Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B!
Beny, miałem to samo napisać
Za dużo go używałeś (po prostu $ poszła
). Następnym razem używaj mniej. Masz możliwość zrobienia zdjęcia lakieru pod lampą po oczyszczeniu z go IPĄ i wypłukaniu wypełniaczy?

Megs UC ma właściwości do szybkiego wysychania, polerując miałem wrażenie, że pad jest po prostu suchy, dlatego preparat nakładałem na pad. Ogólnie zeszło jakieś 1.5 butli. Dodam jeszcze, że megsem obleciałem auto dwukrotnie. Zdjęcia postaram się zrobić po oczyszczeniu IPĄ przed nałożeniem kwarcu (pod lampę, dla uwidocznienia braku hologramów i mikro rys, tak jak wspominałem wcześniej głębokie ryski nie zeszły, a tylko krawędzie się zaokrągliły) i oczywiście uwiecznię efekt finalny! 
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Nooo i kwarc położony!
Uff było przy tym mnóstwo pracy, na szczęście efekt był wart przysłowiowej świeczki
Jak jeszcze się to długo będzie trzymać na samochodzie to już w ogóle będzie świetnie.
Wiem obiecałem fotorelację, ale w zasadzie nie miałem co relacjonować. Samo nakładanie jest proste, należy tylko robić to staranie i mieć masę cierpliwości. Pierwsze co należy wykonać to gruntowane przygotowanie nawierzchni: na pierwszy ogień glinka – później polerka maszynowa – później dokładne otłuszczenie lakieru za pomocą alkoholu izopropanolowego IPA (ja 5 razy przecierałem lakier) mając tak przygotowaną nawierzchnię można przystąpić do nakładania kwarcu, oczywiście ważne jest miejsce gdzie to wykonujemy, musi to być miejsce zamknięte
Ja robiłem to co prawda w garażu blaszanym, podłoże spryskałem wodą, żeby się nie pyliło
. Aplikacja jest bardzo czasochłonna, lecz prosta, kropimy 3-4 krople specyfiku na wacik, następnie wcieramy w karoserie, czekamy jakieś 5 minut aż przeschnie i wysokogatunkową mikrofibrą polerujemy delikatnie i tak całe auto!
Czas pracy: 7-8 godzin!
Później ważne, aby od razu nie wyjeżdżać z garażu, auto musi postać przynajmniej 12 godzin!! Kwarc musi się skrystalizować. Zaraz po nałożeniu ma konsystencję gumową.
Sesję zdjęciową wykonam przy najbliższej ciepłej pogodzie!
Na teraz kilka zdjęć z pracy 
Dodam jeszcze że jedna buteleczka 30 ml. wystarczy na dwa samochody!! Carbon Collective jest niesamowicie wydajny!
Jak już całkiem wyschnie nagram filmik pokazujący jak woda spływa
P.S zamówiłem od chińczyka nakładki na pedały oraz podstopnicę
Wiem obiecałem fotorelację, ale w zasadzie nie miałem co relacjonować. Samo nakładanie jest proste, należy tylko robić to staranie i mieć masę cierpliwości. Pierwsze co należy wykonać to gruntowane przygotowanie nawierzchni: na pierwszy ogień glinka – później polerka maszynowa – później dokładne otłuszczenie lakieru za pomocą alkoholu izopropanolowego IPA (ja 5 razy przecierałem lakier) mając tak przygotowaną nawierzchnię można przystąpić do nakładania kwarcu, oczywiście ważne jest miejsce gdzie to wykonujemy, musi to być miejsce zamknięte
Sesję zdjęciową wykonam przy najbliższej ciepłej pogodzie!
Dodam jeszcze że jedna buteleczka 30 ml. wystarczy na dwa samochody!! Carbon Collective jest niesamowicie wydajny!
Jak już całkiem wyschnie nagram filmik pokazujący jak woda spływa
P.S zamówiłem od chińczyka nakładki na pedały oraz podstopnicę
-
Axela!
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Odwaliłeś kawał dobrej roboty.
Czekamy na sesję.

Czekamy na sesję.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Przypomniała mi się scena z Karate Kid "Nakładasz rozcierasz, nakładasz, rozcierasz". Gratuluję wkładu pracy i efektu 
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Dziś mogę śmiało powiedzieć, że kwarc się na lakierze skrystalizował
Sprawdziłem zatem jego właściwości hydrofobowe... Efekt? Sami zweryfikujcie!
Jak dla mnie cuda na kiju
Tak całkiem serio jest spora różnica porównując działanie Carbon Collective z dobrym renomowanym woskiem Collinite 476
Tak całkiem serio jest spora różnica porównując działanie Carbon Collective z dobrym renomowanym woskiem Collinite 476
-
Axela!
Efekt powalający
nie ma co, aż mi mowę odebrało
A gdzie zdjęcie tych nakładek i podstopnicy

A gdzie zdjęcie tych nakładek i podstopnicy
Test powłoki kwarcowej na myjce bezdotykowej
Co do nakładek na pedały, jeszcze nie dotarły od chińczyka!
Czekam cierpliwie na paczuszkę! 
Co do nakładek na pedały, jeszcze nie dotarły od chińczyka!
Ostatnio edytowano 17 kwi 2015, 23:57 przez Bejsu, łącznie edytowano 1 raz
-
Axela!
Najs
Dobra robota... Trochę jednak taka impreza kosztuje ~300zł
Ale efekt
To teraz na szybę przednią i będziesz miał super trwałą niewidzialną wycieraczkę

Ale efekt

To teraz na szybę przednią i będziesz miał super trwałą niewidzialną wycieraczkę

- Od: 12 wrz 2012, 20:22
- Auto: Mazda 3 BK LF 2007 2.0 150KM!
ciut wcześniej
MAZDA 323F BG 1991 1.6 88KM
Motherfuck!!! Bejsu ale odjebałeś robotę – podziwiam Cię – nie to, żebym nie rozumiał tego jak o auto trzeba dbać, ale tyle godzin poświęcić i ciężkiej pracy włożyć – zasługujesz na medal.
Mam nadzieje, że Twój lakier już zawsze się będzie świecił jak psu jaja, bo po takich zabiegach nie może być inaczej – gratulacje – efekt robi wrażenie.
Mam nadzieje, że Twój lakier już zawsze się będzie świecił jak psu jaja, bo po takich zabiegach nie może być inaczej – gratulacje – efekt robi wrażenie.
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
tomi911 napisał(a):Motherfuck!!! Bejsu ale odjebałeś robotę – podziwiam Cię
Zastanawiam się Tomku, jak podmienić auta przed następnym takim zabiegiem w jego wykonaniu
Dzięki Panowie za słowa uznania
Czego to nie robi się dla swojej Magdaleny
Francesco franco, kolejny taki zabieg za dwa lata
Mam nadzieję, że kwarc będzie się utrzymywać na lakierze tak jak producent Carbon Collective to podaje, czyli całe dwa sezony!
Kolejny zabieg jaki planuje to totalne mycie tapicerki, ale to już musi być 30 stopni na zewnątrz, żeby dobrze wysuszyć 
-
Axela!
Bejsu napisał(a):... Francesco franco, kolejny taki zabieg za dwa lata... Kolejny zabieg jaki planuje to totalne mycie tapicerki, ale to już musi być 30 stopni na zewnątrz, żeby dobrze wysuszyć
No to będę śledził postępy i nie pozostaje nic innego, jak zakasać rękawy i samemu ruszyć do pracy
No efekt naprawdę super. Nie sądziłem, że będzie to tak niesamowicie wyglądać, a jednak 

- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
I dotarła paczuszka z nakładkami na pedały prosto z Chin!!
Jestem przede wszystkim zaskoczony bardzo szybką transakcją! Zakupiłem nakładki 12.04.15 dziś tj. 22.04.15 już zamontowane 
Jeden tylko szkopuł... Miały być z czarnym napisem dostałem z czerwonym, ale nie ma co narzekać fajnie się spasowały!
Montaż bardzo prosty, do sprzęgła, hamulca i gazu nakładki przykręciłem wkrętami, natomiast podstopnicę przykleiłem a taśmie montażową, uprzednio odcinając główki śrubek!
Efekt cieszy oko!
Jeden tylko szkopuł... Miały być z czarnym napisem dostałem z czerwonym, ale nie ma co narzekać fajnie się spasowały!
-
Axela!
Zamówię, jak dostanę czarne to się wymienimy
Szkoda, że nie robią napisu w kolorze blue
Ładnie to wygląda. Gratulejszyn.
Szkoda, że nie robią napisu w kolorze blue
Ładnie to wygląda. Gratulejszyn.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05