Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez matthies » 30 paź 2013, 23:07

no to elegancko. Ważne też, że problem rozwiązany <spoko>
czekam na kolejne mody :D:D:D
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez rafałmazda » 30 paź 2013, 23:11

matthies napisał(a):no to elegancko. Ważne też, że problem rozwiązany <spoko>

dzięki :) te zakłócenia były naprawdę wkurzające :( ale już ok :D
matthies napisał(a):czekam na kolejne mody :D:D:D

chwilowo skończyły mi się pomysły no i zima idzie :P ale najprawdopodobniej coś jeszcze wymyślę <lol>
Bayerische Motoren Werke ;)
Klubowicz

Od: 1 mar 2012, 19:49
Auto: Jest
E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rafałmazda » 9 lis 2013, 14:55

no i na jakiś czas rozstałem się z letnimi kołami :( prognozy od przyszłego tygodnia nie są najlepsze, więc dziś nastąpiła wymiana kół na zimowe <oczy>
Przy okazji zapraszam forumowiczów do wzięcia udziału w konkursie
Mazda i jesienny plener
tym razem również i ja wziąłem udział w konkursie, a oto moje zdjęcie konkursowe :D :
rafalmazda6.JPG

gdyby komuś się spodobało, zapraszam do głosowania na
20. rafalmazda6 <lol>
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rafałmazda » 11 lis 2013, 15:17

dziś Mazda przeszła kolejny zabieg przygotowujący ją do zimy. Znów pojawił się problem z wodą we wnęce na koło zapasowe. Najprawdopodobniej woda przedostaje się do wnętrza przez dwie gumowe zaślepki na samym dole wnęki (bo innego rozwiązania nie widzę). Ranty otworów i gumki przesmarowałem uszczelniaczem dekarskim. Zobaczymy co się będzie działo dalej :)
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rafałmazda » 15 lis 2013, 19:06

niestety muszę odświeżyć wątek :( otóż mam problem z podgrzewaniem foteli <płacze> Czy to od razu muszą być maty? Przy włączaniu podgrzewania zapala się podświetlenie we włącznikach, więc prąd dochodzi. Wtyczka przy ręcznym podłączona (wyjąłem, żeby sprawdzić czy podświetlenie się wyłączy i wyłączyło. Podłączyłem i podświetlenie wróciło). Kostki pod fotelami też są podłączone. Bezpieczników nie sprawdzałem, ale myślę że gdyby z nimi było coś nie tak, podświetlenie włączników by nie świeciło. Nie mam za bardzo czasu, a i pogoda już nie ta, żeby bardziej się w to zagłębić. Macie jakieś pomysły? Pytam, bo może to jakaś drobnostka, a jeśli nie, rozwiązania będę szukał pewnie dopiero w przyszłym roku <oczy>

Dopisano 15 lis 2013, 22:35:

aktualizacja (nie mogę tak bezczynnie siedzieć :P ):
bezpieczniki, wtyczki i kabelki sprawdzone. Wszystko jest jak być powinno. Ogrzewanie fotela kierowcy całkowicie umarło, natomiast fotel pasażera jakby troszkę grzał, ale temperatura jest znikoma. Nadal nie mam pojęcia o co chodzi <co?> bo o ile w przypadku fotela kierowcy można stwierdzić "zgon" maty grzewczej, o tyle fotel pasażera jest dla mnie wielką zagadką :(
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez NIEBO! » 15 lis 2013, 23:42

U mnie jeszcze się to nie zepsuło <glupek2> , więc nie przerabiałem ... czyli nie pomogę, ale właśnie podejrzewam że się skończyła gdzieś mata ... przerwała/przepaliła. Daj znać co było, na przyszłość! Trzymam kciuki! <spoko>
Forumowicz

Od: 5 mar 2013, 22:47
Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :)
Jest.. Das Auto :)

Postprzez rafałmazda » 22 lis 2013, 20:24

nadszedł czas na małą aktualizację wątku <glupek2>
Temat podgrzewanych foteli jest ciężki oraz kosztowny i nikomu nie życzę przez niego przechodzić :( elektrycy wysyłają do tapicera, tapicer mówi żeby jechać do elektryka <rotfl> Na szczęście tapicer polecił swojego zaufanego elektryka żeby sprawdzić czy winne są maty grzewcze czy może coś innego. Najprawdopodobniej są to maty, ale lepiej się upewnić przed wydaniem większej ilości gotówki :> W przyszłym tygodniu pewnie dowiem się czegoś więcej (po wizycie u elektryka) i napiszę dla potomnych w czym tkwi problem <lol> tak więc c.d.n... :D
Dziś przekroczyłem pewną granicę, co uwieczniłem aparatem w telefonie <faja>
1.jpg

2.jpg

Dodatkowo wrzucam zaległe zdjęcia z ostatniej jesiennej sesji :]
7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

Chyba dobrze, że idzie zima i coraz chłodniej na dworze, bo do głowy wpadają nowe pomysły na modyfikacje <lol> trzeba trochę odłożyć, żeby z nowym sezonem zrealizować plany <glupek2>
I rada dla forumowiczów <ok>
Uważajcie na to, co dzieje się na drogach, bo warunki są coraz gorsze, a niedzielnych kierowców nie brakuje. Dziś niedużo brakowało i miałbym pół lewego boku do malowania. Na szczęście szybkie hamowanie (nawet ABS nie zdążył się włączyć <glupek2>) pozwoliło uniknąć zrobienia krzywdy Magdalenie <jupi> tylko miałem ochotę wytłumaczyć panu, który nagle postanowił na mnie wjechać, jak nie prowadzić samochodu. Tak więc uważajcie, bo zło czai się wszędzie <oczko>
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rclmati » 22 lis 2013, 23:07

Ładna Madzia <serduszka> Niestety w Łodzi to samo, ciągle trzeba trąbić, uciekać, uważać nawet na drodze z pierszeństwem bo każdy jeździ jak mu się podoba <oczy>

Tak patrze na tył Twojej Mazdy i zastanawiam się jaką końcówkę wybrać czy okrągła 80 mm czy owalną taką jak Ty posiadasz. Dwa owale wyglądały by całkiem zacnie <diabełek>
Był X6 ,M6, A6 C6
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 22:21
Auto: Daewoo Matiz 00'
Audi A6 C7 12'
VW Polo 10'

Postprzez rafałmazda » 23 lis 2013, 00:47

rclmati napisał(a):Ładna Madzia <serduszka>

Dzięki :) staram się jak mogę, żeby była coraz piękniejsza :D ale jest kilka defektów, które mnie drażnią <oczy> detailing pewnie by pomógł, ale firmy zajmujące się tym profesjonalnie mają kosmiczne ceny :|
rclmati napisał(a):Niestety w Łodzi to samo

Niektórym zabrałbym prawo jazdy i już nie oddał <diabełek>
rclmati napisał(a):Tak patrze na tył Twojej Mazdy i zastanawiam się jaką końcówkę wybrać

Akurat tył zamierzam modyfikować, ale to jeszcze tylko plany <rotfl>
jeśli chodzi o końcówkę, mam tą http://new.ulter.com.pl/offer/endings/d ... ot_206/344
montaż jak u kolegi Pawko_6 <lol>
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rafałmazda » 30 lis 2013, 16:34

Fotele w Madzi już grzeją :D po wizycie u elektryka okazało się, że widocznie maty się skończyły. Nie czekałem na -20 stopni tylko umówiłem się do tapicera na wymianę mat <oczko> było trochę taniej niż montaż od podstaw (z poprowadzeniem instalacji), ale jednak pochłonęło trochę gotówki <oczy> problem w tym, że same maty są drogie, bo kosztują w okolicach 200 zł (na jeden fotel). Dlaczego nie kupiłem maty grzewczej na fotel za 50 zł? Bo w moim samochodzie wszystko ma być tak, jakby dopiero wyjechał z fabryki, co jest niestety trudne w realizacji :P po spojrzeniu na stare maty grzewcze zobaczyłem powypalane dziury, dlatego też przestałem się dziwić, że nie grzeją <glupek2> do tego zostało zmienione pokrycie prawego boczku od siedziska fotela, bo miał mały defekt i teraz mnie w oczy już nie boli <jupi> fotele grzeją, więc jestem gotowy na zimę stulecia <lol>
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez Shaarky » 30 lis 2013, 20:20

Ja mam pierwsze auto z podgrzewanymi fotelami i dziennie teraz z tego korzystam. Bomba!

Też jestem zwolennikiem kupić raz a dobrze...
Forumowicz

Od: 5 sie 2012, 19:13
Auto: Mazda 6 GY Sport Kombi Exclusive 2.0i 16V (147KM) 2007 Silver + PDC

Postprzez rafałmazda » 30 lis 2013, 21:05

u mnie to w ogóle pierwszy samochód :D ale w <dupa> teraz ładnie grzeje <lol> wreszcie po wejściu do samochodu będzie mnie od dołu rozgrzewało :] i jeśli chodzi o mnie to nie oszczędzam na częściach, bo to nie ma sensu :P
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez rclmati » 30 lis 2013, 21:45

Podgrzewane fotele to super sprawa, sam codziennie z tego korzystam tyle że mnie potem plecy bola od tego :|
Był X6 ,M6, A6 C6
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 22:21
Auto: Daewoo Matiz 00'
Audi A6 C7 12'
VW Polo 10'

Postprzez rafałmazda » 1 gru 2013, 00:17

wracając dziś z warsztatu trochę przesadziłem z tym grzaniem i cały dzień mi dziś za ciepło :D trzeba wiedzieć, kiedy wyłączyć żeby sobie czegoś nie ugotować <rotfl> bo wtedy to już problem <lol>

Dopisano 1 gru 2013, 16:46:

pewnie do każdego, kto oglądał Fast & Furious doszła już ta informacja, że filmowy Brian O'Conner, czyli Paul Walker zginął w wypadku samochodowym :( osobiście uważam, że saga FF dobiegła końca...
Paul Walker.jpg
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez s i w y » 3 gru 2013, 08:55

walczyłem ze swoją nawigacją, ale nie udało mi się. Mam komunikat że dysk nie może być odczytany.
Forumowicz

Od: 30 lip 2009, 11:01
Auto: m6

Postprzez rafałmazda » 3 gru 2013, 20:08

takiego komunikatu nigdy nie miałem. Najwyżej niektóre napisy były niepodświetlone (nie widział płyty), ale po kilku próbach włożenia i wyjęcia płyty udało mi się i teraz działa. Obecnie u siebie mam te mapy z poradnika, który gdzieś na początku wątku pisałem. Zassałem je, nagrałem na płytkę i po krótkiej walce z nawigacją żeby zaczęła czytać tą płytkę, udało się i od tej pory wszystko mi działa. W międzyczasie miałem tylko mały problem z wtyczką od anteny gps, bo gubiła mi zasięg, ale we wtyczkę włożyłem malutki kawałek cienkiego drutu miedzianego i od tamtej pory działa (to na wszelki wypadek, gdyby ktoś miał taką przypadłość) :D nie wiem dlaczego te mapki Wam nie chcą działać, bo s i w y nie jesteś pierwszy :( w wolnej chwili możecie pobawić się z kilkukrotnym wkładaniem i wyjmowaniem płytki do napędu nawigacji (u mnie też pomogło wyjęcie kluczyków ze stacyjki po włożeniu płyty do komputera nawigacji). Możecie też spróbować jakieś inne mapki nagrać – może któreś zadziałają <oczy> jak tylko przyjdzie mi jakiś pomysł do głowy, napiszę Wam o nim :) ale mam nadzieję, że uda Wam się coś wywalczyć <oczko>
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez s i w y » 4 gru 2013, 01:01

Poki co to moje pierwsze mapy zgrane na płytę i jest problem. Próbowałem juz wyciagania itp, wlaczania zaplonu,wyjmowania plyty na postuju i w trakcie jazdy..
Nie mam pojecia co za czort ;)

Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4
Forumowicz

Postprzez rafałmazda » 4 gru 2013, 16:52

spróbuj może jeszcze najwolniejszej prędkości wypalania płytki (gdzieś o tym czytałem). U siebie za pierwszym razem tego nie zrobiłem i był problem, a jak już zaczęło czytać płytę, mapki strasznie się wcinały. Ciekawe jak wygląda laser w Twoim napędzie. Skoro nie był używany może troszkę się zakurzył i teraz jest problem. W mojej do samego końca siedziała płyta z jakimiś mapami i wszystko działa :) Metodą prób i błędów rozwalimy problem z nawigacjami :D
Klubowicz

E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez Lemoniadowy » 5 gru 2013, 03:32

Ja też próbowałem z nawigacją i niestety porażka wypaliłem płytę z najwolniejsza prędkościa i <dupa> ale trzeba próbować dalej:D
(:Przed kupnem Mazdy zapoznaj się z instrukcja obsługi dołączona do każdego modelu, bądź skonsultuj się z lekarzem lub mazdowiczem, gdyż każda Mazda niewłaściwie stosowana zagraża Twojemu życiu,psychice lub zdrowiu. :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 cze 2013, 19:17
Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326

Jest BMW 525D F10

Postprzez s i w y » 5 gru 2013, 09:23

płyta wypalona z prędkością x4, do końca czytało oryginalną płytę w napędzie więc nie wiem co jest nie tak
Forumowicz