Okazało się że z pomiaru miernika wyszło że był "robiony" prawy rant tylnego koła – ale to nic poważnego więc po kilkunastominutowej rozmowie i 10 głębokich wdechach powiedział BIERZEMY!

Dzień później byłem już umówiony "w serwisie na sprawdzenie samochodu przed kupnem". O dziwo serwisanci także wypatrzyli ten rant, a muszę przyznać że był ładnie zrobiony i potwierdzili wszystko co mówił Bartek. Podwozie samochodu miało trochę zaczątków rdzewienia, ale serwisanci potwierdzili że to standard w takich roczniku, więc pozostaje to zabezpieczyć u blacharza – normalna sprawa. Po podłączeniu do komputera było kilka nieistotnych błędów. Na miejscu zrobiłem przelew i podesłałem potwierdzenie. No i stałem się właścicielem Mazdzioszki :)

Ja sam postanowiłem, że także będę serwisował w ASO MAZDY, aby kiedyś sprzedać drożej. Przegląd w potwierdził, że z samochodem jest wszystko OK, a także historia przeglądu z 2012 została uzupełniona. Do dzisiaj nic się z nią nie dzieje, także jestem zadowolony z tego zakupu.

Polecam również silnik 2.0 daje fajnego kopa :)

Pozdrawiam chłopaki – trzymajcie fason i klasę a pewnie jeszcze raz coś mi sprowadzicie. Mój następny cel/marzenie to IS250 i ponad 200 KM :)
waserek

Postprzez Domin » 24 sty 2015, 14:14

Witajcie Mazdowicze

W pierwszych słowach swojego postu chciałbym przeprosić Pana Bartka za tak długą zwłokę z napisaniem opinii. Jednak po przejechaniu po prawie roku posiadania pięknej mazdy i przejechaniu kilkunastu tysięcy kilometrów jestem pewien tego co piszę.

Ale od początku. Moja przygoda z mazdą zaczęła się w 2006 roku od mazdy 323, potem była 323f, ale to inna historia. Potem długo nic aż w końcu przyszedł czas na nowe. To że będzie to mazda wiedziałem od początku, ale jaki model, jaki silnik, czy wersja to była trudniejsza sprawa. Poszukiwania informacji o modelu i silniku trwały ok roku (wiązało się to rzecz jasna także ze zdobyciem funduszy). W końcu padło do mazdę 3 BK, 2.0 w benzynie. Ponieważ nie znam się na samochodach prawie wcale postanowiłem skorzystać z pomocy kogoś doświadczonego. No i kierując się opiniami znalezionymi na forum padło na Pana Bartka z Carpasji.

Kontakt nawiązałem pod koniec 2013 roku, chociaż jeszcze wtedy nieco wahałem się przed podjęciem decyzji. 29.01.2014 zdecydowałem się ostatecznie co do wersji, silnika i rocznika więc napisałem do P. Bartka. I jakież było moje zdumienie kiedy okazało się że taka właśnie mazda czeka na mnie pod Warszawą. Śliczna „Śliweczka” z 2007 roku. Maila z tą informacją dostałem o 8:30. Po obejrzeniu zdjęć, omówieniu formalności i sprawdzeniu VIN już o 15:30 zaklepałem samochód. Byłem zaskoczony fachowym podejściem P. Bartka do klienta. Wszystko po kolei objaśnił, udzielił wszelkich niezbędnych informacji, a jego odpowiedzi były natychmiastowe. Ponieważ byłem akurat za granicą autko czekało na mnie aż do marca.
Trzeciego marca 2014, długo przed wschodem słońca wsiadłem w autobus z Gdańska do Warszawy i wyruszyłem na spotkanie z nową miłością ;) Przez cały czas miałem kontakt z P. Bartkiem. Gdy dojechałem na miejsce, podał mi wskazówki jak dojechać na miejsce spotkania. Czekał tam na mnie w pięknej, śliwkowej madzi. Stamtąd pojechaliśmy prosto do warsztatu Jaksy, gdzie zrobili mi pełny przegląd przedzakupowy oraz pierwszy raz przejechałem się moim przyszłym autkiem. Gdy zaznajomiłem się ze stanem zdrowia samochodu, ostatecznie wiedziałem że „Śliweczka” będzie moja. Wszystkie informacje które P. Bartek podał na temat mazdy zgadzały się w 100%

Pozostało już tylko sfinalizowanie transakcji i przekazanie dokumentów oraz kluczyków. Tym właśnie sposobem, już wczesnym przedpołudniem wróciłem z Warszawy do Trójmiasta na kołach. Nie muszę chyba nikomu opowiadać o radości jaką daje pierwsza jazda nowym nabytkiem, szczególnie gdy się przesiada z tico :D

Po powrocie okazało się że były problemy z zarejestrowaniem samochodu. W wydziale komunikacji brakowało jakichś dokumentów, a pani w okienku nie wykazała chęci współpracy. Na szczęście na każdym etapie walki z biurokracją P. Bartek służył radą i był pod telefonem oraz pomagał mi dopóki nie stałem się pełnoprawnym właścicielem Mazdy.

Jeśli nie chciało się Wam tego czytać, to zapraszam do krótkiego podsumowania.
Szczerze i serdecznie polecam usługi świadczone przez Pana Bartka z Carpasji. Rzetelność, pełny profesjonalizm oraz znajomość rynku i marki czyni z P. Bartka osobę której w pełni można zaufać w poszukiwaniu oraz zakupie mazdy. Od samego początku, do samego końca procesu zakupu auta służy rad. Poza tym jest osobą otwartą i sympatyczną, co tylko uprzyjemnia wydawanie pieniędzy ;)
Forumowicz

Od: 21 lip 2008, 20:45
Auto: Była: Mazda 323, 1.6, 94'
Była: Mazda 323F, 1.6, 97
Była: Mazda 3 2007 2.0

Postprzez Macki_ » 28 sty 2015, 15:08

Witam,

ja również jestem "winien" polecenie Bartka Carpasja.
Nie rozpiszę się za bardzo, ale i cała akcja trwała niedługo. Tydzień po pierwszym kontakcie, 4 grudnia Bartek podjechał po mnie moją M6 :D
Pełny profesjonalizm, sprawny kontakt tel./mail, czas realizacji express :) Wszystko dokładnie tak jak w szczegółowo opisywanych tu wcześniejszych zakupach.

Oczywiście kosztuje to nieco więcej niż najtańsze opcje ale za to oszczędza mnóstwo czasu i nerwów. Cieszę się, że wybrałem tę opcję i polecam ją każdemu, kto z różnych względów nie zajmie się tym, czyli wyszukaniem i sprowadzeniem auta, sam.
Jedynie na akcyzę czekałem do ostatniej chwili (fakt, były święta i sylwester w międzyczasie), ale WK bez problemu przedłużył dowód tymczasowy, więc wszystko ok.

Moja piękna M6 GG '06 2.0 147KM Exclusive BOSE prosto z Berlina śmiga po Warszawie :D

Dzięki Bartek!

Polecam tego sprzedawcę <spoko>
Początkujący

Od: 13 sie 2014, 20:01
Auto: M6 GG LF-DE 2.0 147KM 06r.

Postprzez newcar » 31 sty 2015, 10:12

Nie wiem czy wam się taki kontakt przyda ale moją mazdę i dwa poprzednie auta sprowadzał mój znajomy to dość specyficzny sprzedawca i znają go bardziej ludzie z forum zabytkowych Opli,on zajmuje się głównie starymi autami,customami itp bo to jego konik choć czasem dla jakiegoś znajomego sprowadzi również nowsze auto ale uderzajcie bardziej jak potrzebujecie jakiegoś oldschoola. Ma pewną przewagę nad
naszymi handlarzami bo jest Niemcem ale teraz mieszka w Polsce,nie kombinuje nie chachmęci znajduje czasem takie cudeńka jak ostatnio nissan z lat 80 z przebiegiem jakimś poniżej 100tyś.
Na minus te auta muszą kosztować dlatego jeśli o okazję cenową chodzi to nie do niego bardziej jak o coś unikalnego i specyficznego lub coś naprawdę zadbanego.
Jego link do Facebooka https://pl-pl.facebook.com/pages/Oldstyle/191545910987529
Czasem warto sobie nawet tylko pooglądać że są jeszcze takie auta.

Tu przykład fajnego nissana od esesmana jak to się nabijali.

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 cze 2013, 23:17
Auto: Mazda xedos 6 . Mazda Tribute 3.0 2001