Nieuczciwy sprzedawca (investment1)

Tematy dotyczące użytkowników forum, z którymi współpraca nie zakończyła się pomyślnie. Obowiązkowe jest przestrzeganie aktualnej ustawy o ochronie danych osobowych!

Postprzez sebek-71 » 26 mar 2012, 23:20

Grzyby napisał(a):
gromaciek napisał(a):Dragonn napisał(a):
Problem w tym że kurierzy czasami nie za bardzo chcą pozwolić otworzyć tą paczkę przed płatnością ;p

To podziekowac wtedy wypada

Poczytaj regulaminy wszystkich firm kurierskich.
Przy standardowej przesyłce najpierw płacisz. Potem możesz sobie otwierać.
Jak coś jest nie tak, wtedy możesz spisać z kurierem protokół niezgodności (różnie się to nazywa w różnych firmach).
Nie ma tak, że Ty otwierasz sobie paczkę, niszczysz opakowanie, a potem mówisz że nie zapłacisz.

No, dokładnie tak, jak napisałGrzyby <spoko>
Płacisz, otwierasz, a potem możesz sobie reklamować!
Forumowicz

Od: 9 paź 2011, 17:04
Auto: był Xedos 6 2.0V6 140KM
323 BJ 1,5 sedan
jest Mazda 3 BK 1,6 MZR

Postprzez Szalotka » 26 mar 2012, 23:36

sebek-71 napisał(a):Płacisz, otwierasz, a potem możesz sobie reklamować!

Wtedy nie płace, nie otwieram i oddaje paczkę kurierowi.
Cegła wraca do nadawcy. Albo i dobry towar. Ryzykuje tylko tym że zamówie od kogos innego i będę dłużej czekał. Najwazniejsze że kasa zostaje w kieszeni.
Szalotka

Postprzez sebek-71 » 26 mar 2012, 23:40

gromaciek napisał(a):
sebek-71 napisał(a):Płacisz, otwierasz, a potem możesz sobie reklamować!

Wtedy nie płace, nie otwieram i oddaje paczkę kurierowi.
Cegła wraca do nadawcy. Albo i dobry towar. Ryzykuje tylko tym że zamówie od kogos innego i będę dłużej czekał. Najwazniejsze że kasa zostaje w kieszeni.

No to też jest sposób... <lol>
Ostatnio edytowano 27 mar 2012, 00:25 przez sebek-71, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

323 BJ 1,5 sedan
jest Mazda 3 BK 1,6 MZR

Postprzez Grzyby » 27 mar 2012, 00:01

gromaciek napisał(a):Wtedy nie płace, nie otwieram i oddaje paczkę kurierowi.

Nic nie oddajesz bo bez kasy jej nie dostaniesz :P

Warto wiedzieć za co płacisz i czy decydując się na transakcję wiesz co możesz.
A ponosząc "standardową" opłatę za przesyłkę MUSISZ zapłacić żeby dostać paczkę do rąk.
Dopiero potem wolno Ci otworzyć paczkę.
I dopiero wtedy – jeśli coś Ci nie pasuje – możesz reklamować.

Wygląda na to, że jesteś klientem który żąda czegoś za co nie płaci (i jeszcze uważa że ma rację).
Przekleństwo wszystkich sprzedawców.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 27 mar 2012, 00:10

Grzyby napisał(a):Nic nie oddajesz bo bez kasy jej nie dostaniesz :P

To niech spada. Kota w worku nie kupuje :)

Grzyby napisał(a):Wygląda na to, że jesteś klientem który żąda czegoś za co nie płaci

Jestem klientem który chce wiedzieć za co płaci.

Grzyby napisał(a):Przekleństwo wszystkich sprzedawców.

Klient nasz Pan. Z tym powinien liczyć się każdy szanujący się sprzedawca.
Szalotka

Postprzez Animal » 27 mar 2012, 00:41

Witam !

Ja również dałem nabić się w butelkę :) skusiła mnie niewielka kwota, brak czasu, i rozbity zderzak .
No oczywiście podobnie jak u was koledzy był miły obiecywał zwrot pieniedzy itp. No ale kiedy znalazła sie chwila czasu na prześwietlenie profilu zorientowalem sie ze zostałem oszukany !
Panowie co robimy, bo nie wolno mu odpuścić. Widziałem ze ktoś już był na "psiakach" jak ta sprawa wygląda ? Trzeba mu doj**ać ! Po za tym zauważyłem ze działa na innych forach na tym samym koncie bankowym. Czyli idiota, gościa jakoś trzeba ustawić do pionu, proszę o wiadomość na PW kto już tą sprawe doniósł na policje. Ponieważ sam chcę to zgłosić
No Pain No Gain,
The weak will fall the strong remain.
Początkujący

Od: 17 sty 2012, 15:21
Auto: Mazda 323f(BG) 1.6 1991

Postprzez Grzyby » 27 mar 2012, 00:59

gromaciek napisał(a):Klient nasz Pan.

To niech to "panisko" poczyta regulaminy Poczty, firm kurierskich.
W trzech firmach kurierskich (jakie znam) i na Poczcie NIE MA MOŻLIWOŚCI że otworzysz paczkę przed zapłaceniem za nią. Żadnemu listonoszowi czy kurierowi NIE WOLNO tego zrobić przed uiszczeniem opłaty (przy pobraniu) lub podpisu że odbiorca paczkę otrzymał (przy paczkach opłaconych wcześniej).
Bo jak nie zapłacisz a otworzysz paczkę to jego obciążą kosztami zniszczenia przesyłki.

Więc jak to chcesz zrobić?
Traktujesz sprzedawcę jak naciągacza, ale sam się zachowujesz jakbyś nim właśnie był.
Jak nazwiesz osobę, która naraża Cię na koszty przesyłki, a potem pod pretekstem braku możliwości jej sprawdzenia naraża na kolejne koszty – tym razem zwrotu? To sprzedawca musi zapłacić żeby Ci wysłać paczkę – za zwrot również. Ja nazwę taką osobę NACIĄGACZEM.
To jest regulowane przez przepisy pocztowe i regulaminy firm kurierskich – nie jest to widzimisię sprzedawcy jak się Tobie wydaje.
Wiesz o tym "panie kliencie"? Najwyraźniej nie.

gromaciek napisał(a):Z tym powinien liczyć się każdy szanujący się sprzedawca.

Wybacz, ale wymaganie od sprzedawcy czegoś co nie jest przez niego możliwe do zrealizowania (bo on nie ma na to najnormalniej wpływu) jest po prostu bezczelnością (wynikającą z niewiedzy lub z błędnego wyobrażenia swoich praw).
Ostatnio edytowano 27 mar 2012, 09:07 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Dragonn » 27 mar 2012, 06:58

No i jak zwykle kłótnia zupełnie nie na temat ;p :D
No ale to chyba ktoś "poszkodowany" powinien iść na policje. a nie "Wy wszyscy", bo np mi w zasadzie niczego nie zrobił.
Ja jestem zdania żeby wszystko zgłosić na policje, nawet jeśli dane podane przez niego są niewłaściwe i nieprawdziwe, a nawet może w ogóle nie istniejące. Tym bardziej, bo może już ktoś wcześniej używał takich danych, i policja odnotowała taki przypadek.
No i wydaje mi się że nie może zostać zignorowany fakt że nie jest tylko jedna osoba "oszukana" przez jednego użytkownika.
Forumowicz

Od: 30 paź 2011, 17:45
Auto: Mazda MX-6, KL 2,5 V6
Była: MX-6 2.0 16V

Postprzez *White* » 27 mar 2012, 08:30

Więc kto już to zgłosił poza mną? Czy tylko dużo debatujemy a nic nie robimy ? hmm przykład rządu? :D
Soul of Motion ...791 791 600...
Forumowicz

Od: 22 cze 2006, 20:17
Auto: M6 GG 07r. 2.0 MZR MT
Była:
M6 GG 04r. 2.0 Pb/LPG AT
626 GF 99r. 2.0 DiTD
Premacy 01r. 2.0 Pb MT
626 GF 01r. 2.0 Pb/LPG MT
MX-3 95r. 1.6 Pb/LPG MT
626 GE 95r. 2.0 Pb MT
i inne nacje...

Postprzez sebek-71 » 27 mar 2012, 11:49

Słuchajcie, tu nikt się nie kłóci, tylko niektórzy uważają, że wysyłka za pobraniem jest jedyną, prawie 100% metodą, aby nie zostać oszukanym!
Najpierw ja, a potem kolega Grzyby próbujemy powiedzieć, że tak nie jest, ale oczywiście każdy ma prawo myśleć inaczej.
Jedyną, w miarę skuteczną metodą jest zakup przez aledrogo, oraz nie kupowanie od nieznanych osób!
Mnie się raz kiedyś udało(za zgodą kuriera) otworzyć i sprawdzić przesyłkę, ale tylko dlatego, że to był mój kolega...
Trzeba uważać gdzie i z kim robi się transakcje, a oszustwa jak najszybciej zgłaszać na policję!
Forumowicz

323 BJ 1,5 sedan
jest Mazda 3 BK 1,6 MZR

Postprzez Enduro » 27 mar 2012, 18:27

sebek-71 napisał(a):..
Trzeba uważać gdzie i z kim robi się transakcje, a oszustwa jak najszybciej zgłaszać na policję!

przychylam sie do tego wniosku absolutnie...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez Grzesiu » 27 mar 2012, 21:35

jak już pisałem, a pytanie pada, ja byłem na policji, wszystko zgłosiłem i czekam na owoce ich pracy, polecam każdemu, a wszystkim tym którzy się wywodzą jak oni to nie robią zakupów, albo jak ich nie robić żeby pożalsięBoże kilku złotych nie stracić gratuluję postaw moralnych i pomysłów! Moje podsumowanie jest takie: moje pieniądze, moje ryzyko, więc skoro je ponoszę to mnie na nie stać, bo nie o pieniądze się tu rozchodzi tylko o zasady, oszustów trzeba tępić, czy za 1000zł czy za 1zł, czy się na nich samemu trafiło, czy nie. aleee nie chce mi się wdawać w dyskusję więc może to nie potrzebnie to piszę. Nikt nie jest nieomylny, serie szczęśliwych zakupów i zaufanie do ludzi usypiają czujność, tym bardziej kiedy kwoty są stosunkowo niskie, na tym temat się kończy, dochodzi pośpiech no i mamy.
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 20:31
Auto: Mx5 NA 93’ Canada
Rx7 SA 79'
3 BM Nakama
Mx5 ND RF
6 GJ

Postprzez rafbor13 » 27 mar 2012, 22:02

Proszę o informacje w jakiej komendzie policji składaliście zawiadomienia, to i ja tam złoże, może któraś jest bliska mojej miejscowości.
rafbor13

Postprzez sebek-71 » 27 mar 2012, 23:07

rafbor13 napisał(a):Proszę o informacje w jakiej komendzie policji składaliście zawiadomienia, to i ja tam złoże, może któraś jest bliska mojej miejscowości.

Uzupełnij dane, bo nie wiemy skąd jesteś...
Forumowicz

323 BJ 1,5 sedan
jest Mazda 3 BK 1,6 MZR

Postprzez Enduro » 28 mar 2012, 14:01

rafbor13 napisał(a):Proszę o informacje w jakiej komendzie policji składaliście zawiadomienia, to i ja tam złoże, może któraś jest bliska mojej miejscowości.

przeciez to nie ma znaczenie, gdzie i kiedy..
jak was policja z lenistwa itp oleje, proponuje oficjalnie zlozyc pismo w dowolnej prokuraturze za potwierdzeniem odbioru lub poleconym
Grzesiu napisał(a):....tu rozchodzi tylko o zasady, oszustów trzeba tępić, czy za 1000zł czy za 1zł, czy się na nich samemu trafiło, czy nie. aleee nie chce mi się wdawać w dyskusję więc może to nie potrzebnie to piszę. Nikt nie jest nieomylny, serie szczęśliwych zakupów i zaufanie do ludzi usypiają czujność, tym bardziej kiedy kwoty są stosunkowo niskie, na tym temat się kończy, dochodzi pośpiech no i mamy.

oczywiscie przychylam sie do tych slow kolegi..
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez mlody1921 » 28 mar 2012, 20:42

A jaki macie adres może ktoś niedaleko mieszka, a możę złodziej podał dobre dane
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Forumowicz

Od: 26 mar 2005, 01:26
Auto: Mazda Mx-3 KL-DE ....Turbo :D

Postprzez Enduro » 28 mar 2012, 21:46

mlody1921 napisał(a):A jaki macie adres może ktoś niedaleko mieszka, a możę złodziej podał dobre dane

wg. netu adres jest niepoprawny..
ciekawe na jakie dane jest konto bankowe, bo je nie da rady zalozyc bez dokumentow osobistych..
pozdr.
E
Forumowicz

Postprzez radar88 » 28 mar 2012, 21:52

Enduro napisał(a):
mlody1921 napisał(a):A jaki macie adres może ktoś niedaleko mieszka, a możę złodziej podał dobre dane

wg. netu adres jest niepoprawny..
ciekawe na jakie dane jest konto bankowe, bo je nie da rady zalozyc bez dokumentow osobistych..
pozdr.
E

Da radę założyć, Mbank założył mi konto bez problemu. Nie mam meldunku w PL, bo mi się nie należy mieszkanie ( jestem za bogaty, posiadam auto...lot of story), pan kurier przyjechał, wziął mój D.O. podpisałem i podziękował i tak mam konto, chociaż adres stałego pobytu jest wymagany przy zakładaniu konta.
Co mam wpisane w rubryce Adres – nic, pusto.
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez Grzesiu » 28 mar 2012, 23:01

radar88 napisał(a):wziął mój D.O.

ale w dowodzie już adres wpisany masz.
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 20:31
Auto: Mx5 NA 93’ Canada
Rx7 SA 79'
3 BM Nakama
Mx5 ND RF
6 GJ

Postprzez Enduro » 28 mar 2012, 23:14

radar88 napisał(a):...pan kurier przyjechał, wziął mój D.O. podpisałem i podziękował i tak mam konto, chociaż adres stałego pobytu jest wymagany przy zakładaniu konta.
Co mam wpisane w rubryce Adres – nic, pusto.

na pewno NIP spisal , a on jest dosc istotny, bo przez niego jest kazdy generalnie predzej czy pozniej namierzalny..
pozdr.E
Forumowicz