Mazda6 2.0 Pb, 2008, (otomoto: 6000439459), 37.800 zł, Poznań.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kopeczek » 17 maja 2015, 08:26

Forumowicz

Od: 15 lut 2009, 11:45
Auto: Mazda 6 sport kombi 2,0 MZR 2008

Postprzez stachan » 17 maja 2015, 09:19

Kupujący zwolniony z podatku 2% do Urz.Skarbowego

To zwykły handlarz a nie osoba prywatna... Ciekawe dlaczego oszukuje?

Kupującemu przysługują pełne prawa rękojmi i gwarancji.

Jakiej gwarancji? Kto jest gwarantem i w jakim zakresie?

Samochodem można wrócić "na kołach" do domu.

W jakim znaczeniu? Jest sprawne i jeździ – to i owszem można. Ale po zakupie a przed rejestracją – nie można.

Koszt tablic i ubezpieczenia na 1 miesiąc : 120zł.

Kłamstwo!

Kolego, zacznij od zdobycia numeru VIN a następnie sprawdź go u Marianka.
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez Remcar Poznań » 30 maja 2015, 23:54

Samochód sprzedany.
1) Kupujący zwolniony z 2% – Jestem firmą i nie kryje tego.
W nowym otomoto nie idzie zmienic niektorych danych profilu uzytkownika,
które przeszly ze starego otomoto. Otomoto ciagle przesyla maile z przeprosinami
i wyjasnia, ze pracuja nad poprawkami nowego serwisu.
Jak zadzwonisz to od razu się dowiesz, że kupujesz samochód od firmy.
Zresztą na podatku od tego samochodu zaoszczedza się ponad 700zł.

2) Gwarantem, jestem ja – moja firma czyli sprzedający.
Gwarancja obejmuję pisemne oświadczenie autentyczności przebiegu, bezwypadkowości
oraz 3 miesiące gwarancji rozruchowej na najdroższe podzespoły w aucie.

3) Jak kupisz samochód to się przekonasz jak można wrocic na kołach,
przekonasz się tez co wchodzi w skład 120 zł.
Jak narazie jestes tylko mało zorientowanym wyszczekanym internautą, a nie klientem.
Zadzwon do mnie w przyszlosci, a wszystkiego sie dowiesz.

"Kłamstwo" krzycz do swojej baby, jak mówi Ci, że spała wczoraj u koleżanki.
Bez pozdrowień.
Forumowicz

Od: 28 kwi 2015, 21:56

Postprzez Damian68 » 31 maja 2015, 01:08

3) Jak kupisz samochód to się przekonasz jak można wrocic na kołach,
przekonasz się tez co wchodzi w skład 120 zł.
Z ciekawości to co to są za tablice- jeśli można zapytać?
Forumowicz

Od: 23 lis 2014, 16:26
Auto: Mazda 3 2,0 LF 2004 Sedan
Ford CMax 2014 2,0 Diesel 163 KM
była
Mazda 323FBJ 1,6 16V2002
Mazda 5 2,0 Diesel Sport 2006
był
Opel Astra 1.8 16V

Postprzez Marianek » 31 maja 2015, 07:45

Tablice z naklejka z allegro, ubezpieczeni z PZU i jazda :)
Napisałem już tu viewtopic.php?f=35&t=182130, drugi raz sie nie będę męczył <diabełek> .
P.S
Zapytam, czy to przypadek że ta GH też nie posiada oryginalnych felg <diabełek> <diabełek>
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Remcar Poznań » 31 maja 2015, 12:35

Marianek napisał(a):Tablice z naklejka z allegro, ubezpieczeni z PZU i jazda :)
Napisałem już tu viewtopic.php?f=35&t=182130, drugi raz sie nie będę męczył <diabełek> .
P.S
Zapytam, czy to przypadek że ta GH też nie posiada oryginalnych felg <diabełek> <diabełek>

Bystrzacha marianek – cokolwiek ta ambitna ksywa znaczy chyba wie wiecej o moich samochodach,
niz ja sam. <rotfl> Skad Pan wysnuł takie wnioski skoro nigdy tutaj Pana nie bylo ?
Jakies nieprzyjemne doswiadczenia z przeszlosci Pana gnebia? Trudne dziecinstwo?
Forumowicz

Postprzez Tomsio » 31 maja 2015, 13:15

Radze Panu swoje frustracje wyładowywać u psychologa, forum służy do wymiany poglądów a nie do stawiania diagnozy nad kogoś osobowością i zachowaniami
Remcar Poznań napisał(a):Bystrzacha marianek – cokolwiek ta ambitna ksywa znaczy chyba wie wiecej o moich samochodach,
niz ja sam. <rotfl> Skad Pan wysnuł takie wnioski skoro nigdy tutaj Pana nie bylo ?
Jakies nieprzyjemne doswiadczenia z przeszlosci Pana gnebia? Trudne dziecinstwo?

Z Poważaniem
Początkujący

Od: 1 lip 2013, 13:16

Postprzez Remcar Poznań » 31 maja 2015, 13:19

Tomsio napisał(a):Radze Panu swoje frustracje wyładowywać u psychologa, forum służy do wymiany poglądów a nie do stawiania diagnozy nad kogoś osobowością i zachowaniami
Remcar Poznań napisał(a):Bystrzacha marianek – cokolwiek ta ambitna ksywa znaczy chyba wie wiecej o moich samochodach,

Z Poważaniem

Jest to forum publiczne i skoro Pan: marianek może pisać bzdury może je pisac tez
kazdy inny.

Dopisano 31 maja 2015, 13:20:

Remcar Poznań napisał(a):
Tomsio napisał(a):Radze Panu swoje frustracje wyładowywać u psychologa, forum służy do wymiany poglądów a nie do stawiania diagnozy nad kogoś osobowością i zachowaniami

Z Poważaniem

Jest to forum publiczne i skoro Pan: marianek może pisać bzdury może je pisac tez
kazdy inny.
Forumowicz

Postprzez Tomsio » 31 maja 2015, 13:26

Aby nie wdawać się w rozmowę jeszcze raz napisze dziwnie Pan do siebie przekonuje ale może ma Pan taki a nie inny styl i powtórzę po innym Panu z tego forum raczej nie znajdzie Pan tu kupca na swoje autka ale to moje zdanie.
Z Poważaniem i powodzenia w sprzedaży życzę :)
Początkujący

Postprzez Remcar Poznań » 31 maja 2015, 13:52

Tomsio napisał(a):Aby nie wdawać się w rozmowę jeszcze raz napisze dziwnie Pan do siebie przekonuje ale może ma Pan taki a nie inny styl i powtórzę po innym Panu z tego forum raczej nie znajdzie Pan tu kupca na swoje autka ale to moje zdanie.
Z Poważaniem i powodzenia w sprzedaży życzę :)

dziekuje za troske. Zmywak w UK mi nie grozi don' worry.
Nie cierpie dziadostwa i przemądrzałych pseudofachowców, którzy
za wszelką cene chcą czymś zabłysnąć, jak Pan Marianek, który nie widział
mnie na oczy a wszystko wie o moich samochodach, o mnie, procedurach
sprzedazy , tablicach, ubezpieczeniach itd.
To, że ktos praktykuje jakies kolekcjonerskie tablice i Pan Marianek
wie kto to nie znaczy, że wszyscy tak robia. Jezeli Pan Marianek spotkał
na swojej drodze nieuczciwego handlarza ktory cofnal licznik, ukradł alufelgi
czy okłamał z gwarancją to nie znaczy, że wszyscy tak robią.
Wrzucanie wszystkich do jednego worka to nic wiecej jak zwykla oznaka
prymitywizmu. Tyle w tym temacie. Od dzisiaj codziennie sledze to forum i
przemądrzanie się Pana Marianka i innych "speców" bede skrupulatnie komentował.
Od teraz jest to moje ulubione forum. :]
Skoro rodzice Pana Marianka nie wychowali zrobi to ktos inny....
Forumowicz

Postprzez Tomsio » 31 maja 2015, 14:18

Miałem się nie odzywać ale zrobię wyjątek
Ma Pan racje nie należy wszystkich wrzucać do jednego worka ale musi Pan przyznać że handlujący autami sami sobie zgotowali takie podejście ludzi do nich, tak wiem również, że rynek u nas jest taki a nie inny klienci chcą auto 10 letnie i najlepiej z przebiegiem do 50 000 km co jest nie możliwe ale 90% kupujących to wie a mimo wszystko takich aut perełek szukają :(
Cieszę się że będzie to Pana ulubione forum nigdy specjalistów za dużo :)
PS. Jednocześnie ostrzegam ma pan już 2 ostrzeżenia jeśli Pan nie stonuje z wypowiedziami dostanie Pan bana i będzie Pan tylko przeglądać to co inni piszą (choćby były to totalne bzdury)
Początkujący

Postprzez Marianek » 31 maja 2015, 16:13

Remcar Poznań napisał(a): którzy
za wszelką cene chcą czymś zabłysnąć, jak Pan Marianek, który nie widział
mnie na oczy

Może będzie okazja się kiedyś spotkać hahaha .
Potrafi pan normalnie rozmawiać? czy musi pan udowadniać jaki jest "intelygent"
Pisze pan tak jak by żyłka pierdząca pękła, ciśnienie skoczyło i kupa się rozlała.
Ja do pana normalnie jak do człowieka a pan jak typowy Mirek, i jak pan chce zmienić swój wizerunek?

Remcar Poznań napisał(a):To, że ktos praktykuje jakies kolekcjonerskie tablice i Pan Marianek
wie kto to nie znaczy, że wszyscy tak robia.

Póki co, pan nie udowodnił że jest inaczej, gadanie jak każdego handlarza, przyjedz , zobacz, pogadamy itd itd.
Przypomnę że chodzi tablice z 30 dniowym ubezpieczeniem, od razu po kupnie auta. Tak wychodzi z pańskich opisów.

Remcar Poznań napisał(a):Jezeli Pan Marianek spotkał
na swojej drodze nieuczciwego handlarza ktory cofnal licznik, ukradł alufelgi
czy okłamał z gwarancją to nie znaczy, że wszyscy tak robią.

Spotkałem wielu ale nigdy jako klient, nie muszę. Tępię handlarzy którzy oszukują klientów, kręcą liczniki, wyłudzają kasę, jak i znawców co głupoty swoim klientom gadają. Większość bajek w wypadku Mazdy jest do zweryfikowania w bardzo prosty sposób.

Podpieram się faktami nie tylko znalezionymi w Google, wyposażenie, warunki i rodzaje gwarancji. Ideałem i wszytko wiedzący nie jestem, do błędów się przyznaje, kto mnie zna to wie. Ale najpierw niech pan udowodni że się mylę, bo klientem pana nie zostanę.

Mówił pan że zna się na Mazdach i kupił pan samochód z silnikiem wymienionym nie na taki jak trzeba i pan o tym nie wiedział?, gdzie się podziały oryginalne felgi pan nie wie, kupił pan taki, czyli co pan wie jak kupuje auto?

Jaka pan daje gwarancje nie dostałem odpowiedzi? Zgodnie z § klient powinien dostać warunki gwarancji na piśmie, nie ma ich pan teraz ale może pan już je przygotować na przyszłość. Co to jest gwarancja rozruchowa? dalej nie wiem jak pan to widzi, bo wiem jak to widzą sprzedawcy części używanych.
Z gwarancji i tak lepsza będzie rękojmia, fakt jest taki że 90% polaków nie wie jak z niej korzystać.

Remcar Poznań napisał(a):Od teraz jest to moje ulubione forum. :]

Cieszy mnie to niezmiernie <jupi> <jupi>
Remcar Poznań napisał(a):i całe szczescie. "WY" to akurat największy rynek zbytu <rotfl>
Skoro tak ciezko Panu przychodzi zarabianie pieniedzy to prosze pomyslec nad
polepszeniem swojego bytu, moze warto cos zmienic, moze provident...
Masakraaa

Ale jesteśmy w sieci, każdy na nas trafia a to już w dłuższej perspektywie sytuacje zmienia, o czym świadczy pana obecność tutaj.

Wycieczek personalnych do mnie pozwolę sobie już nie komentować, każdy zinterpretuje je jak będzie chciał.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez widmo82 » 31 maja 2015, 19:30

Remcar Poznań napisał(a):Gwarancja obejmuję pisemne oświadczenie autentyczności przebiegu, bezwypadkowości

A co jesli ktoś po kilku miesiacach użytkowania posiadzie informacje dzieki ktorej będzie potrafił wykazać, że przebieg kręcony lub nienaturalnie niski od ostatniej wizyty w ASO?
Bezwypadkowe: To cieszy, ale co z bezkolizyjnością? Co z autami po gradobiciu i zalaniu?

Tez mnie ciekawi ten temat tablic i OC za 120zł. Doczekamy się wyjaśnień czy jednak uznał Pan wyższość wiedzy użytkowników forum i rezygnuje z dalszej obrony dobrego imienia?
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez Remcar Poznań » 31 maja 2015, 23:10

widmo82 napisał(a):
Remcar Poznań napisał(a):Gwarancja obejmuję pisemne oświadczenie autentyczności przebiegu, bezwypadkowości

A co jesli ktoś po kilku miesiacach użytkowania posiadzie informacje dzieki ktorej będzie potrafił wykazać, że przebieg kręcony lub nienaturalnie niski od ostatniej wizyty w ASO?
Bezwypadkowe: To cieszy, ale co z bezkolizyjnością? Co z autami po gradobiciu i zalaniu?

Tez mnie ciekawi ten temat tablic i OC za 120zł. Doczekamy się wyjaśnień czy jednak uznał Pan wyższość wiedzy użytkowników forum i rezygnuje z dalszej obrony dobrego imienia?

Auta zalane, po gradobiciach ... prosze wybaczyc nie wiem o czym Pan mówi ... Ja z Poznania,
Pierwsza stolica Polski bardziej na wschod.
Gwarancja zoobowiazuje!
Obrony dobrego imienia ? Ja sie z czegos mam bronic...? To Wy powinniscie się obronic
z tego, że użytkownicy tego forum mają tak nikłą wiedze na temat samochodów używanych,
obowiązujących przepisów i norm prawnych oraz z tego ze jest tutaj tak niewiele "prawdziwych"
danych technicznych o mazdach. Że wprowadzacie w błąd użytkowników w kwestiach eksploatacyjnych,
polecacie rozwiazania techniczne, o których nie macie pojęcia, silniki, usuwanie usterek i inne bzdury.

Dopisano 31 maja 2015, 23:52:

Panie Marianek – sohriii. Posty powyżej kierowałem to użytkownika "stachan"
Nie wiem dlaczego pomyslałem o Tobie, chyba dlatego, że też bogato sie rozpisujesz
o tym czego nigdy na żywo nie widziałeś. I przykro mi, że dostał Pan rozwolnienie
przeglądając dzisiaj forum :( ...mam nadzieje, że papieru starczyło.
Owszem można ze mną normalnie rozmawiac ale nikt nie bedzie mnie szufladkował
dlatego, że sprzedaje samochody.
Spotkac się? Pewnie. Chętnie pojawie sie na ktoryms z Waszych zlotów. :D :D :D
Chętnie zobacze te Wasze perełki wyszukane z polskiego rynku i wymienie
cenne informacje. :D
Koncze te dywagacje bo jakies ostrzezenia dostaje od moderatora, a jak juz
wspomnialem jest to teraz moje ulubione forum i będe się tutaj bardzo udzielał... <rotfl>
Moze jak wstawie avatar to Panu moderatorowi stres minie.
Ostatnio edytowano 1 cze 2015, 01:00 przez Remcar Poznań, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez matthies » 1 cze 2015, 00:12

Remcar Poznań napisał(a):Chętnie zobacze te Wasze perełki wyszukane z polskiego rynku

zdziwił byś się, jak mało jest z polskiego rynku, bo kto chociaż trochę rozsądnie myśli, sprowadza sobie sam auto z zachodu albo korzysta z pomocy bardziej doświadczonych.
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez Remcar Poznań » 1 cze 2015, 00:19

matthies napisał(a):
Remcar Poznań napisał(a):Chętnie zobacze te Wasze perełki wyszukane z polskiego rynku

zdziwił byś się, jak mało jest z polskiego rynku, bo kto chociaż trochę rozsądnie myśli, sprowadza sobie sam auto z zachodu albo korzysta z pomocy bardziej doświadczonych.

to nie była aluzja. Naprawde wierze, że Macie ładne auta.
Gratuluje zaradności.
Forumowicz

Postprzez widmo82 » 1 cze 2015, 08:35

Nie chce mi się komentować tego co piszesz.. o poziomie naszej niewiedzy, nieprofesjonalizmie itp., ale jak chcesz to pisz pisz... może wreszcie dowiemy się jak załatwiasz te tablice i OC za 120zł. ??
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że każdy kolejny Twój wpis, utwierdza coraz większą rzeszę czytelników, że jedyne co warto to omijać Pana oferty. Widać to po wpisach innych czytelników.
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez Damian68 » 1 cze 2015, 19:47

Co do tablic to nadal nie ma odpowiedzi. Ubezpieczenie 30-dniowe z PZU bez ważnych tablic tzn oryginalnych jest o kant <dupa> .
Forumowicz

Od: 23 lis 2014, 16:26
Auto: Mazda 3 2,0 LF 2004 Sedan
Ford CMax 2014 2,0 Diesel 163 KM
była
Mazda 323FBJ 1,6 16V2002
Mazda 5 2,0 Diesel Sport 2006
był
Opel Astra 1.8 16V

Postprzez marcin255 » 1 cze 2015, 20:01

Szczerze i tak podziwiam gościa , że polemizuje , przedstawia swój tok myślenia – wiele można się dowiedzieć ;)
Ceed GT 1.6T 225KM
Obrazek
T-Roc 2.0 TSI 4motion 190KM
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 gru 2008, 23:14
Auto: Była 323F BA
87 KM -122 Nm
Mazda 3-2.0 LF
166 KM -209
KIA CEE’D GT
204 KM -265 Nm up
225 KM -330 Nm
T-Roc 2.0TSI 4motion 190KM 320Nm up.....?

Postprzez stachan » 2 cze 2015, 09:08

Wątek został zablokowany – dalsza część dyskusji tutaj.
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE