matthies napisał(a):No nareszcie się doczekaliśmy! RewelkaMnie interesuje, jak spojżenia innych na ulicy widząc taką lalunie?
Szczerze powiedziawszy nie zwracam specjalnie na to uwagi. W sumie miałem przez te kilka dni ze 4 przypadki, które zauważyłem. Dwa razy w korku kierowcy starszych "szóstek" ewidentnie jechali moim tempem aby przyjrzeć się bliżej. Raz na myjni jakiś koleś pytał czy to ten najnowszy model i pytał o wrażenia. Na koniec jak robiłem na parkingu zdjęcia do tego wątku jakiś koleś pytał ile chcę za to cacko

KMBak napisał(a):W końcu nowa szósteczka na forum. Gratuluję zakupu. Szerokiej drogi. Dbaj o lakier!
Rozumiem, że te koła są na zimę, a na lato będą 19-stki?
Na razie zostaną 17" dopóki nie będę w stanie jakoś sprawdzić jak na 19" jest z komfortem. Decyzja co dalej będzie na jesieni jak trzeba będzie kupić zimówki (aktualnie jest na fabrycznych letnich).
Goral1989 napisał(a):Cudo!! Marzenie nie jednego na tym forum:)
Nie wierze żeby ten model Mazdy się komuś nie podobał...
W wątku "Opinie o ..." jest trochę malkontentów ale cóż, jednemu podoba się córka innemu matka. Która jest która chyba nie ma wątpliwości

Dominator napisał(a):Ale środek..Ani trochę nie dorównuje temu co na zewnątrz
Takie jest moje zdanie..
Na żywo jest całkiem całkiem. Nie dorównuje co prawda "francuzom" (508 czy C5) ale Avensis biję na głowę moim zdaniem. To samo można powiedzieć spokojnie o Accordzie. O niemieckich w ogóle nie warto wspominać. Moim zdaniem, jakby poprawić schowek, plastiki na progach i boczki konsoli to jest to spokojnie czołówka klasy. Inna sprawa, że nie każdy lubi taką tonację kolorystyczną (ja lubię akurat). Zobaczymy jak będzie z trwałością i spasowaniem elementów po większym przebiegu.
Co do stylistyki rzeczywiście przez te krągłości i podwójny wydech tył przypomina nieco Infinity. Natomiast przód, patrząc lekko z profilu, przywodzi na myśl paszczę Jaguara czy Astona
Co do zabezpieczeń antykorozyjnych to szczerze powiedziawszy na razie nie zgłębiałem tematu. Czytałem tylko opinie o wyjątkowo cienkich blachach. Trzeba temat wziąć na tapetę. Zauważyłem tylko, że auto jest chyba pokryte fabrycznie jakimś woskiem ponieważ na myjni woda woda spływała od razu nie tworząc w zasadzie kropli (jak po czymś tłustym) .
Na razie autem jestem zachwycony jeśli chodzi o całokształt. Najbardziej zaskoczyła mnie pewność prowadzenia auta po zakrętach a do mniejszego komfortu jakoś się przyzwyczajam.