Mazda3 BK LF ’05 2.0 Top – dicon's Rallye Mazdzilla
ech. fajniejsze zdjęcia schowałes :/ te są super!
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
DariusBtm napisał(a):Trochę lipa z tymi listwami
U mnie na szczęście drzwi będą wymieniane, na nieszczęście – nie wiadomo kiedy

widmo82 napisał(a):ech. fajniejsze zdjęcia schowałes :/ te są super!
Trochę inny gust mam, myślałem, że wrzucę te z ciekawym światłem i najcięższe do wykonania (zdjęcie robione przy wschodzie słońca, pod światło, z doświetlaniem modelki), no ale...
- Od: 5 cze 2014, 20:57
- Auto: Mazda 3 BK Top '05, 2.0 MZR (LF)
Fiat Punto 55 SX, 96'
dicon napisał(a):Dodatkowo sprawiłem sobie spryskiwacze mgłowe OE Mazda, niestety trzeba było dorzucić pod spód uszczelki ze starych sprysków, żeby nowe nie telepały się na masce
Moglbys dorzucic dokadne zdj tych spryskiwaczy?
A jeszcze bardziej bylbym wdzieczny za numer katalogowy
dicon napisał(a):DariusBtm napisał(a):Trochę lipa z tymi listwami
U mnie na szczęście drzwi będą wymieniane
Aż tak je zjadło?

xebo napisał(a):Moglbys dorzucic dokadne zdj tych spryskiwaczy?
xebo napisał(a):numer katalogowy
Numery katalogowe to: prawa KD53-67-510 i lewa KD45-67-510
Dostępne są na: http://www.fox.rzeszow.pl/DYSZA-SPRYSKIWACZA-PRZOD-PRAWA-MAZDA-CX-5(4,254040,250112).aspx i http://www.fox.rzeszow.pl/DYSZA-SPRYSKIWACZA-PRZOD-LEWA-MAZDA-CX-5(4,254040,250121).aspx
Ja kupiłem na allegro ze sklepu Mazparts.pl (link poleciał na PW)
pawcio1017 napisał(a):Aż tak je zjadło?
Drzwi od kierowcy zjedzone na wylot od dołu. Na razie nie konsultowałem tego z blacharzem, nie wiem czy będzie potrafił dorobić taką wstawkę. Pewniej będzie wymienić całe drzwi. Drzwi tylne z lewej i prawej strony przeżarte na wylot na słupkach, spody zdrowe. Drzwi od pasażera też już łapie, ale na wylot jeszcze nie przeszło

Wolał bym kupić nowe drzwi, niż używki, wiem że ktoś je produkuje, niestety nie wiem kto... śledztwo trwa. Na allegro są nowe zamienniki, ale trochę poobijane i do sedana. Nowe w ASO około 1400zł
Fiat Punto 55 SX, 96'
Czemu wioska? Owiewka to raczej mało spotykany gadżet. Yakima siadłaby tutaj super ale w kraju raczej nie znajdziesz. Ja na sezon wiosenny obkleiłem swoją stickerem.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Chodziło mi o napis :p :p Owiewkę mam od dłuższego czasu, ale i tak podoba mi się Thule – taką jak ty masz, niestety trzeba sprowadzać ze stanów, a i mało nie kosztuje 
BTW. fajnie siadł ten czarno-biały sticker
BTW. fajnie siadł ten czarno-biały sticker
Fiat Punto 55 SX, 96'
O pardąsik. Jak Tobie się podoba to innym nic do tego. Wklej może coś jeszcze od strony kierowcy.
No niestety. Ja musiałem dodatkowo 90 PLN cła zapłacić i udowodnić, że wiem co znajduje się w paczce. Ale nie żałuję.
. Dzięki, drugą stronę też mam obklejoną ale w zupełnie inny wzór.dicon napisał(a):fajnie siadł ten czarno-biały sticker
dicon napisał(a):niestety trzeba sprowadzać ze stanów, a i mało nie kosztuje
No niestety. Ja musiałem dodatkowo 90 PLN cła zapłacić i udowodnić, że wiem co znajduje się w paczce. Ale nie żałuję.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Przemysław napisał(a):Jak Tobie się podoba to innym nic do tego
Właśnie mam mieszane uczucia co do tego napisu...

DariusBtm napisał(a):Też planowałem bagażnik dachowy do tego owiewkę z THULE albo YAKIMA ale towar trudny do dostania
Ja swoją owiewkę zamawiałem u kolesia co robi repliki (https://www.facebook.com/Owiewka-Baga%C5%BCnika-Wind-Deflector-503668999722732/?fref=ts). Zamówiłem replikę Yakimy, bo jako tako posiadam oryginalne mocowania do tych owiewek (niestety pasują tylko na okrągłe bagażniki – rurki). Niestety jakoś ta owiewka się traci przy całym aucie. Pod koniec tamtego roku facet wypuścił nowy model wzorowany owiewkami Thule, no ale wiadomo, do Thule to ma daleko

Fiat Punto 55 SX, 96'
Jakiś czas temu na wyprzedaży u chinoli kupiłem sobie za śmieszne pieniądze wideorejestrator. Nie mogłem jednak pozwolić sobie na "zagracenie" kabiny kablem biegnącym z zapalniczki do DVR-a. W zasadzie z przodu miałem tylko jedno gniazdko zapalniczki, do którego najczęściej wsadzałem Transmitter, a co z ładowaniem telefonu podczas jazdy?
Za jednym "szlagiem" postanowiłem wyeliminować wszystkie niedogodności. Plan był prosty: zakupić panel z popielniczką ze samochodu posiadającego grzane fotele, wrzucić w miejsce przycisków dwie podwójne ładowarki USB, po środku przycisk do załączania napięcia na ów ładowarkach i wideorejestratorze, gniazdo zapalniczki przenieść do schowka (w ogóle kto dziś używa zapalniczki?) a w jej miejsce zamontować woltomierz.
Okazało się, że najlepiej spasują ładowarki dedykowane do Toyoty Vigo (Hilux):
Tak wyglądały po zamontowaniu, po lewej 1x ładowarka USB, 1xAUDIO, po prawej 2x ładowarka USB:
Na środek trafił przycisk z czerwonym podświetleniem:
Zamontowany, po prawej chiński woltomierz, który wszedł bez żadnych przeróbek:
.. a tak prezenciła się całość, po zalepieniu szpar silikonem pomiędzy ładowarkami:
Od przycisku równolegle z ładowarkami USB została podłączona ładowarka do DVR:
Tak oto w plątaninie kabli panel został zamontowany w samochodzie, po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie na woltomierzu:
Po załączeniu świateł pozycyjnych włącza się podświetlenie przycisku:
Po naciśnięciu przycisku załączają się ładowarki i wideorejestrator:
Całość wyszła tak:
Niestety ładowarek z czerwonym podświetleniem nie było
Za jednym "szlagiem" postanowiłem wyeliminować wszystkie niedogodności. Plan był prosty: zakupić panel z popielniczką ze samochodu posiadającego grzane fotele, wrzucić w miejsce przycisków dwie podwójne ładowarki USB, po środku przycisk do załączania napięcia na ów ładowarkach i wideorejestratorze, gniazdo zapalniczki przenieść do schowka (w ogóle kto dziś używa zapalniczki?) a w jej miejsce zamontować woltomierz.
Okazało się, że najlepiej spasują ładowarki dedykowane do Toyoty Vigo (Hilux):
Tak wyglądały po zamontowaniu, po lewej 1x ładowarka USB, 1xAUDIO, po prawej 2x ładowarka USB:
Na środek trafił przycisk z czerwonym podświetleniem:
Zamontowany, po prawej chiński woltomierz, który wszedł bez żadnych przeróbek:
.. a tak prezenciła się całość, po zalepieniu szpar silikonem pomiędzy ładowarkami:
Od przycisku równolegle z ładowarkami USB została podłączona ładowarka do DVR:
Tak oto w plątaninie kabli panel został zamontowany w samochodzie, po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie na woltomierzu:
Po załączeniu świateł pozycyjnych włącza się podświetlenie przycisku:
Po naciśnięciu przycisku załączają się ładowarki i wideorejestrator:
Całość wyszła tak:
Niestety ładowarek z czerwonym podświetleniem nie było
Fiat Punto 55 SX, 96'
Podoba mnie się to. Przyjemnie się skomponowało z resztą fabryki.
Szacun i
w Twoją stronę za pomysł i włożoną pracę.
Szacun i

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Z bardzo dużą ostrożnością trzeba podchodzić do ładowarek budżetowych i tych gniazd USB. Potrafią uwalić urządzenie ;/
PS: Proszę na PW link do tego przycisku.
PS: Proszę na PW link do tego przycisku.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
A takie dedykowane do panelu na lewo od kierownicy nie wpasowałyby się idealnie w miejsca na podgrzewane siedzenia?
https://www.wish.com/c/555ece4b7c0ed40ff1d40170
Kiedyś chciałem to zamówić, ale nie mam miejsca tam po lewej więc sobie darowałem, chociaż jeśli pasowałoby w konsole podgrzewanych siedzeń to bym się na nowo zastanowił
https://www.wish.com/c/555ece4b7c0ed40ff1d40170
Kiedyś chciałem to zamówić, ale nie mam miejsca tam po lewej więc sobie darowałem, chociaż jeśli pasowałoby w konsole podgrzewanych siedzeń to bym się na nowo zastanowił
- Od: 11 sie 2015, 16:38
- Auto: Mazda 3 2.0 BK 2005
W mojej opinii pomysł i wykonanie bardzo dobre, nie pasuje mi różnorodność kolorystyczna, ale to rzecz gustu 

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Pomysł i wykonanie spoko. Choinka na desce rozdzielczej... 

- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Dzięki za recenzje!
Na żywo wygląda inaczej to podświetlenie, postaram się zrobić zdjęcie w innych warunkach. Białe podświetlenie opcji climatronica miało zostać zastąpione niebieskim, ale niestety dioda nie pasowała i trochę ją zepsułem
. Kolorystycznie zdaje mi się, że jest zgrane, cyrku jako tako nie ma
Bardzo praktyczne rozwiązanie, można kontrolować rozładowanie akumulatora.
BTW w fabryczne miejsce pasuje jeszcze taka oto ładowarka (de facto do sprzedania
):
Można wiedzieć co konkretnie? Zdaje mi się, że połączenie czerwonego z niebieskim jest odpowiednie, takie samo występuje na zegarach. Ogólnie chciałem cały panel wykonać w czerwonym podświetleniu, ale nigdzie nie było ładowarek z takim podświetleniem.
Nie pasuje, sprawdzałem
Kupiłem taką i jest trochę za mała. Ma wymiary: wysokość 35mm, szerokość 24mm, ta z Toyoty Vigo: 40mm wysokość, 22mm szerokość. Oczywiście w panelu trzeba wyciąć te śmieszne narożniki:
Dodatkowo, po zamontowaniu zostaje szpara, ja zakleiłem ją czarnym silikonem:
Jak na chinole nie są wcale takie złe, wiadomo, OEM to nie jest. Mają podłączone bezpieczniki przelotowe 2A.
Na żywo wygląda inaczej to podświetlenie, postaram się zrobić zdjęcie w innych warunkach. Białe podświetlenie opcji climatronica miało zostać zastąpione niebieskim, ale niestety dioda nie pasowała i trochę ją zepsułem

DariusBtm napisał(a):najbardziej podoba mi się woltomierz
Bardzo praktyczne rozwiązanie, można kontrolować rozładowanie akumulatora.
BTW w fabryczne miejsce pasuje jeszcze taka oto ładowarka (de facto do sprzedania
francesco_franco napisał(a): nie pasuje mi różnorodność kolorystyczna
Można wiedzieć co konkretnie? Zdaje mi się, że połączenie czerwonego z niebieskim jest odpowiednie, takie samo występuje na zegarach. Ogólnie chciałem cały panel wykonać w czerwonym podświetleniu, ale nigdzie nie było ładowarek z takim podświetleniem.
expell napisał(a):A takie dedykowane do panelu na lewo od kierownicy nie wpasowałyby się idealnie w miejsca na podgrzewane siedzenia?
Nie pasuje, sprawdzałem
Dodatkowo, po zamontowaniu zostaje szpara, ja zakleiłem ją czarnym silikonem:
widmo82 napisał(a):Z bardzo dużą ostrożnością trzeba podchodzić do ładowarek budżetowych i tych gniazd USB.
Jak na chinole nie są wcale takie złe, wiadomo, OEM to nie jest. Mają podłączone bezpieczniki przelotowe 2A.
Fiat Punto 55 SX, 96'