Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(
moim zdaniem tu wyglądają słabo
ale już jest na nie plan
zobaczymy co z tego wyjdzie i kiedy
tymczasem dziś trochę czasu Zielonej poświęciłem i zmieniłem koła na szeroką stal
do tego zimowy płyn do spryskiwaczy i gumowe dywaniki korytka
poza tym wrócę do modów z lampami – nie parują
i już raczej nie będą
wrzucę jakieś zdjęcie na szerokiej stali, tylko od razu przyznaję się że słaba jakość jest celowa, żeby nie było widać warstwy brudu na lakierze

wrzucę jakieś zdjęcie na szerokiej stali, tylko od razu przyznaję się że słaba jakość jest celowa, żeby nie było widać warstwy brudu na lakierze
Znośnie wygląda to, chyba dzięki glebie 
Kurde co do lamp, mi tez paruje prawa, ale to paruje chyba dlatego ze uszczelka nie jest do końca dociśnięta od zaślepki bo mam puszczone tamtędy kable do dziennych
Kurde co do lamp, mi tez paruje prawa, ale to paruje chyba dlatego ze uszczelka nie jest do końca dociśnięta od zaślepki bo mam puszczone tamtędy kable do dziennych
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):chyba dzięki glebie
czyżbyś się przekonywał?

wiecie już jak przebiega rozklejenie lamp, więc nie będzie to nic nowego – tylko kwestia wolnej chwili
xRafalx napisał(a):Znośnie wygląda to, chyba dzięki glebie
Przewierc sobie dekielek pusc kable przez otwor w gumowej zaslepce i problem rozwiazany.Ja mialem prosciej z dziennymi bo podpiolem do obrysowki heh kolejny Plus dla wersji US
-
WisniaUs
rafalmazda6 napisał(a):xRafalx napisał(a):chyba dzięki glebie
czyżbyś się przekonywał?![]()
wiecie już jak przebiega rozklejenie lamp, więc nie będzie to nic nowego – tylko kwestia wolnej chwilichociaż u Ciebie Rafał to będzie wina kabla pewnie. Trzeba było wpiąć się w tą główną kostkę
chyba są tam jakieś wolne wejścia
ja jestem już dawno przekonany, tylko drogi u mnie niestety nie

Nie chciałem ingerować w oryginalną instalację, dlatego zrobiłem tak a nie inaczej
Też tak myślę, że to problem przez kabel. Także uszczelkę uszczelnię jeszcze sylikonem a kabelek osadzę na sylikonie w dziurce w dekielku i z głowy myślę, że będzie, ale to czekam na cieplejszy dzień bo teraz to wygwizdów u mnie cholera
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
rafalmazda6 napisał(a):poza tym wrócę do modów z lampami – nie parują i już raczej nie będą
No i gitara,jednam matthies miał rację,że sie ułożą po czasie
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
mam nadzieję, że nie będą parować
Panowie, wymieniał ktoś może teleskopy klapy bagażnika? Bo moje się buntują i klapa opada
i teraz mam problem, bo poszukałem w internetach i wiem jeszcze mniej niż wiedziałem
znalazłem takie za 20-30 zł i takie za 150
parametry mają takie same (dł. 580 mm, siła wyrzutu 510 N) więc skąd te różnice? Jedne markowe, drugie zamiennik czy jak?
ktoś coś poleca?
jutro może skoczę do mojego warsztatu i dowiem się ile oni sobie życzą za taką usługę
teleskopy były w średniej kondycji, a teraz klapa cięższa bo spoiler i je dobiło
dodatkowo niska temperatura im nie sprzyja 
Panowie, wymieniał ktoś może teleskopy klapy bagażnika? Bo moje się buntują i klapa opada

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Ja wymieniłem na nasze polskie ;p i mam spoiler of samego początku i teleskopy juz nie lata trzymają
a dałem coś koło 50 za sztukę chyba i wymieniłem sam 
- Od: 13 mar 2012, 15:40
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 MZR-CD 150KM 2002 rok
viewtopic.php?f=331&t=169015
Mazda 6 GH 2.5 L5-VE 170 KM 2008
viewtopic.php?f=331&t=200456&view=unread#unread
Nooo ja po zakupie auta w 2 tyg potem zamowilem u dealera ori spoiler.I przyszedl zestaw SPIOLER W KOLORZE AUTA-LAMPA STOP LEDOWA I ORI MOCNIEJSZE SILOWNIKI.Wszystko to w komplecie bylo w jednym opakowaniu.Wiec jak dorzuciles spoilera to i silowniki cza mocniejsze
-
WisniaUs
Sam wymienisz to bez problemu, ja mam Polskie KROSNO na allegro około 45zł/szt, działają już miesiąc
Myślę, że się długo nie zepsują, a z tego co wiem one są mocniejsze niż oryginał bo oryginał ma 480Nm.
http://allegro.pl/silownik-teleskop-kla ... 34073.html Wystarczy ze zawleczkę odciągniesz śrubokręcikiem, klapę podniesiesz do góry, pociągasz i wyskakuje
I analogicznie w pozostałych 4 miejscach 

-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Ja u siebie wymieniałem w tamtym roku siłowniki firmy Hart i nie polecam.Niby są bardzo mocne,mam klapę ze spojlerem i dają radę ale ogólnie ich działanie jest bardzo dziwne,zastanawiam się nad wymianą właśnie na coś innego.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Co za zbieg okoliczności... Ja też muszę wymienić siłowniki. Postawię chyba na Krosno. Od 1,5 roku mam założone POLCAR 5419AB 510N i już mają problem z podniesieniem klapy. Co prawda na wiosnę dołożyłem spoiler i może on je dobił.
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Spoiler daje im popalić 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):Spoiler daje im popalić
Przy klapach ze spoilerem fabryka stosowała inne siłowniki. Może warto kupić w ASO i na długo mieć spokój.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):xRafalx napisał(a):Spoiler daje im popalić
Przy klapach ze spoilerem fabryka stosowała inne siłowniki. Może warto kupić w ASO i na długo mieć spokój.
Dokladnie, ja mam ori od 7 lat i smigaja az milo,zero problema

-
WisniaUs
rafalmazda6 napisał(a):zmieniłem koła na szeroką stal
Chyba jednak będę musiał nabyć takie kołpaki jak Twoje, moje niby oryginał ale kiepsko wygląda

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):moje niby oryginał

Koci@k napisał(a):nie wyglądają tak źle
czary

odnośnie teleskopów – jutro podskoczę do tego warsztatu i zapytam co oni mi oferują
Dopisano 22 lis 2014, 12:54:
właśnie wróciłem z warsztatu – teleskopy 30 zł/szt. Moim zdaniem dobra cena i jak znajdę chwilę czasu żeby zgrać się z panami mechanikami tak chyba zlecę im to zadanie