Mazda Xedos9 TA KL-DE 1999 r.
No i sztos ciemne auto jasna felga jest super o wiele lepiej niż na mojej jasnej Rexy leżą
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Dzisiaj trochę pogrzebane przy aucie. Wymienione klocki hamulcowe, tuleja wahacza środkowego i poduszki stabilizatora przedniego Klocków jak widać nie było a na dodatek chyba Kuna od Benego przybiegla za autem z Katowic do mnie bo przewód podcisniennia ewidentnie przegryziony

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Czyli klocek zjadło od wewnetrznej str z lewej i prawej?
Jak z tuleją była wybita?Ustawiłeś na znaki?
Podcisnienie wydaje mi się ze u mnie było dobre,przez kunę zaglądałem pod maske codziennie
Jak z tuleją była wybita?Ustawiłeś na znaki?
Podcisnienie wydaje mi się ze u mnie było dobre,przez kunę zaglądałem pod maske codziennie

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
hehe podciśnienie na pewno było dobre. jeszcze tydzień temu , klocki wszystkie zjedzone wiadomo że te wewnętrzne nieco mocniej, tuleja rozje...na. Teraz jest sztywno i bez stuków, hamulce również zyskały na skuteczności.
W kolejce czeka mnie plecionka do wspawania , bo ta się już rozwarstwia , wymiana tylnej uszczelki pod kapą zaworów
W kolejce czeka mnie plecionka do wspawania , bo ta się już rozwarstwia , wymiana tylnej uszczelki pod kapą zaworów

koledzy to co powiecie na moje dotzy 18" ?
do szczęścia mi brakuje żeby ksed siadł niżej. i tu mam problem żeby znaleźć sprężyny. ktoś cos ?
zastanawiałem się tez czy może oponę wziąć z wyższym profilem, wtedy powinno wypelnic lepiej wneke kola. 18stka za mala się wydaje.
do szczęścia mi brakuje żeby ksed siadł niżej. i tu mam problem żeby znaleźć sprężyny. ktoś cos ?
zastanawiałem się tez czy może oponę wziąć z wyższym profilem, wtedy powinno wypelnic lepiej wneke kola. 18stka za mala się wydaje.
- Od: 31 mar 2018, 11:22
- Auto: Mazda Xedos 9 2.0 v6 105kW. 94r.
Sprężyny są nowe 1400zl komplet
2 opcja dać swoje do ściśnięcia
Ale temat innego kolegi to słabe miejsce o takie pytania
2 opcja dać swoje do ściśnięcia
Ale temat innego kolegi to słabe miejsce o takie pytania
Spoko to się komponuje z tym matem auto zaczyna wyglądać trochę jak z Madmaxa.
Trzeba tylko wypełnić nadkola... Większy profil na pewno by trochę wypełnił nadkole ale zrobi się też większy prześwit a nie wiem czy o to Ci chodzi. Gleba była by lepsza jak dla mnie
Trzeba tylko wypełnić nadkola... Większy profil na pewno by trochę wypełnił nadkole ale zrobi się też większy prześwit a nie wiem czy o to Ci chodzi. Gleba była by lepsza jak dla mnie
deejay27 napisał(a):Poleci ktoś nie za miliony osłonę przegubu zewnętrznego
GKN Lobro 25-30zł
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
Korzystając z wolnego , ruszyłem 4 litery od 3 dniowego żarcia i picia , podjechałem do garażu w celu podładowania aku , bo ledwo zipie , a kasy na nowy niestety nie stwierdzono 
Co mnie cieszy , to km przejechane sporo , bo coś koło 3 tyś i grama oleju nie dolałem , 3/4 stanu utrzymuje się cały czas , olej nadal przeźroczysty i czysty , niemal taki jak zalałem, ale nie jest tak kolorowo jakbym chciał .
Auto wiadomo idealne nie jest , rdza nie oszczędza niestety tego Xedosa , ale jak to mówią " nie sprzedam będę spawał'
Podpowiedzcie mi kochani , czy ktoś próbował reanimować blachę pod poduszkę silnika od strony rozrządu , tą na lewym nadkolu ( patrząc od przodu auta) u mnie wygląda to na tyle tragicznie że nawet zdjęcia nie wstawiam , bo wstyd:) Jeszcze trochę i silnik będę musiał podwiesić z tej strony chyba gdzies za maskę .
Blacharzem nie jestem , ale myślę żeby nie wyciinać tych śrub do których mocowana jest łapa i poduszka tylko wykręcić całosc żeby zrobic miejsce oczyścić do zdrowej gołej blachy i na to naspawac jakąś mega łatę w celu wzmocnienia , obawiam się , że wycięcie całości mogłoby skończyć się tym że byłby problem póżniej aby to idealnie w punkt wspawać , co mogłoby pożniej przenieśc się na wibracje całej budy i szybsze zużywanie się poduszek i innych elementów .
Co mnie cieszy , to km przejechane sporo , bo coś koło 3 tyś i grama oleju nie dolałem , 3/4 stanu utrzymuje się cały czas , olej nadal przeźroczysty i czysty , niemal taki jak zalałem, ale nie jest tak kolorowo jakbym chciał .
Auto wiadomo idealne nie jest , rdza nie oszczędza niestety tego Xedosa , ale jak to mówią " nie sprzedam będę spawał'
Podpowiedzcie mi kochani , czy ktoś próbował reanimować blachę pod poduszkę silnika od strony rozrządu , tą na lewym nadkolu ( patrząc od przodu auta) u mnie wygląda to na tyle tragicznie że nawet zdjęcia nie wstawiam , bo wstyd:) Jeszcze trochę i silnik będę musiał podwiesić z tej strony chyba gdzies za maskę .
Blacharzem nie jestem , ale myślę żeby nie wyciinać tych śrub do których mocowana jest łapa i poduszka tylko wykręcić całosc żeby zrobic miejsce oczyścić do zdrowej gołej blachy i na to naspawac jakąś mega łatę w celu wzmocnienia , obawiam się , że wycięcie całości mogłoby skończyć się tym że byłby problem póżniej aby to idealnie w punkt wspawać , co mogłoby pożniej przenieśc się na wibracje całej budy i szybsze zużywanie się poduszek i innych elementów .

no cóż, rozbierasz wszystko dookoła, węże, przewody od klimy, wiązki, no wszystko. Rozwiercasz zgrzewy, albo to co z nich zostało, tam są 3 blachy zgrzane ze sobą, wszystkie trzeba odtworzyć po kolei. Najlepiej spawać je w fabryczne miejsca zgrzewów. Jest z tym sporo dłubania.
In rock we trust
In rock we trust
Czyli klima pójdzie się je....ć i trzeba będzie nabijać od nowa , ktoś kiedys już robił coś takiego ale nie pamiętam czy to nie było w X6 i jakaś fajna fotorelacja była.

No ja na razie zrobiłem nadkola ale tamto miejsce też mnie czeka
Ja robiłem u siebie nadkole, u mnie były rozwiercane zgrzewy i w połowie fartucha rozcinane aby spasować wszystko jak należy. Zajęło mi to nie całe 2 dni (nauka, pasowanie itd) Trzeba praktycznie wszystko rozebrać. Blacha pod poduszę jest potrójna na większym kawałku.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
jak zaczniesz po tym prać młotkiem to właśnie taka dziura wypadnie
to jest zdjęcie po pierwszym etapie prac, brakuje tylko zdjęcia rozwierconych blach ale w sumie to wyjdzie w praniu jak zaczniesz robić. Prawdopodobnie "żodyn" blacharz nie będzie się zbytnio starał żeby z tym zrobić do porządku.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
In rock we trust
In rock we trust
Pojawił się problem który brzydko kojarzy mi się z Kałdi które sprzedałem. Po otwarciu auta po kilku sekundach centralny jakby próbował dalej otworzyć auto które jest już otwarte, parę razy sobie psztyka i ustaje gdy zamkniemy problem nie występuje. Myślę że problem jest związany z wilgocią nie dość że dość często go myje to jeszcze co dzień deszcz pada. Gdzie szukać przyczyny?

Ta i trzeba było robić włam do samochodu
Ogólnie to ja też taki miałem problem ostatnio
co wieczorem zamykałem samochód rano był otwarty, w końcu przyłapałem madzie że sama się otwierała problemem u mnie była we wkładce pasażera woda tam się dostała i było zwarcie, centralka była oszukana i dostawała sygnał otwarcia problem rozwiązałem aplikując w bębenek środek wypierający wodę
pomogło ale i tak rozbiorę jak będzie ciepło i wyczyszczę wszystko tak jak powinno być
Ja bym na twoim miejscu tam szukał problemu

Ogólnie to ja też taki miałem problem ostatnio

Ja bym na twoim miejscu tam szukał problemu