Mazda6 GY L3 '04 2,3l Top Sport Wagon
Nakrętka to jedno,a po to się rozpórkę rozkręca (rozpiera) żeby nie było najmniejszych luzów nawet na gwintach.
Szczęśliwego Nowego 2015 roku
Szczęśliwego Nowego 2015 roku
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Głownie służy zozporka w zakrętach ma niedopuszczac do przechyłu ,dlatego sportowe sa robione pod wymiar na sztywno
,bezawaryjnego życzę

Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
dokładnie tak jest. w Preludzie miałem oryginalna wychodzaca z fabryki do wersji type S i była właśnie sztywna, cała odlana na raz, a nie jakieś łączenia śrubkami.. ale wiadomo, co kto wolibrodaM6 napisał(a):Głownie służy zozporka w zakrętach ma niedopuszczac do przechyłu ,dlatego sportowe sa robione pod wymiar na sztywno
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Z tym zakładaniem na podnosniku to już sam nie wiem, czy tak czy nie. Pomimo nakrętek kontrujacych, to według mnie jest tam jakiś mały luz, wiem mały, ale zawsze luz.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Nie
,te śrubki to pomocniki ,jak pospawam uchwyty to zobaczę cY rurka będzie spoczywać na pomocniku
czy wywierce otwory w rurce i pomocnik będzie przechodził przez rurke
,a na koniec pospawam 
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
oddałem dzis w końcu po pół roku auto do lakiernika, bo było takie małe otarcie z mojej winy. Ciekawostką dla mnie jest to, że przez tyle miesięcy nie wyszła ruda w tym miejscu gdzie było zdarte aż do gołej blachy, mimo wszystko błotnik i tak kupiłem "nowy" i bez szpachli, tak aby był zdrowiutki.
Mija kilka godzin, dostaję MMS'a od mojego lakiernika, a tutaj okazuje się, że mam dość unikalny korek od wlewu oleju
Mija kilka godzin, dostaję MMS'a od mojego lakiernika, a tutaj okazuje się, że mam dość unikalny korek od wlewu oleju
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
O CO KAMAN??!! 

Ja pier... Jak to się stało ?

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08