Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
Nie takiego czegos nie próbowalem.Ale na serwisie robili z nim cuda niewidy.Komputer pokazuje ze jest juz za bardzo zmeczony i zawalony i juz nie przepala
Nightfallówna
spróbuj tego http://www.stp.com.pl/aktualnosci/stp-n ... czenia-dpf
koszt ~25zł
nie ma gwarancji że wyleczy, ale może pomóc 
Nightfall napisał(a):Nie takiego czegos nie próbowalem.Ale na serwisie robili z nim cuda niewidy.Komputer pokazuje ze jest juz za bardzo zmeczony i zawalony i juz nie przepala
Jak się domyślam tylko legalne rozwiązania wchodzą w grę
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
nie chcę osądzać i posądzać, ale może ASO jakoś bardzo się nie stara, żeby tego dpf'a wyleczyćNightfall napisał(a):No ale skoro ta 2 dniowa chemia nie dała rady wypalić tej sadzy to Karcher pomoze??
Nie zaprzeczam ze nie podziała tylko nie miałem nigdy stycznosci z takim rozwiazaniem ale dziekuje ci bardzo za podpowiedz 
Nightfallówna
wydaje mi się, że jak będziesz przed wyborem dać 2500 za nowy, lub dać 300-500 za wycięcie, to dział ekonomiczny w twojej głowie głośno zapuka i wybierze tą tańszą 
ja bym spróbował karczer zdecydowanie.
ja bym spróbował karczer zdecydowanie.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
rafalmazda6 napisał(a):nie chcę osądzać i posądzać, ale może ASO jakoś bardzo się nie stara, żeby tego dpf'a wyleczyćNightfall napisał(a):No ale skoro ta 2 dniowa chemia nie dała rady wypalić tej sadzy to Karcher pomoze??dla nich to okazja do zarobku
moze sie i tak zdarzyć masz racje
1600 zł juz zostawiłem w koncu
Dopisano 24 lip 2014, 21:44:
W Gorzowie profesjonlane usuniecie Dpf-a kosztuje 800 zł
Nightfallówna
Siemka.
A nie lepiej byłoby Ci wywalić DPF- a całkowicie? Nigdy nie wiesz, czy usterka się nie powtórzy a jak wiadomo, z tymi filtrami, to same problemy są.
A nie lepiej byłoby Ci wywalić DPF- a całkowicie? Nigdy nie wiesz, czy usterka się nie powtórzy a jak wiadomo, z tymi filtrami, to same problemy są.
Mazda 6 Sakata 1.8 16V 120KM Comfort
Logo Mazda- i jest jazda :]
Mazda to nie tylko samochód- to filozofia i styl życia :)
- Od: 11 lip 2014, 23:28
- Auto: Mazda6 GG L8 '06 Sakata 1.8 16V Comfort
Nowe filtry z Allegro
http://allegro.pl/kadex-dpf-fap-filtr-m ... 23959.html
http://allegro.pl/mazda-6-2-0-2005-2007 ... 04837.html
Czy poza przytykaniem się DPF-u są jeszcze inne błędy? Czujniki można wykręcać "na ciepło", po podgrzaniu delikatnie palnikiem albo na zimno po spryskaniu np Wurtem ICE.
Zazwyczaj każdy filtr do tej pory byłem w stanie wypalić w trybie wymuszonym, jeszcze takiego nie trafiłem co by się zaparł.

Czy poza przytykaniem się DPF-u są jeszcze inne błędy? Czujniki można wykręcać "na ciepło", po podgrzaniu delikatnie palnikiem albo na zimno po spryskaniu np Wurtem ICE.
Zazwyczaj każdy filtr do tej pory byłem w stanie wypalić w trybie wymuszonym, jeszcze takiego nie trafiłem co by się zaparł.
Ciekawe jak długo działają te filtry DPF made in china?
Też jestem zdania, że lepiej próbować stary wypalić niż zakładać nowy chiński lub wycinać całkowicie choć nie zawsze jest to możliwe. Są tez ludzie że ich styl jazdy na krótkich odcinkach w mieście nigdy nie pozwoli na wypalenie filtra.

Zależy od przebiegu jaki pokonujesz w miesiącu. W Irlandii jest "boom" na jakiekolwiek diesle od mniej więcej 2 lat. Kolega kupił Lagunę z 2009 roku i uwaga z silnikiem 1.5dCi (na taką krowę)
i jeszcze ze mną się zaczął spierać, że ja tylko będę wąchał spaliny jego diesla spod świateł, to się tylko roześmiałem...
(bo sprawdzić się jednak nie odważył
) Ale wracając do meritum tematu użytkuje on wyżej wymienione auto praktycznie w mieście i już 2 razy filtr miał wymieniany (koszt około 550 Euro) więc żaden interes. A w mieście jego pali tak samo jak moja. No ale wiadomo, że Made In Japan, to Made In Japan 

@Pioteq25
Otóż to. Meganka całkiem spoko, ale niestety do tego auta za mały motor a jak go kręcisz no to swoje musi wypić, no i ten nieszczęsny DPF zamontowany też swoje figle płata.
Jechałem tym cudem i naprawdę 100% wolę Madzię, mimo, że starsza i nie ma klimatronika
Otóż to. Meganka całkiem spoko, ale niestety do tego auta za mały motor a jak go kręcisz no to swoje musi wypić, no i ten nieszczęsny DPF zamontowany też swoje figle płata.
Jechałem tym cudem i naprawdę 100% wolę Madzię, mimo, że starsza i nie ma klimatronika
Rzeczywiście zrobił się mały bałagan hehe.Ja robie rocznie ok 20 tys.I więcej jeżdżę w trasie niż w mieście. Innych błędów mi nie wywala.teraz po podłączeniu pod kompa na serwisie pokazuje że wkład filtra juz kaput. Na allegro może i cena przystępna ale jakoś. ...na chwilę obecną myślę całkiem poważnie o wycięciu i za zaoszczędzone pieniądze wole wrzucić na pokład jakieś car audio 
Nightfallówna