Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
brodaM6 napisał(a):co on ma za zazajebiaszcze fele
Japan Racing JR11, (chyba) w kolorze Hiper Black
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
No felgi w tej 9 wymiatają.
To Xedos kolegi z Poznania Piotr_ vel Xed
I rzeczywiście fajny przekrój modeli nam wyszedł

To Xedos kolegi z Poznania Piotr_ vel Xed
I rzeczywiście fajny przekrój modeli nam wyszedł
Nightfallówna
Świetny tatusiów, na pewno ukrecalby mi kark na mieście;–)
Zaczął się okres deszczow a co za tym idzie po rozklejeniu i sklejeniu lamp przednich zaczęły parować
Najpierw zdjąłem klapki od żarówek świateł mijania ale paruja dalej choć szybciej odparowuja.
Chyba zdejmie tez te klapki od reszty żarówek może wtedy coś to bardziej pomoże.
Tam gdzie świecą żarówki świateł mijania nie paruja tylko na reszcie klosza wiec prawie w całości.
Lampy były sklejone naprawdę szczelnie i po całości na około pociagniete silikonem.
Moze ktoś zna jakiś sposób na to.
Dopisano 15 lis 2015, 21:22:
2 miesiace temu były robione wiec może potrzebują jeszcze czasu żeby się wygrzaly to może wtedy nie będą tak parować
Najpierw zdjąłem klapki od żarówek świateł mijania ale paruja dalej choć szybciej odparowuja.
Chyba zdejmie tez te klapki od reszty żarówek może wtedy coś to bardziej pomoże.
Tam gdzie świecą żarówki świateł mijania nie paruja tylko na reszcie klosza wiec prawie w całości.
Lampy były sklejone naprawdę szczelnie i po całości na około pociagniete silikonem.
Moze ktoś zna jakiś sposób na to.

Dopisano 15 lis 2015, 21:22:
2 miesiace temu były robione wiec może potrzebują jeszcze czasu żeby się wygrzaly to może wtedy nie będą tak parować

Nightfallówna
U mnie też parują. Mam zamiar je jeszcze raz potraktować silikonem, może coś to pomoże.
Ale jak u Ciebie nadal parują po dobrym sklejeniu, to trochę teraz wątpię że coś mi to da.
Może warto jeszcze raz je posmarować silikonem
Ale jak u Ciebie nadal parują po dobrym sklejeniu, to trochę teraz wątpię że coś mi to da.
Może warto jeszcze raz je posmarować silikonem

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Jeśli nie będzie żadnych rezultatów to może i tez jeszcze raz pociągnę je silikonem bo właśnie to była pierwsza rzecz jaką mi do głowy przyszła 
Nightfallówna
Ja swoje lampy rozklejałem już chyba z 3 razy i za każdym razem parują, choć po ostatnim mniej. Myślę, że dzieje się tak przez to, że uszczelki które są na deklach już się wyrobiły, ja podlałem pod nie kleju na gorąco i osadziłem, jak by mniej parowały... Kolejną sprawą są kable od Hidów które też mogą sprawiać, że wszystko nie jest tak szczelne... Kolejna sprawa, my się tak nad tymi lampami spuszczamy, a one fabrycznie od spodu mają 2 dziury, może to one są odpowiedzialne za parowanie, po pewnym czasie
Już nie raz myślałem o ich zaklejeniu ale zawsze zapominałem... Mi już ręce opadły, już nie wiem jak temat mam załatwić...
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Hidow nie mam jeszcze ale uszczelki lub te dziury pod lampami mogą być za to odpowiedzialne.
Najpierw spróbuję zdjąć jeszcze te większe klapki od postojowek i świateł długich może wtedy będzie lepsza wentylacja
Jak to nie pomoże to sprawdzę jaka będzie różnica po ponownym przejechaniu silikonem.
Przed rozklejeniem tez zdarzało się ze delikatnie gdzieś się ta para pojawiała.
No ale teraz to już porządnie ja widać
Najpierw spróbuję zdjąć jeszcze te większe klapki od postojowek i świateł długich może wtedy będzie lepsza wentylacja
Jak to nie pomoże to sprawdzę jaka będzie różnica po ponownym przejechaniu silikonem.
Przed rozklejeniem tez zdarzało się ze delikatnie gdzieś się ta para pojawiała.
No ale teraz to już porządnie ja widać
Nightfallówna
WisniaUs napisał(a):xRafalx napisał(a):Mi już ręce opadły, już nie wiem jak temat mam załatwić...
Kupic GJ![]()
![]()
![]()
Nie kupię GJ a 3 BL MPS
Dopisano 15 lis 2015, 21:58:
Nightfall napisał(a):Najpierw spróbuję zdjąć jeszcze te większe klapki od postojowek i świateł długich może wtedy będzie lepsza wentylacja![]()
Nic to nie dało... Lampy dużo szybciej parowały, ale i dużo szybciej odparowywały
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Przed rozklejeniem nie parowały, więc nie sądze że te dziury powodują parowanie.Nightfall napisał(a):dziury pod lampami mogą być za to odpowiedzialne.
Na pewno będzie lepsza, ostatnio je zdjąłem. Ale wleciały na miejsce po chwili, wydawało mi się że bardziej bród wlatuje do środka.Nightfall napisał(a):spróbuję zdjąć jeszcze te większe klapki od postojowek i świateł długich może wtedy będzie lepsza wentylacja

-
Daniel
Kurcze to zastanowię się czy je zdejmować
To może lepiej też założyć te klapki od świateł mijania.
I np nawiercic jakiś otwór do odprowadzania wilgoci
Coś trzeba pokombinować żeby się tego pozbyć albo conajmniej zniwelować

To może lepiej też założyć te klapki od świateł mijania.
I np nawiercic jakiś otwór do odprowadzania wilgoci

Coś trzeba pokombinować żeby się tego pozbyć albo conajmniej zniwelować
Nightfallówna
poczytałem trochę internety i sprawa wygląda tak, że głównymi powodami parowania lamp są niedrożne kanały wentylacyjne lampy. W tych otworach podobno są umieszczone gąbeczki, które po jakimś czasie potrafią się zabrudzić. W naszym przypadku podczas rozklejania lamp mogło dojść do zabrudzenia ich – stąd brak wentylacji w lampie, skutkiem czego jest parowanie
bo skoro silikony nie pomagają (myślałem że to jest głównym powodem), to pozostaje kwestia właśnie tych kanałów wentylacyjnych 
tylko wsadź w niego coś, co ma robić za "filtr", bo inaczej lampa szybko się pobrudzi od wewnątrz
Nightfall napisał(a):otwór do odprowadzania wilgoci
tylko wsadź w niego coś, co ma robić za "filtr", bo inaczej lampa szybko się pobrudzi od wewnątrz
Jedynie co mi przychodzi do głowy to, zamontować ogrzewanie reflektorów 

-
Daniel
albo webasto albo podgrzewanie klosza matą grzewczą (wyjmować z foteli
) 

Rozrzucić w lampie granulki ...te z saszetek jak masz w kartonikach od butów xD ...a tak serio to znowu takie coś czytam i znowu się zastanawiam co będzie jak Xed w naszym lampy rozklei
A tak się cieszyleś jeszcze teraz w ZG z tych ciemnych barw...I sru...jak krew w piach xD
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
Koci@k napisał(a):Rozrzucić w lampie granulki
dobry patent, ale na chwilę
To trzeba lampę wyciągać i to sprawdzić, a przy okazji lampę przelecieć silikonemrafalmazda6 napisał(a):głównymi powodami parowania lamp są niedrożne kanały wentylacyjne lampy. W tych otworach podobno są umieszczone gąbeczki, które po jakimś czasie potrafią się zabrudzić.

-
Daniel