Mazda3 BK LF '05 White "Kintaro"
Bardzo fajna mazda biały kolor robi robotę
robotę jakie masz żarówki postojowe i mijania? 

A ksenony jakiej firmy? I jak z widoczności i wydajnością ich? 
Witam
Małe odświeżenie tematu i przy okazji małe pytanko, nawet dwa
Zamontowałem dziś zmieniarkę Yatour
AUX gra super, ale z pendrive mi nie czyta. 16GB to max pamięci? Bo ja podłączałem 32GB z folderami CD01 itd. To samo z kartą pamięci, też 32GB i też zrobione foldery tak jak jest napisane w instrukcji/internecie
@edit Znalazłem mniejszego pendrive i gra bez problemu
Żałuję tylko że już rok temu tego nie kupiłem bo transmiter FM to porażka, a z płytami za dużo zabawy
A drugie to kupował ktoś z was używkę bagnet/miernik oleju w internecie? Na allegro nie mogę znaleźć takiego jaki ja mam, już nie raz szukałem. A znów na każdej stronie z częściami "aktualnie nie ma", choć tam pewnie cena taka jaką mi powiedzieli w Sziku
Jeszcze fotki zimowe
W końcu ramki klubowe też są
Zamontowałem dziś zmieniarkę Yatour
AUX gra super, ale z pendrive mi nie czyta. 16GB to max pamięci? Bo ja podłączałem 32GB z folderami CD01 itd. To samo z kartą pamięci, też 32GB i też zrobione foldery tak jak jest napisane w instrukcji/internecie
@edit Znalazłem mniejszego pendrive i gra bez problemu
A drugie to kupował ktoś z was używkę bagnet/miernik oleju w internecie? Na allegro nie mogę znaleźć takiego jaki ja mam, już nie raz szukałem. A znów na każdej stronie z częściami "aktualnie nie ma", choć tam pewnie cena taka jaką mi powiedzieli w Sziku
Jeszcze fotki zimowe
Peb3 napisał(a):AUX gra super, ale z pendrive mi nie czyta. 16GB to max pamięci?
Spróbuj sformatować pendrivea i zmień system plików na NTFS, zobacz czy wtedy bedzie ci czytał.
- Od: 10 lut 2015, 17:52
- Auto: Mazda 3 BP 2.0 150 KM Hikari
Mazda 3 BM 2.0 120 KM SkyPassion
Mazda 3 BL 2.0 151KM
Mazda 3 BK 1.6 CD 109 KM
Winning Blue 27B
Peb3 napisał(a):AUX gra super, ale z pendrive mi nie czyta. 16GB to max pamięci? Bo ja podłączałem 32GB z folderami CD01 itd. To samo z kartą pamięci, też 32GB i też zrobione foldery tak jak jest napisane w instrukcji/internecie
@edit Znalazłem mniejszego pendrive i gra bez problemuŻałuję tylko że już rok temu tego nie kupiłem bo transmiter FM to porażka, a z płytami za dużo zabawy
Ja akurat posiadam xcarlinka i miałem to samo, na początku myślałem nawet, że trafiłem na uszkodzony egzemplarz, formatowałem w różnych formatach, ale pomogła dopiero zmiana na pendrive lub kartę pamięci o mniejszej pojemności.
Niestety do dzisiaj nie udało mi się rozwiązać bolączki nieczytania plików o większej pojemności i składanki odpadają...
Mazda poznaje nowe tereny. To są i nowe fotki 
Z podróży jestem mile zaskoczony, bo na 2000 km wyszło spalanie 7.6/100 przy średniej prędkości na autostradach 120/130. Natomiast dziś jakieś 250 km, z czego z 30/40km w mieście 6.5L/100. Jak się uważa na pedał gazu to da się tym silnikiem oszczędnie jeździć. Ale wystarczy chwilę mocniej cisnąć i momentalnie rośnie średnia
Miał ktoś może taki problem, że po zgaszeniu świateł, zamknięciu auta, postojówki dalej świecą, ale dużo słabiej? U mnie tak jest. Zmieniłem na zwykłe i już nie świecą, później niebieskie LED i też po zgaszeniu nie świecą ( potrzebują więcej prądu?
). I na zegarach też ikona świateł bardzo delikatnie świeci. Nie mam pojęcia co to może być
Z podróży jestem mile zaskoczony, bo na 2000 km wyszło spalanie 7.6/100 przy średniej prędkości na autostradach 120/130. Natomiast dziś jakieś 250 km, z czego z 30/40km w mieście 6.5L/100. Jak się uważa na pedał gazu to da się tym silnikiem oszczędnie jeździć. Ale wystarczy chwilę mocniej cisnąć i momentalnie rośnie średnia
Miał ktoś może taki problem, że po zgaszeniu świateł, zamknięciu auta, postojówki dalej świecą, ale dużo słabiej? U mnie tak jest. Zmieniłem na zwykłe i już nie świecą, później niebieskie LED i też po zgaszeniu nie świecą ( potrzebują więcej prądu?

Nie, świeci i tak samo się zachowuje jak pozycyjne. Po zgaszeniu świateł też delikatnie świeci. Nie wiem czy ma to coś do rzeczy ale mniej więcej od tego samego momentu zauważyłem, że co wysiąde z auta dotykając drzwi prąd mnie kopie. Niezależnie czy mam jakieś ubrania elektryzujace się czy nie
I nie tylko mnie
Hahaha. Elektryka jest totalnie skopana w trójkach. Mam to samo z tymi "kopniakami". Strasznie irytujące zwłaszcza jak tak z zaskoczenia. Co dziwne kopie tylko mnie. Najgorzej było zimą jak sweter czy kurtka potęgowały ilość ładunków.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Pozycyjne u mnie ok – za to w kabinie w podsufitce z przodu W5W potrafią żyć własnym życiem 
Podejrzewam, że rezystor etc. by załatwił sprawę. Niektóre LEDY tak mają. Wcześniej miałem diody na kostce i było ok, do czasu aż jedna padła i postanowiłem wstawić LED i zaczęły się cyrki. Póki co jestem zbyt leniwy by się za to zabrać, zresztą kilka razy przekonałem się, że lepiej nie dotykać tej elektryki w przeddzień jakiegoś wyjazdu.
Za to dzisiaj robiłem porządki pod maską, gdzie naprawiłem uszkodzone przez mecha mocowanie górnej pokrywy silnika – potraktowałem tą śrubę klejem do metalu i siedzi jak przyspawana.
Podejrzewam, że rezystor etc. by załatwił sprawę. Niektóre LEDY tak mają. Wcześniej miałem diody na kostce i było ok, do czasu aż jedna padła i postanowiłem wstawić LED i zaczęły się cyrki. Póki co jestem zbyt leniwy by się za to zabrać, zresztą kilka razy przekonałem się, że lepiej nie dotykać tej elektryki w przeddzień jakiegoś wyjazdu.

Za to dzisiaj robiłem porządki pod maską, gdzie naprawiłem uszkodzone przez mecha mocowanie górnej pokrywy silnika – potraktowałem tą śrubę klejem do metalu i siedzi jak przyspawana.

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
W sumie ten problem nie jest jakiś ogromny. Wcześniej było to dziwne jak auto "żyło" całą noc, ale odkąd wymieniłem żarówki to żyje tylko schowek i ikona w zegarach, a akumulatora nie ma szansa to rozładować
Coś jest nie tak, ale to nie problem 
Moja też mnie kopie, ale nic innego się nie dzieje
Nauczyłem się już, że wysiadając z auta, zewnętrzną stroną dłoni dotykam drzwi, przez co przeskok ładunku nie jest taki dokuczliwy, a dopiero później je zamykam 
Stwierdziłem, że po prostu iskrzy między nami i tego się trzymam

Stwierdziłem, że po prostu iskrzy między nami i tego się trzymam

- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Kiedy montaż ringow? Mógłbyś zdradzić gdzie kupowałeś? Sam o tym myślę

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Na alieexpress
Już tyle je mam..a ciągle odkładam w czasie
W warsztacie to cena masakra, a samemu ciężko się zabrać
Gdzieś w sierpniu spróbuje jak bedę w Polsce i przy okazji chce dodać paski na górze lamp, DRL+kierunek