Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
No tutaj już trochę lepiej to wygląda cenowo. Zobaczymy ile zawola za wysyłkę. Dzięki kolego a naprawdę bardzo duże zaangażowanie 

Nightfallówna
Wczoraj zamontowane zostały światła do jazdy dziennej dzięki pomocy Crenshawa i Maksia.Bylo roboty. Miała być chwila a wyszło pół dnia.Mysle ze wyszlo dobrze.
Długo się tym jednak nie nacieszylem
Podczas jazdy padł mi cały prąd i było po jeździe. Nie jest to napewno efektem podłączenia świateł. Podejrzewam alternator.Bo pomimo naładowania akumulatora wystarczyło na jakieś 10 km i kaplica. Wydaje mi się ze jeśli byłby to akumulator to przecież po odpaleniu kablami samochód by chodził i by się ladowal. A tu po prostu pochodzi chwile i się rozładowal do zera.
Dodam że odłączyłem światła do jazdy dziennej i to samo.
A w piątek autko przeszło przegląd na 5.
Jutro podjade do speca od alternatorow i niech sprawdzi swoimi urządzeniami czy jest ładowanie. I w razie czego niech naprawia.
Fotki z montażu dodam jutro
Długo się tym jednak nie nacieszylem
Dodam że odłączyłem światła do jazdy dziennej i to samo.
A w piątek autko przeszło przegląd na 5.
Jutro podjade do speca od alternatorow i niech sprawdzi swoimi urządzeniami czy jest ładowanie. I w razie czego niech naprawia.
Fotki z montażu dodam jutro
Nightfallówna
Zajrzyj tutaj http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=176316
Dopisano 3 lis 2014, 00:37:
U mnie aku posypało się w ciągu jednego dnia. Dzień wcześniej na postoju grało audio około 3h bez wariacji volume nie przekroczyło 10 później trasa nad morze i na następny dzień już nie odpaliłem. Ładowanie aku nic nie dało bo po 15 min wykazywał pełnię naładowania i to już wiedziałem że jest jego koniec. Nowy Bosch Silver S4 95Ah 830A kosztował 414 zeta i po problemie do dzisiaj.
Dopisano 3 lis 2014, 00:37:
U mnie aku posypało się w ciągu jednego dnia. Dzień wcześniej na postoju grało audio około 3h bez wariacji volume nie przekroczyło 10 później trasa nad morze i na następny dzień już nie odpaliłem. Ładowanie aku nic nie dało bo po 15 min wykazywał pełnię naładowania i to już wiedziałem że jest jego koniec. Nowy Bosch Silver S4 95Ah 830A kosztował 414 zeta i po problemie do dzisiaj.
Tylko ze akumulator pokazuje że jest ponad 3/4 naładowania. I bez problemu na zapłonie grało audio nie raz.i to przez dluuuuuga chwile.i zawsze cyk i odpalony. A tu po prostu nie ma ładowania. Gaslo mi po drodze wszystko: najpierw radio później panel kompa później po kolei kontrolki się zapalaly gasly światła obrotomierz raz działał raz nie a na koniec 20 km jechałem totalnie bez świateł. Kolega mnie asekurowal z.przodu.a była totalna mgła i grubo po 22 
Nightfallówna
No to szykuje się trochę grubsza robota bo żeby wyjąć alternator na stół trzeba odkręcić łapę silnika przy rozrządzie i odepchnąć silnik max w stronę tyłu auta i tak go zablokować bo inaczej nie przejdzie Ci alternator koło wentylatora chłodnicy.Walczyłem z tym 3h bo gimnastykowałem się z dobraniem właściwej pozycji odkręconego alternatora żeby go przełożyć pomiędzy wentylatorem a rurką od klimy.Montaż zajął mi już tylko 1h. Wyciągnąłem u mnie tylko kontrolnie po wymianie aku bo przy moich odległościach brak prądu po drodze jest totalną katastrofą i okazało się że do wymiany poszły tylko szczotki bo miały 50% zużycia a cała reszta w porządku.
No jeśli chodzi o wyjęcie to ja tego nie będę robił tylko ziomus co się tym zajmuje na codzień. Zobaczymy może to też szczotki a może co innego.Najwazniejsze żeby mi hulal dalej i będzie gitara
Przynajmniej kolejna rzecz która będę wiedział ze mam zrobioną 

Nightfallówna
Nightfall napisał(a):dzięki pomocy Crenshawa i Maksia
no problemo

wrzucam foty:

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
spoko, na jednym ze zdjęć nasz inżynier ocenia jakość wykonanej pracy, na szczęście do niczego się nie doczepił 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Nightfall ja miałem też jakiś czas temu ten problem jak dobrze pamiętasz. Aku było naładowane ale po kilku km padło zasilanie bo nie było ładowania, a winowajcą był układ prostowniczy alternatora.
a dlaczego jednocześnie świecą się i postojówki i drl'e?
jeśli trafisz na niebieskiego, który będzie chciał się przywalić – masz po dowodzie 
Bo mam podłączone pod swiatła. A ty jak masz podlączone?? Wylączają sie odrazu nawet jak przekrecisz na postojówki?? Czy musiałbym podlączyc pod postojówki?? 
Nightfallówna
"Wg obecnych przepisów światła pozycyjne nie mogą palić się razem z DRL (w samochodach do 2009 mogą świecić się tylne)" u mnie jest tak, że jak świecą dzienne to tylko dzienne, a jak włączam postojówki to dzienne gasną 
będę musiał zabić
co prawda sam ich nie podłączałem, ale raczej są do postojówek, bo inaczej chyba nie da rady, żeby tak się zachowywały
wy podłączyliście pod mijania i dlatego dopiero mijania je wyłączają
a jak będą pod postojówki to postojówki je wyłączą – przynajmniej tak mi się wydaje
mogłeś w Kąkolewie się przyjrzeć 

No to tak własnie jak myślałem
Dziekuje
Przepne je pod postoje i bedzie gitara
Oczywiscie jak mi naprawią alternator 

Nightfallówna