mazda 3 BK 2.0 benzyna 150KM hatchback 2003 (allegro 3933792097) łódzkie-Kwiatkowice 17499PLN

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez steve1 » 3 lut 2014, 20:36

cześć,
rozglądam się za autem do zakupu. zdecydowany jestem na mazdę 3 w mocniejszej wersji benzynowej. co myślicie o tym egzemplarzu
http://allegro.pl/mazda-3-2-0-sport-150 ... 92097.html
Ostatnio edytowano 3 lut 2014, 22:09 przez steve1, łącznie edytowano 2 razy
Początkujący

Od: 28 sty 2014, 11:48
Auto: zainteresowany kupnem 3 lub 6

Postprzez kinki » 3 lut 2014, 21:02

Popraw wszystkie tematy, prosiłem o to w poprzednim Twoim wątku. Zobacz jak reszta i zrób podobnie. poza tym podałem Ci link do regulaminu działu
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Fosa626 » 3 lut 2014, 21:42

Fajna sztuka bardzo dobrze zachowana przebieg tez malutki dla mnie bomba kumel ma 3 juz 5 lat :D i niearzeka
Forumowicz

Od: 17 gru 2012, 11:27
Auto: Madzia 626 GE zielona :–)

Postprzez Marianek » 3 lut 2014, 21:49

Sam taki dopisek
Kod: Zaznacz cały
"Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66,§ 1. Kodeksu Cywilnego.

Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia."

daje sporo do myślenia, czyli auto perełką nie jest. Sprawdź najpierw po ile są takie wersje silnikowe w kraju za odra a potem dodaj koszty sprowadzenia i marze handlarza (za darmo nie przywozi) potem
zobacz po ile takie auta są u nas. najlepiej przejedz się i obejrzyj parę w swojej okolicy wtedy zobaczysz ze ekonomia nie oszukuje i tu fikcji nie ma. Coś za coś, tanio znaczy inwestowanie w mechanika + przeglądy, normalnie tylko przeglądy.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez steve1 » 3 lut 2014, 22:05

auto będę oglądał z teściem brata, mechanikiem. jeśli będzie aktualne to ogłoszenie w następny weekend. ale wydaje mi się, że ono już trochę wisi w serwisie, bo zacząłem się rozglądać za mazdą jeszcze przed sprzedażą swojego
Początkujący

Od: 28 sty 2014, 11:48
Auto: zainteresowany kupnem 3 lub 6

Postprzez Marianek » 3 lut 2014, 22:09

Zapoznaj się z poradnikiem zakupu BK, handlarze maja takie patenty ze mechanika i blacharza w oczy się śmieją :) O czym można przeczytać w sieci.
Powodzenia
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez mlodyMazda » 8 lut 2014, 02:29

Ostatnio szukalem BK w niemczech do 20 tys zl ,nie znalazlem... nic wiecej nie trzeba pisac
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae

https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
Some say..
Forumowicz

Od: 8 mar 2010, 00:07
Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06

Postprzez grafipl » 9 lut 2014, 03:50

Kupiłem od niego mazdę w pod koniec roku.
Jak na razie jestem zadowolony, chociaż przejechałem dopiero tyle co jedni robią w tydzień (1100km).
U mnie do wymiany był sworzeń, oraz obie tuleje wahacza przedniego z tyłu, tarcze i klocki tył. Spytaj czy poda Ci Vin. Na miejscu udostępnił mi miernik lakieru kiedy wydawało się że samochód był malowany (tu trzeba uwazac bo podobno można oszukiwać kiedy ma się przygotowaną inną płytkę do kalibracji, także najlepiej wziąć swój) i tak jak myśleliśmy klapa i lewy bok malowany (ale ja byłem przygotowany na to, jak chcesz kupić bez wypadkowy czy bez kolizyjny to może być trudno), sprawdź jak wygląda wnęka gdzie znajduje się koło dojazdowe. Ogólnie u mnie po kupnie mechanik potwierdził, że miał przygodę natomiast komora silnika mocowanie amorków itp nie noszą śladów jakiejś poważnej (nic nie naruszone). Co do miernika to może trochę zaniżać, gdyż pewnie samochód będzie po polerce tak jak mój. Sprzedający zgadza się na wizytę w ASO ale po 17.30, co jest nie możliwe bo z tego co pamiętam w łodzi ASO przyjmuje ostatni samochód o bodajże 16.30 także jak coś odrazu przed zaliczką umów się z nim na wcześniejszą godzinę. Następna sprawa to rejestracja. Dowiedz się jakie opłaty może zrobić, żebyś Ty się nie bawił i za ile dokładnie (niech Ci napisze na tym przyjęciu zaliczki najlepiej!! Mi zawyżył koszty opłat tylko nie pamiętam o ile, a sam musiałem kupić ubezpieczenie, recykling, przegląd i rejestracje. Uważaj też na książkę serwisową, u mnie pieczątki są takie same i tego samego koloru, tylko teraz nie powiem Ci z jakiej firmy, ale jedna z liter była słabiej odbita, także jak będziesz miał tak samo to na 99% książka lewa. Zwróć uwagę na takie rzeczy jak lewarek apteczka, gaśnica bo u mnie przynajmniej jak już wróciłem do domu ich nie było, nie zwróciłem uwagi w czasie oglądania czy były i zostały wyciągnietę przed odbiorem. Fakturę wystawia komis na jakieś 14tys pewnie dostaniesz. Co do rdzy obejrzyj możliwie auto od dołu, do tego karoserię, u mnie ślady rdzy na słupkach drzwi ( oglądałem chyba ze 3 mazdy 3 i w każdej to było od strony kierowcy), na jednym z progów i na łączeniu zderzaka tylnego z nadkolem. Tak jak powiedziałem z auta jestem ogólnie zadowolony, ale jak wspomniałem za tą cene licz się z dzwonem jakimiś śladami korozji. Co do sprzedawcy, podchodziłbym ostrożnie i samochód bardzo dobrze sprawdził.
ps. te tablice nie są pewnie oryginalne i jeśli w briefie i tłumaczeniu będzie napisane, że wyrejestrowano to nawet jak kupisz OC 30dniowe, samochodem nie możesz jechać! Ja oczywiście wróciłem do domu ale po jakimś czasie obejrzałem w internecie filmiki i jak Cię zatrzyma policja to laweta tylko, do 500zł mandatu i chyba 1 pkt :) Natomiast przy przeglądzie i w urzędzie komunikacji nie czepiali się tych tablic (nie brałem tymczasowych)
Forumowicz

Od: 3 wrz 2013, 21:34
Auto: Mazda 3 BK14 HB LF 2.0 12.2004

Postprzez mlodyMazda » 9 lut 2014, 04:12

To ja osobiscie juz odpuscil :P

Some say..
Forumowicz

6 GG LF '02
Audi A3 8P '06

Postprzez Marianek » 9 lut 2014, 08:08

Faktura ma opiewać na kwotę za jaka się auto kupuje nie jakieś boki. Na bokach korzysta tylko handlarz nie ty, jeśli dajesz coś takie sobie wpisać toś <jelen> .

Grafipl i ty kupiłeś u niego auto? D się kupić nie bite tylko trzeba chcieć :)
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez grafipl » 9 lut 2014, 09:46

Niestety miałem ograniczony budżet... A inne które oglądałem i miały być perełki były zardzewiałe zużyte maksymalnie wnętrze a ceny podobne lub wyższe. Najlepsza była sztuka za 19tysięcy... Na zdjęciach luks, na żywo, obszedłem dookoła i odjechałem. Co do przebiegu wiem, że cofany ale jak mówię coś za coś i tak jak mówicie za może 5-10tyś więcej byłaby bezwypadkowa. Marianek a u Was w Belgii w jakiej cenie można BK 2004-05 rocznik? Podejrzewam, że z 5tyś euro conajmniej? :) Napisałem jak przebiegała transakcja, żeby wiedział na co się pisze u tego chłopaka:)
Forumowicz

Postprzez mlodyMazda » 9 lut 2014, 16:08

grafipl napisał(a):Co do przebiegu wiem, że cofany ale jak mówię coś za coś

Nie wierze w to co czytam <glupek2>

Ludzie przeciez jak Ci nie stac na jakis model samochodu to sobie odpuszczasz i kupujesz model starszy i bardziej zadbany a nawet lepiej wyposazony w niektorych przypadkach ,lub inne auto.Tez sam szukalem CX-7 budzet mialem do 14 tys euro, nic nie znalazlem konkretnego w tej cenie a od turka nie bede bral ,wiec szukalem czegos innego ,chociaz ciezko bylo bo cx byl moim marzeniem i jest dalej ale jak to napisales cos za cos :P

Some say..
Forumowicz

6 GG LF '02
Audi A3 8P '06

Postprzez Marianek » 9 lut 2014, 18:00

grafipl napisał(a):Marianek a u Was w Belgii w jakiej cenie można BK 2004-05 rocznik? Podejrzewam, że z 5tyś euro conajmniej?

Owszem znajdzie się za taka kasę ale trzeba doliczyć koszty sprowadzenia, każdy ma takie same osoba prywatna czy handlarz. Zasada powinna być taka jak MlodyMazda mówi, kupuje to na co mnie stać, bezpieczne i pewne. A zakładają ze jak byście zaczęli szukać aut z waszym budżetem ale z 2 z przodu znaleźlibyście bez problemu i to szybko, a auto by było i pewnie bardziej zadbane niż te ulepy.
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez grafipl » 9 lut 2014, 19:07

Spadam zanim mnie zlinczujecie :) apropo gosciu wystawil jeszcze jedna 3 w podobnej cenie hehe. Niestety ale nic w sprzedawanych samochodach sie nie zmieni dopoki nie wprowadzi sie w europie takiego systemu jak carfax, takie moje zdanie, a to nasze super prawo spisywania przegladow nic nie da, powinno to byc robione ale za granicą Polski. Koniec OT :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Forumowicz

Postprzez Marianek » 9 lut 2014, 19:57

Nikt Ciebie nie linczuje :) Po prostu szkoda dawać oszustom zarabiać i tworzyć taki rynek bo to my go robimy nie kto inny.
Takie systemy są np w Belgii Car-pass, a auta które go nie przechodzą jada na wschód ;)
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl