przez lukasz_m » 20 sie 2015, 11:32
Jestem po oględzinach auta. Ponieważ nie miałem zbyt wiele czasu, pewnych elementów nie badałem szczegółowo.
Środek w bardzo dobrym stanie, tradycyjnie wyślizgana gałka zmiany biegów – reszta bez zastrzeżeń.
Na tylnej klapie kilka bardzo delikatnych "kropek" z rudą. Na prawym progu jeden mały bąbel na wysokości plastiku, więc prawdopodobnie od drgania tego drugiego wytarł się lakier i ruda już działa.
Tylny zderzak lekko niespasowany z resztą elementów, ale nie wygląda aby był po większej przygodzie – zaczepy, śruby ok.
Niestety lewy przedni błotnik malowany – zostały resztki lakieru na fartuchu nadkola. Wg. sprzedającego na błotniku był wgniot od góry i zostało to naprawione. Jako dowód pokazywał zrzut ekranu z ogłoszenia na mobile.de (średnio czytelne zdjęcia). Ponieważ byłem przelotem, to nie zmierzyłem grubości powłoki lakierniczej i ew. szpachli.
Przednia szyba wymieniona, porysowany plastik podszybia zewnętrznego po lewej stronie (nieudolny demontaż?), brak zaślepki mocowania ramiona wycieraczki.
Opony w stanie dostatecznym.
Całe auto wypolerowane – resztki pasty w szparach przy listwach, reflektorach.
Ogólnie egzemplarz nie jest zły – mi przy krótkich oględzinach rzuciły się powyższe defekty.