Na oko i na foto wygląda jakby pianka była sporo za wysoka – wystaje ponad butlę?
Mazda3 BK Top Sport LF '08
Na wygłuszenie nie licz za bardzo  Jak chcesz wygłuszyć, to tylko maty alu butylowe i pianka. Ja tak zrobiłem i to faktycznie dało wymierny efekt.
 Jak chcesz wygłuszyć, to tylko maty alu butylowe i pianka. Ja tak zrobiłem i to faktycznie dało wymierny efekt.
Na oko i na foto wygląda jakby pianka była sporo za wysoka – wystaje ponad butlę?

- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Jakiej pianki użyłeś? Mnie też to czeka i robię rozeznanie w tej chwili.

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
 Było: Mazda6 Tamura '07
Pianka wystaje około 2-3 cm, była za gratis wiec darowanemu koniowi ... Twardość T30 jak dobrze pamietam  jak dojdą maty to ja dotnę lepiej wtedy
 jak dojdą maty to ja dotnę lepiej wtedy  
Dopisano 27 sty 2021, 20:17:
Są pytania, na które sam chciałbym znać odpowiedzi... 

Dopisano 27 sty 2021, 20:17:
Są pytania, na które sam chciałbym znać odpowiedzi...

Jedyne co mi przychodzi do głowy to otwieranie/domykanie szyb z kluczyka. Gdzieś musiałeś nacisnąć, przytrzymać i zjechały w dół.
Raz mi się tak zdarzyło zrobić jak czegoś szukałem w piwnicy, a auto stało pod blokiem. Na szczęście się zorientowałem i zamknąłem wszystko.

Raz mi się tak zdarzyło zrobić jak czegoś szukałem w piwnicy, a auto stało pod blokiem. Na szczęście się zorientowałem i zamknąłem wszystko.

Podejrzewam, ze tak było  Miałem akurat dużo rzeczy w kieszeni z kluczykami..
 Miałem akurat dużo rzeczy w kieszeni z kluczykami..

Podzielę się z Wami opinia pewnego szamponu Poorboys Slick&Wax wpadł mi w ręce ostatnio tester 100ml na 4 mycia, skorzystałem z pierwszego ciepłego dnia i na szybko, nie detailingowo umyłem autko na placu, czas około godziny, data 30.03. Świeżo po myciu było ok, ale to co wyszło na drugi dzień w słońcu i dzisiaj wieczorem przebiło moje oczekiwania. Oto jak wyglada auto 3 dnia, gdzie dojazd do domu mam po drogach gruntowych. Dodam tylko, ze fotki zawsze cykam telefonem i żaden ze mnie fotograf, nie znam się na sceneriach itd..

Wygląda jak świeżo umyte i przynajmniej pociągnięte jakimś qd. Musisz mieć czyste powietrze, u mnie na wichurze po 3-4h po umyciu już na aucie widać jakiś kurz czy pył, który siada z powietrza na karoserii.

QD dopiero mam planach kupić i na pewno już normalna litrowa butelkę tego szamponu  autem zrobiłem od czasu mycia około 40-50km po mieście, jedynie dojazd gruntowymi uliczkami jak mówiłem.. Nie wiem czy nie ma on jakichś właściwości antystatycznych, na pewno lakier zyskał sporo na śliskości, no i wodę odpychał ładnie podczas mycia.
 autem zrobiłem od czasu mycia około 40-50km po mieście, jedynie dojazd gruntowymi uliczkami jak mówiłem.. Nie wiem czy nie ma on jakichś właściwości antystatycznych, na pewno lakier zyskał sporo na śliskości, no i wodę odpychał ładnie podczas mycia.

Dobry QD i jedyne mycie to spłukanie wodą na myjni za 1zł, wytrzeć do sucha i laleczka. Niby nic szczególnego czerwony kolor, ale jak ja swoją przejadę QD to karki się skręcają ;p felgi też lecę QD faktycznie coś tam tego brudu widać że odpycha  

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Chmielu co jak co, ale ten odcień czerwonego nie jest zwykły, niby zwykły 13 letni hatchback, ale jak sam mówisz, w 3 dni się nasłuchałem od różnych ludzi jak to auto ładnie wyglada  Muszę jeszcze kupić papierów ściernych, podkład, lakier, pasty polerskiej i porobić zaprawki tu i ówdzie, bo jest trochę odprysków...
 Muszę jeszcze kupić papierów ściernych, podkład, lakier, pasty polerskiej i porobić zaprawki tu i ówdzie, bo jest trochę odprysków...

Zwykły akryl   ale fakt, mnie się ludzie potrafią na światłach zapytać ile dałem za lakierowanie, a gdy mówię, że to oryginalny lakier to ich zatyka
 ale fakt, mnie się ludzie potrafią na światłach zapytać ile dałem za lakierowanie, a gdy mówię, że to oryginalny lakier to ich zatyka 
Fakt, odpryski są bardzo widoczne i potrafią się pokazać w miejscach w których by się nie przypuszczało, że mogą być

ale fakt, mnie się ludzie potrafią na światłach zapytać ile dałem za lakierowanie, a gdy mówię, że to oryginalny lakier to ich zatyka
 ale fakt, mnie się ludzie potrafią na światłach zapytać ile dałem za lakierowanie, a gdy mówię, że to oryginalny lakier to ich zatyka Fakt, odpryski są bardzo widoczne i potrafią się pokazać w miejscach w których by się nie przypuszczało, że mogą być

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Mnie się tak pytali zaraz jak auto kupiłem – jak powiedziałem, że z niemiec, to kolejne zdanie było – cooo, całe lakierowane?  Bekę miałem straszną z tego
 Bekę miałem straszną z tego 

PiotrekZ95 napisał(a):Podzielę się z Wami opinia pewnego szamponu Poorboys Slick&Wax wpadł mi w ręce ostatnio tester 100ml na 4 mycia, skorzystałem z pierwszego ciepłego dnia i na szybko, nie detailingowo umyłem autko na placu, czas około godziny, data 30.03. Świeżo po myciu było ok, ale to co wyszło na drugi dzień w słońcu i dzisiaj wieczorem przebiło moje oczekiwania. Oto jak wyglada auto 3 dnia, gdzie dojazd do domu mam po drogach gruntowych. Dodam tylko, ze fotki zawsze cykam telefonem i żaden ze mnie fotograf, nie znam się na sceneriach itd..
3 zdjęcie dobry efekt – fajne załamanie... Wygląda jak świeżo po umyciu, a to na 3.dzień. Dobry szampon
PiotrekZ95 napisał(a):Nie wiem czy nie ma on jakichś właściwości antystatycznych, na pewno lakier zyskał sporo na śliskości, no i wodę odpychał ładnie podczas mycia.
Zawiera dodatek dobrego wosku, a to poza odpychaniem wody, ma również pewne właściwości antystatyczne.
Summa summarum dłużej auto będzie jeździć bez dodatkowego przylepionego zabrudzenia...

- Od: 20 lip 2018, 10:48
- Auto: Mazda 3 BK Hatchback Z6 1.6 105KM 2005
Z autem nic się szczególnego nie dzieje, jeździ, wymiana oleju + filtrów przy 171 tys km, oraz płynu hamulcowego. W przyszłym tygodniu dojdą nowe przewody hamulcowe z przodu ori.

Czemu ori? Nie myślałeś o oplocie?

Był taki plan, ale nie chce mi się dokładać do tego auta, jeździ ekonomicznie, bezawaryjnie i tyle, choroba mi wróciła i wydatków mam w cholerę teraz 

Mału up. Z autem nic się nie dzieje. Gdzieś w okolicy świat zdechł map sensor od gazu. Poza tym, jeżdżę tankuje, czasem umyje  przed nowym rokiem udało się dołożyć czujniki parkowania z tyłu, wersja do montażu od wewnątrz zderzaka, z uwagi na lepsze walory estetyczne.
 przed nowym rokiem udało się dołożyć czujniki parkowania z tyłu, wersja do montażu od wewnątrz zderzaka, z uwagi na lepsze walory estetyczne.

PiotrekZ95 napisał(a):Prezenty !
Tarcze wytrzymały do stycznia 2022, dziś wleciały ATE original. Rotingery się pokrzywily i to przy spokojnej jeździe, wytrzymały ze mna 30 tys km. Spróbujesz jeszcze je odesłać jako rękojmia.
Zgłoszenie uznane?
Szkoda i zarazem zaskoczenie, że te Rotingery tak szybko padły

Szkoda i zarazem zaskoczenie, że te Rotingery tak szybko padły

- Od: 20 lip 2018, 10:48
- Auto: Mazda 3 BK Hatchback Z6 1.6 105KM 2005
A ja chciałem teraz założyć Rotingery ale sobię odpuszczę po takiej reklamie