Kurczę tutaj w kilku dniach raczej się nie zamkniesz, ale próbować zawsze można
Mazda RX-8 FE 1.8T '06 by Derf
Hej 
Największy problem będziesz miał chyba z podłączeniem i częściowym oszukaniem elektroniki, aby miało to ręce i nogi. Silnik, który u mnie siedzi ma symbol AGU, fabrycznie 150 hp (wszystko rozbija się o przepustnicę, aby kontrola trakcji działała). Jeśli chodzi o samą grodź, trzeba ją delikatnie podklepać i następnie wzmocnić. Nie ma innego wyjścia, nie ruszając magla. Gdzieś mam chyba nawet fotki jak wygląda taka grodź zaraz przed włożeniem silnika (jeśli jesteś chętny, śmiało pisz priv
)Gdybyś jeszcze potrzebował jakiś info. pisz śmiało, tyle ile umiem – pomogę 
trakcja w tym aucie moim zdaniem jest mało potrzebna
ale jak będzie można to jej nie wywale
byle abs był, z samymi przewodami nigdy nie mam problemów gorzej u mnie z programowaniami. Myśle że muszę sie zaopatrzyć napewno w vcm a jak będzie trzeba głębiej softowo grzebać to znam gościa który sobie z tym poradzi, wiadomo, komp od silnika 1.8t musi zostać zaaplikowany i poprzerabiane wiązki. Nie napisałeś jeszcze czy skrzynia mazdowska została a jeśli tak to jak sie to ma z wolniejszymi obrotami silnika 1.8T biorę też pod uwagę wsadzenie AEB a tam jest jeszcze linka gazu i niewiem czy to słuszny pomysł, napewno byłoby parę kabli mniej bo starsza jednostka jeszcze nie tak skomputeryzowana no i też 150KM, mam niedaleko angola za 4000zł ze sprawnym wanklem i chyba sie skusze na taką opcje aby przećwiczyć operacje na angolu- mniejsza strata w razie niepowodzenia choć to mało prawdopodobne 

A widzisz, wyleciało mi z głowy
Skrzynia zostaje ori mazdy, ważne żeby to była 5 biegowa, bo 6 nie jest dobrym pomysłem (przełożenia). Chyba nawet na allegro są te tzw. "koszyki" do rexa pod 1.8 turbo
Wszystko działa normalnie, nic nie faluje jeśli chodzi o obroty
(wiadomo oczywiście, że do 10k z 1.8t już nie pokręcisz
) Tak jak mówisz są 2 komputery, a trakcje radzę Ci w miarę możliwości zostawić, chyba, że ma to być tylko fun-car, to wiadomo element zbędny
Jeśli zdecydujesz się na AEB to możesz zapomnieć o kontroli trakcji, ponieważ przepustnica w rexie jest elektroniczna.
Ja osobiście trzymam kciuki za powodzenie – aczkolwiek muszę Cię ostrzec, że dużo ludzi na forum rx8 próbowało i później sprzedawali niedokończone projekty. Aczkolwiek spróbować warto, jeśli masz takie możliwości/warunki
Skrzynia zostaje ori mazdy, ważne żeby to była 5 biegowa, bo 6 nie jest dobrym pomysłem (przełożenia). Chyba nawet na allegro są te tzw. "koszyki" do rexa pod 1.8 turbo
Ja osobiście trzymam kciuki za powodzenie – aczkolwiek muszę Cię ostrzec, że dużo ludzi na forum rx8 próbowało i później sprzedawali niedokończone projekty. Aczkolwiek spróbować warto, jeśli masz takie możliwości/warunki
Powiem Wam, że idzie zakochać się w tym aucie. Warto spełniać marzenia 

Z przodu czarny znaczek, a z boku jakieś dokładki na progi na całą długość by się przydały, bo z tej perspektywy auto nadal stoi dość wysoko, a to by trochę optycznie obniżyło 
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Trzeba przyznać, że furka ocieka zajebistością, tylko jak mam władować 20k w swapa wankla i nie wiadomo czy wszystko będzie ok to strach się ładować. Ale gratulacje doprowadzenia do takiego stanu.
Ostatnio edytowano 11 sty 2018, 13:28 przez maneig, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 28 cze 2017, 02:03
- Auto: Mazda 6 GJ
Dzięki za miłe słowa
Kurczę Maneig nie wiem co Ci doradzić, od zawsze RX-8 było jakimś moim skrytym marzeniem, więc moja ocena nie będzie obiektywna
Generalnie uważam, że jeśli finansowo stoisz twardo na nogach to wszystko będzie ok. Mimo wszystko ta "zabawka" kosztuje naprawdę dużo pieniędzy, ale może to wynikać z tego, że chyba nie jestem do końca normalny pakując tyle $$$ w samochód 
Żeby nie było, że nic się nie dzieje – Mam dla Was kilka nowości
Swap wbity w twardy dowód i zwiększyłem wartość auta w oc do 40.000 zł
Myślę, że udało cyknąć mi się fajną fotkę za autem przyjaciela
Zrobiłem też małe zakupy, żeby w marcu/kwietniu w końcu zobaczyć minimum 350 hp
1. Nowe tłoki z pierścieniami po obróbce na strokera 2.0
2. Wał – także na strokera 2.0
3. Kute korby
4. Turbo K04-064 2.0 TFSI na hybrydzie
Mam jeszcze jedną niespodziankę, ale w dalszym ciągu czekam na przesyłkę z Ameryki i dopiero wtedy zdradzę co tam wymyśliłem
Stay Tuned
Kurczę Maneig nie wiem co Ci doradzić, od zawsze RX-8 było jakimś moim skrytym marzeniem, więc moja ocena nie będzie obiektywna
Żeby nie było, że nic się nie dzieje – Mam dla Was kilka nowości
Swap wbity w twardy dowód i zwiększyłem wartość auta w oc do 40.000 zł
Myślę, że udało cyknąć mi się fajną fotkę za autem przyjaciela
Zrobiłem też małe zakupy, żeby w marcu/kwietniu w końcu zobaczyć minimum 350 hp

1. Nowe tłoki z pierścieniami po obróbce na strokera 2.0
2. Wał – także na strokera 2.0
3. Kute korby
4. Turbo K04-064 2.0 TFSI na hybrydzie
Mam jeszcze jedną niespodziankę, ale w dalszym ciągu czekam na przesyłkę z Ameryki i dopiero wtedy zdradzę co tam wymyśliłem
Stay Tuned
Zdążysz na zlot Poznań 8 kwietnia?
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Wszystko zależy od tego kiedy auto trafi do chłopaków na składanie wszystkiego do kupy. Zakładam, że będzie to Marzec lub Kwiecień. Na dzisiaj ciężko mi powiedzieć, bo wszystko zależy nie ukrywam od kwestii finansowej
Jeśli chodzi o chłopaków to pewnie i dzisiaj mógłbym auto wstawić
Chciałbym być obecny
Chciałbym być obecny
Piękna
Można wiedzieć skąd zakupiłeś spoiler ? Szukam jakiegoś ciekawego skrzydła ale w PL dostępność mocno okrojona :/

- Od: 7 lis 2016, 20:51
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6
Dzieki
No pewnie, ze tak, ja kupowalem w carstuff.pl – maja ich od groma. No i plus byl dla mnie taki, ze sa w Gdansku, wiec moglem go sobie przymierzyc 
Siemanko, siemanko 
Dawno już nie było żadnej aktualizacji tematu. Tak więc z autem cały czas dzielnie zmaga się Marian z Kołobrzegu
Serducho mamy już calutkie złożone, zostało jeszcze ogarnąć zawiechę, włożyć, wystroić i ogień na tłokach
Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać, czekać i jeszcze raz czekać, aż maździora w pełni wróci do życia
Kilka fotek, uwaga +18 ! Nagi silnik w całej swej okazałości. W dobrym smaku zalecane jest przeglądnie po godzinie 22
^ Uprzedzając pytania, nie będziemy go wkładać do tego szatana za nim xD
Z początkiem wiosny wleci również kilka fruktów, aby ożywić nieco mój projekt
– Na pierwszy ogień pójdą moje lampy w skład, których mamy :
* Pełną regenerację oraz przeróbkę na BI-XENON
Proszę looknąć w jakim świetnym stanie był moje odbłyśniki (to by wyjaśniało czemu chu** świeciło
)
* Montaż ringów
– Moje aktualne koła schodzą na zimę, a na lato wlatują te cudeńka
* Pomalowałem je na czarno
– I na deser zwieńczeniu przednich oraz bocznych dokładek (całkiem prawdopodobne, że będzie już na aucie na zlocie mazdaspeed w Poznaniu)
* Prosiłbym się nie śmiać, projekt na szybko ulepszany w najwspanialszym edytorze graficzny "PAINT"
Dawno już nie było żadnej aktualizacji tematu. Tak więc z autem cały czas dzielnie zmaga się Marian z Kołobrzegu
Serducho mamy już calutkie złożone, zostało jeszcze ogarnąć zawiechę, włożyć, wystroić i ogień na tłokach
Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać, czekać i jeszcze raz czekać, aż maździora w pełni wróci do życia
Kilka fotek, uwaga +18 ! Nagi silnik w całej swej okazałości. W dobrym smaku zalecane jest przeglądnie po godzinie 22
^ Uprzedzając pytania, nie będziemy go wkładać do tego szatana za nim xD
Z początkiem wiosny wleci również kilka fruktów, aby ożywić nieco mój projekt
– Na pierwszy ogień pójdą moje lampy w skład, których mamy :
* Pełną regenerację oraz przeróbkę na BI-XENON
Proszę looknąć w jakim świetnym stanie był moje odbłyśniki (to by wyjaśniało czemu chu** świeciło
* Montaż ringów
– Moje aktualne koła schodzą na zimę, a na lato wlatują te cudeńka
* Pomalowałem je na czarno
– I na deser zwieńczeniu przednich oraz bocznych dokładek (całkiem prawdopodobne, że będzie już na aucie na zlocie mazdaspeed w Poznaniu)
* Prosiłbym się nie śmiać, projekt na szybko ulepszany w najwspanialszym edytorze graficzny "PAINT"
Klasycznie trochę mnie nie było
Mazda ma się dobrze, nawet bardzo dobrze
Po ogólnopolskim zlocie Mazdy w Poznaniu wystroiliśmy mazdę na finito
Wypluła prawie 370 Hp i 450 Nm
Tak patrzę na ten samochód i muszę przyznać, że mój projekt powoli chyba dobiega do końca
Pomysłów w głowie jeszcze milion, ale to już drobne detale
Nic tylko lać i jeździć 
Mazda ma się dobrze, nawet bardzo dobrze
Wypluła prawie 370 Hp i 450 Nm
Tak patrzę na ten samochód i muszę przyznać, że mój projekt powoli chyba dobiega do końca
Niezle to musi popylac z takimi kreskami 
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
W końcu miałem przyjemność zobaczyć twojego RX na żywo na torze w Poznaniu. Na prawdę auto jest przepiękne, bardzo, bardzo wyróżnia się z tłumu. Będę musiał odezwać się do Ciebie o te dokładki na przedni zderzak, ale to już na PRIV 
A bardzo mi miło, że się podoba auto nie tylko na zdjęciach 
Ostatnio udało mi się cyknąć taką fajną fotkę – jak z okładki magazynu samochodowego
Brakuje jeszcze tylko jakiejś nie do końca ubranej Panny

Ostatnio udało mi się cyknąć taką fajną fotkę – jak z okładki magazynu samochodowego