Mazda6 2.0 Pb, 2007, (otomoto: 6003958403), 22.900 zł, Radom.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Szymkov » 10 kwi 2016, 18:39

Witam serdecznie
Od jakiegoś czasu szukam dla siebie Mazdy 6 I w wersji poliftingowej i przeszukując oferty natrafiłem na coś takiego:

http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-mazda-6-2-0-16v-147km-xenon-bose-mp3-alu-chrom-ladna-ID6yjZQL.html

Szczerze mówiąc martwi mnie cena, gdyż wydaje mi się, że jak na ten rocznik i tą wersję wyposażenia jest dość niska. Poza tym silnik wygląda na myty(?). No i Mazda ma zamontowany hak, co może ale nie musi być wadą.
Będę wdzięczny za wszelkie opinie.
Z góry bardzo wam dziękuję.
Początkujący

Od: 8 kwi 2016, 00:40

Postprzez e-tomek » 10 kwi 2016, 19:16

Tutaj masz przykład tego co może być (i pewnie jest, bo kto wiedząc, że samochód jest bezwypadkowy, by nie zaznaczył tak ważnej opcji?), kiedy nie jest zaznaczona opcja "bezwypadkowy":
viewtopic.php?f=35&t=190642
Felgi nieoryginalne, co może też świadczyć o tym, ze dostały przy jakimś wypadku, stąd takie, a nie oryginały.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018

Postprzez jpski » 10 kwi 2016, 20:14

Szymkov napisał(a):Poza tym silnik wygląda na myty(?). No i Mazda ma zamontowany hak, co może ale nie musi być wadą.

Tak, silnik czyściutki, umyty, ale to może i dobrze bo po jeździe testowej zobaczysz ewentualnie jakieś wycieki (jeśli wystąpią takowe oczywiście) bo być może silniczek jest OK.

Dla mnie hak jest wadą, więc ja na takie nie patrzę nawet, bo nie wiadomo co to auto ciągało, ale to takie moje zboczenie chyba hahaha

Opis w ogłoszeniu nie za bogaty, a oryginalne felgi może poszły na sprzedaż osobno...
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 13:59
Auto: Jest:
-W poszukiwaniu?
-Micra K12
Było:
Avensis T27 '11, 2DY, 6GH, Micra K11, Avensis T25, 407SW, 6GG, 626GF, 323F BA

Postprzez Szymkov » 11 kwi 2016, 20:28

Dzięki Panowie za opinie.
Poszperałem trochę i wygląda na to, że ten komis najlepszej opinii nie ma. Dodatkowo, jak słusznie zauważył e-tomek, nie jest zaznaczona opcja "bezwypadkowy", co zupełnie pominąłem podczas przeglądania tej oferty. No i ta cena. Jak na taką "perełkę" minimum 3tys. za mało.
Także dziękuję wam bardzo za opinie, szukam dalej.
Początkujący

Od: 8 kwi 2016, 00:40

Postprzez miczu » 14 kwi 2016, 21:56

Cena za mała, cena za niska. Cena za duża jak na stan, to jak stan gorszy i cena niska (adekwatna) to znowu nie pasuje. Wielu ludzi nie wie jakimi ulepami jeździ i jeżdża wiele lat. Rozumiem, że każdy chce kupić dobrze samochód bo wozi rodzinę itp itd, wydaje ciężko zarobione pieniądze. Ale widzę, że wielu ludziom tutaj nie da się dogodzić. Felgi nie oryginalne to juz musiał dachować i spaść z wiaduktu pod pociąg. A ile osób zmieniało tu na forum felgi – pewnie zmienili bo rozbili, z odszkodowania kasa wpadła to sie i felgi wymieniło przy okazji. Prosze aby nikt osobiście tego komenatarza nie odebrał, a koledze życzę by znalazł fajny samochód. Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 22 lut 2013, 12:44
Auto: Mazda 6 GG liftack, LF-DE 147 KM, 2007, STAG 4 PLUS, ACR01, HANA

Postprzez Mr_Bartek » 14 kwi 2016, 22:17

Wnioskując po tym jak często osoby sprzedające auto oszukują to jednak trzeba być czujnym. Tak więc powinno się zwracać uwagę na takie rzeczy jak nieoryginalne felgi i tym podobne. Nie mówimy o tutaj o krótkoterminowym zakupie, a o czymś na długie lata tym bardziej, że wydajemy sporo pieniędzy. Zasada jest taka, że jeśli jakiś samochód jest okazją to na 99% nią nie jest.

miczu napisał(a):Wielu ludzi nie wie jakimi ulepami jeździ i jeżdża wiele lat.

A ile osób już się pożegnało z tym światem właśnie przez takie auta.
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez jpski » 14 kwi 2016, 22:26

miczu napisał(a):Ale widzę, że wielu ludziom tutaj nie da się dogodzić.

W tym dziale "nie dogadzamy" tylko pytamy i zwracamy się z prośbą o pomoc w wyborze czy zakupie auta (konkretnego egzemplarza), więc skoro miczu masz wypisywać swoje filozoficzne mądrości, które nie wnoszą nic konkretnego w tym temacie to może lepiej za miast tego usiądź przed telewizorem i wypij sobie <piwo>
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 13:59
Auto: Jest:
-W poszukiwaniu?
-Micra K12
Było:
Avensis T27 '11, 2DY, 6GH, Micra K11, Avensis T25, 407SW, 6GG, 626GF, 323F BA

Postprzez Alfred Hugecock » 14 kwi 2016, 23:00

jpski napisał(a):Dla mnie hak jest wadą, więc ja na takie nie patrzę nawet, bo nie wiadomo co to auto ciągało, ale to takie moje zboczenie chyba

Ja mam hak i ani razu nie był użyty – spadek po byłym właścicielu Niemcu który haka też ani razu nie użył.
A co do zboczenia to mogę się zgodzić.
Forumowicz

Od: 11 kwi 2016, 21:43