Mazda Millenia S TA KJ '01 2.3 V6 Miller Cycle Engine B+G
Szczelne jest na pewno! Tu gwizdanie bardziej powoduje kompresor
ale slychac to w okolicach samego stozka
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Wszystko fajnie tylko czy aby przepływka jest w tym samym miejscu co oryginalnie bo to podobnież bardzo ważne jest
Swoją drogą co cie skłoniło do zamontowania stożka ? Bardzo hałasuje, jaki jest efekt dźwiękowy ?
Ja u siebie jakoś ciężko mam się do tego typu rozwiązania przekonać
boje się że będzie za głośno i zrobi mi się efekt jak w hondach
dlatego bardziej będę chciał założyć filtr pełno przepustowy w miejsce standardowego i wywalić puszkę rezonansową, no i oczywiście skierować dolot w dolnej części zderzaka tak aby zasysał powietrze z przodu samochodu a nie z komory silnika 
Swoją drogą co cie skłoniło do zamontowania stożka ? Bardzo hałasuje, jaki jest efekt dźwiękowy ?
Ja u siebie jakoś ciężko mam się do tego typu rozwiązania przekonać

Co mnie skłoniło? Zrobienie miejsca dla Webasto
bo w KJ nie ma gdzie upchnąć tym bardziej jak jest LPG. A poza tym już kiedyś to rozważałem i jakoś się w końcu zdecydowałem. Samego głębokiego dźwięku specjalnie nie ma, tylko gwizd spowodowany moim zdaniem szybkim zasysaniem powietrza przez kompresor, bo to jest bardziej dźwięk kompresora słyszany w stożku.
Ogólnie oryginalnie powietrze też jest zasysane z zewnątrz a nie z komory (ten rezonator kieruje powietrze spod lampy gdzieś)

Ogólnie oryginalnie powietrze też jest zasysane z zewnątrz a nie z komory (ten rezonator kieruje powietrze spod lampy gdzieś)

Własnie majster wszystko ładnie pieknie
ALe przepływka musi byc w miejscu jak w oryginale 
Daje sobie reke uciac ,ze jakby to był airbox było ciszej jeszcze jakby było troche pałer rury to wyciszył by sie do tego stopnia i byłoby jak na OE. U siebie w moich piździku przerabiaem kilka razy i ciagle mi sie wydawało za głosno, wkoncu wleciał airbox, power rura dziura w zderzaku z czoła i sie zrobiła cisza.

Daje sobie reke uciac ,ze jakby to był airbox było ciszej jeszcze jakby było troche pałer rury to wyciszył by sie do tego stopnia i byłoby jak na OE. U siebie w moich piździku przerabiaem kilka razy i ciagle mi sie wydawało za głosno, wkoncu wleciał airbox, power rura dziura w zderzaku z czoła i sie zrobiła cisza.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Przepływka w tym samym miejscu czyli? Chodzi o położenie pion/poziom? Czy odległość?
Bo odległość jest praktycznie ta sama co w oryginalnym dolocie, tyle tylko, że tam rura szła prosto a tu mam kolanko.
Kurde to będę musiał pomyśleć chyba jednak o airboxie, tylko że tam nie ma tyle miejsca żeby się podpiąć power rurą.
Bo odległość jest praktycznie ta sama co w oryginalnym dolocie, tyle tylko, że tam rura szła prosto a tu mam kolanko.
Kurde to będę musiał pomyśleć chyba jednak o airboxie, tylko że tam nie ma tyle miejsca żeby się podpiąć power rurą.

Umiejscowienie przepływomierza w sumie nie powinno mieć znaczenia – ważniejsze jest przecież aby dolot szczelny był.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
No właśnie u Ciebie to jest gdzie się rozwinąć z tym tematem, a ja dosyć, że mam mało miejsca to jeszcze musiałem zrobić dodatkowe miejsce na webasto 
Powiedz mi, czy ten airbox ma króćce gumowe czy są metalowe? Tzn chodzi mi o to co ewentualnie musiałbym dokupić jeszcze żeby go założyć.
Tak z pozostałych rzeczy, to wpadły żarówki w oświetlenie wnętrza – póki co tylko we wszystkie górne lampki, postojówki i podświetlanie rejestracji. Czekają jeszcze lampki w drzwiach, ale w taki mróz to zbyt ryzykowne
Przymierzałem się też do zamontowania gniazda USB, niestety w planowanym miejscu nie wypali bo jest zbyt duża średnica...
Jedyna opcja, która przychodzi mi do głowy to to miejsce. Nie będzie się rzucać tak w oczy bo wszędzie indziej byłoby wprost przed nosem
Powiedz mi, czy ten airbox ma króćce gumowe czy są metalowe? Tzn chodzi mi o to co ewentualnie musiałbym dokupić jeszcze żeby go założyć.
Tak z pozostałych rzeczy, to wpadły żarówki w oświetlenie wnętrza – póki co tylko we wszystkie górne lampki, postojówki i podświetlanie rejestracji. Czekają jeszcze lampki w drzwiach, ale w taki mróz to zbyt ryzykowne

Przymierzałem się też do zamontowania gniazda USB, niestety w planowanym miejscu nie wypali bo jest zbyt duża średnica...
Jedyna opcja, która przychodzi mi do głowy to to miejsce. Nie będzie się rzucać tak w oczy bo wszędzie indziej byłoby wprost przed nosem

Jeszcze rozważam miejscówkę. O schowku myślałem, ale ładować telefon z otwartym schowkiem to jeszcze większa porażka

Raczej ten mały schowek po lewej i wtedy tam w rogu też wieszak do telefonu
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
no w tym małym schowku po lewej ie jest zły pomysł, albo w popielniczce, chyba że palisz to wtedy nie
, no to teraz w środku jest jasno tak jak u mnie
tylko ja muszę zmienić w desce rozdzielczej jeszcze, a tak apropo, dużo tam jest tych żarówek i jakie?
Też brałem pod uwagę ten schowek po lewej, ale telefon wygodniej mi trzymać po prawej, a chciałbym też, żeby nie tylko mi to służyło, ale np pasażerowi też, więc musi być gdzieś w okolicach środka.
Palić nie palę, ale póki co w popielniczce trzymam telefon
ale tak czy inaczej tam jest za mało miejsca na to gniazdo...
Nigdy dokładnie nie sprawdzałem jakie są tam żarówki, tzn wiem jak wyglądają ale nie kojarzę nazwy i chyba nie wszędzie są takie same
Palić nie palę, ale póki co w popielniczce trzymam telefon
Nigdy dokładnie nie sprawdzałem jakie są tam żarówki, tzn wiem jak wyglądają ale nie kojarzę nazwy i chyba nie wszędzie są takie same

Jest jeszcze inna opcja: gniazdo ładowania zamontować zamiast zapalniczki, której w zasadzie rzadko się używa.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Też sobie o tym myślałem wieczorem, ale mam znowu wątpliwości czy obudowa gniazda będzie tam ładnie dolegać, bo zapalniczka jest akurat na największym zgięciu

To pozostaje w uchwytach na kubki
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?