Długo mnie tu nie było, ale dążenie do spełnienia marzeń zajmuje chwilkę. Gdy w 2018 roku na swoje fejsbukowe tło wrzuciłem zdjęcie nowej 3, okazało się, że zapoczątkowało to odliczania czasu do pojawienia się jej u mnie...
Kiedy podjęta została decyzja o zamianie auta, a jakże z Mazdy 3 BL na nowsze auto było kilka krótkotrwałych pomysłów by nie była to Mazda... Ale... Wizyty w salonach by z bliska przyjrzeć się 3BP, wybór koloru, wyposażenia, póki co w głowie i... początek stycznia był odpowiednim momentem by już bardziej konkretnie zainteresować się autem. Kilka zapytań kilka maili i... pojawiła się bardzo konkretna propozycja od Karola z Mazda Bołtowicz Warszawa... Hatchback, automat, Hikari i Luxury Black, SkyActiv X i Machine Gray... kurcze... a w garażu miały być dwie czarne M3... Kilka telefonów do Pana Michała, który cierpliwie znosił moje pytania i decyzja, że... szary też będzie ładny
Co mnie w tym aucie wizualnie może zaskoczyć? Chyba, tylko to że Machine Gray, czarne felgi i wiekszę końcówki wydechów... w połączeniu odbiorą mi mowę
Zarówno Karol w kwestii technicznej doposażenia auta, jak i Pan Michał prowadząc mnie przez proces kupna auta spisali się na

21.01.2021 do przedarciu się przez warszawskie korki dotarłem do Mazda Bołtowicz Warszawa...
Po przebrnięciu przez papierologię można było udać się do punktu wydań aut... Cóż można powiedzieć. Dla kogoś, kto choć trochę lubi samochody odbieranie nowego auta to ogromnie pozytywne przeżycie.
Chłopaki szczęśliwie dali ochłonąć emocjom, nie mówiąc nic bo i tak nie przyswajałem
Trasa do domu to wyczuwanie auta, delektowanie się zapachem nowej skóry i odpoczynek od zmiany biegów
Nie tylko w garażu się widują...
Pierwsze mycie i na lepsze zdjęcia przyjdzie czas...
W planach ceramika, letnie felgi i zaciski pasujące do charakteru auta i może elektryczna tylna klapa