Czarny dach w połysk -jak najbardziej. Tylko żeby zaraz nie było, że każda M6 taki będzie miała-jak z reksiami
Mazda6 GH L5-VE '08 2.5 TOP by Weelkoo – Eibach / 19" 9RR + 18" Work / 2x Lip / Sebring / Folia
Hmmnnn....a ja bym szyb z przodu nie przyciemniała wcale a z tyłu przyciemniła delikatnie tylko, żeby nie były czarne. Moim zdaniem czarne jak smoła szyby w aucie to wioska trochę-no ale to moje zdanie 
Czarny dach w połysk -jak najbardziej. Tylko żeby zaraz nie było, że każda M6 taki będzie miała-jak z reksiami
-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
Koci@k napisał(a):ja bym szyb z przodu nie przyciemniała wcale a z tyłu przyciemniła delikatnie tylko
Jestem tego samego zdania, delikatna filia jak u mnie, dach czarny. I będzie bardzo ładnie wyglądać
Tak jak jest na zdjęciach obklejone pół auta, nie widzi mi się to za specjalnie.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Zrobisz jak uważasz
To jest najważniejsze stwierdzenie, ponieważ nie jest to kwestią bezpieczeństwa (pisze o oklejonych tylnych szybach i dachu).
Dwa właśnie przez to, że ludzie nie chcą/boją się/(inne elementy wstawić) ryzykować mamy tyle reksi (raptem 6 czy 7 aut to jednak nadal nie każda M6).
Patrząc po Twoich zdjęciach, ale też na żywo widziałem Twoją M6 masz swój gust i jeżeli masz taką wizję to idź w tym kierunku, krzywdy folią autu nie zrobisz. Napisałeś jasno i wyraźnie, że dlatego folia aby łatwo ją było można zerwać i to jest pomysł.
Także szukanie uznania dla tego typu pomysłów jest jak z kolorem samochodu albo konkursem foto raz Ty wygrywasz raz em_dzej od czasu do czasu rozdzieli Was ktoś inny ale bardzo rzadko

https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
AloHa
Czarny dach Tak ale z akcentem przód tył ( Gril + spoiler/lip)
Szyby przyciemnione ale nie na maxa
Weelkoo tylko patrzeć jak nam zabronią wysyłać
Czarny dach Tak ale z akcentem przód tył ( Gril + spoiler/lip)
Szyby przyciemnione ale nie na maxa

Yoki napisał(a):raz Ty wygrywasz raz em_dzej od czasu do czasu rozdzieli Was ktoś inny ale bardzo rzadko

Weelkoo tylko patrzeć jak nam zabronią wysyłać

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Ktoś miał łeb
Ciekawe jak to jest zrobione? 2 szyby? I jakiś mechanizm zmieniający szyby miejscami? 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
@maselek
a widziałem to już kiedyś
co do folii – nie będzie mega ciemna, takowej nie chcę – będzie albo 20'tka albo 35'tka
jak obkleję to zobaczymy co dalej z dachem, będzie na to trochę czasu bo po szybach chciałbym wydech ogarnąć
w każdym razie oklejanie maski, klapy, lipa czy grilla odpada – w grę wchodzi tylko dach ewentualnie
a widziałem to już kiedyś
co do folii – nie będzie mega ciemna, takowej nie chcę – będzie albo 20'tka albo 35'tka

- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Myślę, że to jest jedna szyba. Zobacz, że biała ma czarną obwolutę wkoło. Czyli zapewne pod impulsem elektrycznym ściemnia się (impuls elektryczny wyzwala w uchwycie drzwi) . To specjalna szyba
Pytanie, ile takie coś kosztuje 
tutaj masz przykład
szyba elektrochromatyczna
https://www.facebook.com/video.php?v=839046356141427
tutaj masz przykład
https://www.facebook.com/video.php?v=839046356141427
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
maselek napisał(a):Weelkoo , myślę że jest dobre rozwiązanie w "Twojej sprawie"![]()
Co to już te paszmaki nie wymyślą

D@m$on napisał(a):A ja mam pytanko z innej beczki. Ta folia 20/35? Jest z atestem? Czy przy pierwszej dokladniejszej kontroli trzeba zrywać?
Weelkoo na pewno nie pójdzie jak i pozostali którzy już ją mają nie poszli by w folię bez atestu żeby nie robić tego o czym piszesz

D@m$on napisał(a):A ja mam pytanko z innej beczki. Ta folia 20/35? Jest z atestem? Czy przy pierwszej dokladniejszej kontroli trzeba zrywać?
co byś nie nakleiłz przodu,to i tak będzie zrywane i tak:) takie mamy przepisy
-
makmarc
makmarc napisał(a):co byś nie nakleiłz przodu,to i tak będzie zrywane i tak:) takie mamy przepisy
No dokładnie. Więc lepiej się zastanowić dwa razy przed montażem folii z przodu-przy wypadku (tfu!) dużo trudniej takiej szyby się pozbyć (wybić) żeby kogoś z auta ratować-lepiej to wziąć pod uwagę.Nie każdy o tym pamięta

-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
Magdalena szanownego kolegi śliczna i zadbana, fotki z wykorzystaniem hdr'u piękne. Gdyby Madzia była w wersji hatchback i w innym kolorze, to fundował byś mi nowe tapety na pulpit, bo niektóre foteczki (brawy, nasycenie) są zjawiskowe i z pewnością wielu profesjonalistów miałoby problem taki efekt uzyskać
!
Pomysł z folią na dach mnie BARDZO zaciekawił, na tyle że zacząłem się zastanawiać nad położeniem folii na dach swojej
Mam fabrycznie przyciemniony tył i kolorek velocity red, więc myślę, że też by pasowało. Kolor srebra niezbyt mi podchodzi (po prostu nie trawię srebrnych autek), ale na grafice wygląda to u Ciebie super. Ile za taką przyjemność trzeba by było liczyć ?

Pomysł z folią na dach mnie BARDZO zaciekawił, na tyle że zacząłem się zastanawiać nad położeniem folii na dach swojej

- Od: 17 lip 2014, 12:20
- Auto: M6 GH, 08, dynamic sport, MZR 2,5l
wojtekzM6 napisał(a): Ile za taką przyjemność trzeba by było liczyć ?
500~800 PLN na porządnej folii (powyżej 3M), w porządnym zakładzie. Byle agencja reklamowa zajmująca się reklamami na samochody zrobi to 400~500 PLN na folii 3M, na byle jakiej folii (reklamowej) 150~200 PLN nawet. W GH mają trochę łatwiejszą robotę, bo nie ma anteny na dachu
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Hmm, dzięki za info. Prawdę mówiąc, jak usłyszałem ile kolega zapłacił za ofoliowanie (całkowite) BMW E60, to spodziewałem się raczej ceny 1000-1200zł za sam daszek
Szkoda tylko, że nie ma w internetach zdjęć czerwonej GH, z czarnym dachem, niemniej wydaje mi się, że wyglądało by to z ciemnymi szybami dobrze.
- Od: 17 lip 2014, 12:20
- Auto: M6 GH, 08, dynamic sport, MZR 2,5l