Mazda6 GY AJ '04
No niestety debili nie szanujących czyjejś własności u nas nie brakuje
Na pocieszenie zrobiłem wczoraj kilka jesiennych fotek 
Ostatnio edytowano 3 lis 2014, 15:07 przez Socyopatic, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
ostatnio przyszły
http://allegro.pl/show_item.php?item=4712092961 – swieca zauwazalnie lepiej od zwyklakow (na drugiej focie poniżej fota jak swieca te tungsramy – lewa strona w porównaniu do zwykłych zółtych osramow – prawa) , kosztują sensowne pieniądze, zobaczymy jak tu będzie z trwałością w porównaniu do innych "wzmocnionych" markowych żarowek (osramow nb czy philipsow bv) które nia nie grzeszą 
Chciałem też ostatnio pojsc na łatwiznę i kupić sobie gotowca http://www.bazarek.pl/produkt/4119316/m ... panel.html tym bardziej, ze w prawej lampie jak widać na fotce poniżej mam lekko nadpaloną maskownice halogena i wymiana na nowe maskownice byłaby najprostsza ale jak się okazało, że cena jest za jedną sztuke a nie komplet to podziękowałem, bo jeszcze mnie nie pogrzało, żeby płacić 3 stowki za dwie plastikowe maskownice tylko dlatego, że są pomalowane na właściwy kolor
Obecnie szukam sponsora na zakup całego zawiasu
bo jazda w sezonie na 18 tkach dobiła go ostatecznie i luzy są wszędzie.. cena samych gratow (które wyceniłem na dobrych jakościowo zamiennikach u znajomego od części do aut japońskich) to 2 tysie z groszami a jeszcze trzeba liczyc dodatkowo za robociznę + zbieżność, tak wiec pociągnie po kieszeni 

Chciałem też ostatnio pojsc na łatwiznę i kupić sobie gotowca http://www.bazarek.pl/produkt/4119316/m ... panel.html tym bardziej, ze w prawej lampie jak widać na fotce poniżej mam lekko nadpaloną maskownice halogena i wymiana na nowe maskownice byłaby najprostsza ale jak się okazało, że cena jest za jedną sztuke a nie komplet to podziękowałem, bo jeszcze mnie nie pogrzało, żeby płacić 3 stowki za dwie plastikowe maskownice tylko dlatego, że są pomalowane na właściwy kolor
Obecnie szukam sponsora na zakup całego zawiasu
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
jak ja przeglądałem to całe lampy uzywki były po co najmniej 150 pln ale za sztuke, być może uda się znaleźć gdzieś szt za 110 pln np. z anglika (tu pytanie czy same maskownice w anglikach się roznia?) ale więcej roboty niż tylko przełożyć już gotowe, dlatego gdybym mogł te obie maskownice zrobione juz kupic za te 150 to bym kupił i tylko przełożył po rozklejeniu lampy ale jak mi powiedzieli 300, a ostatecznie 250 pln plus przesylka to powiedziałem tylko że cena z kosmosu i podziękowałem 
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Na auto wreszcie trafiły zimowe koła
troche trzeba je było odświeżyć recznie, bo bardzo słabo to juz wygladało miejscami nawet fatalnie (pierwsza fota)
efekt koncowy bez szału (który byłby gdyby oddac koła do profi zakładu na renowacje ale na to przyjdzie czas za rok lub dwa) ale i tak jest duzo lepiej niż było a w koncu to tylko zimowki 

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Ostatnio udało się skompletowac prawie wszystkie (brakuje srodka do opon – tutaj poki co musi wystarczyc ten od K2, ktory jest naprawde spoko – i odzywki do skory), potrzebne kosmetyki do wiosennego odswiezenia auta
Przyszła też "eksploatacja" czyli oliwa, filtr i osłona przegubu zewnetrznego prawej strony. No i korzystajac z chwilowego lekkiego ocieplenia udało sie w weekend nawoskowac auto.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
ładny zestaw
wiosna będzie pracowita 

Wczoraj minal dokladnie rok od zakupu madzi
Auto przejechalo w tym czasie równe 6 tysi mil i odpukac jestem z niego bardzo zadowolony
szczególnie ze benzyna ostatnio sporo staniala
oby to zadowolenie pozostalo przez kilka kolejnych lat a w międzyczasie udało się zrobić wszystkie zaplanowane przy aucie mody. Poki co na Świątecznym wyjezdzie troche ją przysypało pierwszy raz tej zimy, potem wymroziło, więc oby do wiosny 

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Wisniaus napisał(a):A co to za pokretlo przy wskazniku temp???? Pierwszy raz takie widze
regulacja podswietlenia zegarow
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Socyopatic napisał(a):Wisniaus napisał(a):A co to za pokretlo przy wskazniku temp???? Pierwszy raz takie widze
regulacja podswietlenia zegarowmozna jezdzic na maks jaskrawym (np. w słoneczny dzien, jak jedzie sie w okularach przeciwsłonecznych) albo przyciemniac o ton lub kilka tonow w zaleznosci od potrzeb (np, wieczorem, ale majac jednoczesnie i tak mocniejsze podswietlenie niz ori w wersjach bez tej regulacji, gdzie moim zdaniem po właczeniu swiateł w jezdzie wieczorem jest za słabo widoczne a w dzien przy mocnym słoncu w ogole) – ogolnie super sprawa
Myslałem ze wszystkie m6 na stany to miały, bo europejki chyba tego w ogole nie maja.
No to ja to mam z lewej strony kolo przycisku TCS,i tez tak sobie sciemniam lub nie,ale pierwszy raz to widze na liczniku w mazdzie
-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):
No to ja to mam z lewej strony kolo przycisku TCS,i tez tak sobie sciemniam lub nie,ale pierwszy raz to widze na liczniku w mazdzie
tamto sciemnianie na przycisku rolowanym koło tcs też mam

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Aaaaa juz kumam,ty masz takie zegary ja Speed czy mps,haaa juz jest wszystko wyjasnione oki 

-
WisniaUs
Przecie kazdy z nas wie gdzie wystepuje speed a gdzie mps i to mialem na mysli.Natomiast mialem kilka razy pytanie A SPEED TO JAKA TO? nie kazdy ziomek kuma o co kaman wiec domalowalem MPS,aczkolwiek mi to ni ch..a nie pasi.Powinno byc wszedzie MAZDASPEED6.
-
WisniaUs
Beny napisał(a):Zestaw kosmetyków niezły tylko czemu wszystko megsa?No i chyba jakiegos dobrego wosku brakuje bo kropelki słabe
Megs bardzo mi sie sprawdził w zeszłym roku z jednym cleanerem polerujacym i postanowiłem sobie w tym roku sprobowac co sie da od nich a akurat przed Świętami udało się ogarnać wszystkie te kosmetyki w dobrych promocyjnych cenach
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Pierwsze luzniejsze przedpołudnie od wielu wielu dni, to trzeba było wreszcie przetestować cos od Meguiars
padło na quick detailer dla "poprawy" wosku
oczywiście jak kończyłem już się rozpadało.. 
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.