Mazdę 6 kupiłem w czerwcu od kolegi Blacky, ale dopiero dzisiaj postanowiłem założyć temat.
Wcześniej jeździłem Oplem Astrą II Bertone 2002 1,8 PB + LPG
Zanim kupiłem Mazdę poważnie zastanawiałem się nad Oplem Vectrą Liftback, bardziej sportowa linia nadwozia. Wybrałem 6kę ze względu na dużo ładnijesze wnętrze, lepszy silnik i rozrząd na lańcuchu.
Do Mazdy 6 przekonałem się dzięki rodzicom bo uzytkują 6tkę w kombi od 3 lat i wszystko jest z nią ok.
Mazdę kupiłem w czerwcu z pomocą kolegi Blacky i jestem bardzo zadowolony z usługi Krystiana oraz z zakupionego samochodu. Moja 6tka stała nieużywana ponad pół roku w salonie Opla prawdopodobnie została zostawiona w rozliczeniu. Stan licznika w chwili zakupu ok 139 000 km, obecnie 153 000 km.
Po zakupie samochodu wymieniłem wszystkie tarcze i klocki (BOSCH) oraz płyn hamulcowy. Przy 143 347 rozszczelnił się kompresor klimatyzacji (puściły uszczelki pewnie od długiego nieużywania). Ponieważ mechanik, który robił klime zakłada instalacje gazowe więc od razy zagazowałem Magdalenę.
Sterownik Stag 4 PLUS, wtryski Hana, reduktor AC R01, bytla w kole, wlew gazu pod klapką od wlewu paliwa.
Mazda 6 GG liftback
Rok produkcji : 2007
Silnik : 2,0 benzyna + LPG
Moc : 147 KM
Przebieg : 153 000 km
Wyposażenie:
xenon,
klimatronik,
tempomat (super sprawa)
multifunkcyjna kierownica,
Audio BOSE
pełna elektryka
podłokietnik przód, tył
czujniki deszczu, zmierzchu
podgrzewane siedzenia
systemy trakcji itp
Po zakupie wymienione hamulce: tarcze, klocki, płyn hamulcowy
Przy 151900 wymiana oleju na Dexelia 5W30, filtr oleju MANN Filter, filtr powietrza i kabiny Bluprint.
Przed zlaniem oleju zastosowałem płukankę Liqui Moly. Olej był lekko brązowawy, po wlaniu płukanki i pracy silnika na biegu jałowym przez ok 10 minut olej zlatywał dużo ciemniejszy.
Plany:
wymiana świec, ale nie wiem na jakie
alusy 17tki
sprężyny Eibach -30/-30
końcówki wydechu
Poniżej kilka zdjęć, niestety nie mam z wnetrza, ale w krótce się pojawią.