Może i nie byłoby to głupie. Ale szkoda ten element niszczyć, a potem szukać miejsca dla czujnika
Zapomniałem jeszcze o kilku drobiazgach.
– Klapa była rok temu poprawiana bo było ognisko korozji i już wyszło na nowo, także ta z dawcy pójdzie do malowania,
– Osłona gumowa przegubu zewnętrznego prawego przy okazji (jest dziurka jak łepek od szpilki)
– Wymiana osłon amorów tylnych, bo te kamoki uniwersalne nie wytrzymały nawet pół roku....
– oblukam jeszcze dokładnie mocowania bagażnika czy są i tylko listwa nie ma otwierania tam gdzie trzeba, to bym tylko przemalował i założył listwy od dawcy, a jeśli nie ma uchwytów to tez poszłyby od dawcy, ale tu już trzeba rozbierać podsufitkę, więc jest więcej zabawy.
Dopisano 22 gru 2016 22:23:A, że przy okazji lubię bawić się w mody oświetleniowe to zaryzykowałem zakup żarówek ledowych HB4 w światła mijania. Powiem szczerze, że mimo tego, że kosztowały ponad 250zł to jestem póki co zadowolony. Dość już miałem w końcu tych HIDów, bo ciągle był problem z jedną przetwornicą, co trochę, albo miała problemy z odpaleniem, a to migała, żarniki też po około roku straciły ładną barwę. A żeby trafić żarnik który będzie idealnie rozkładał światło to trzeba by kupić z 10 szt i wybrać 1.
Ledy świecą idealnym ładnym białym światłem, nie ma zwłoki na rozgrzanie, bo świecą od razu. Nie ma różnych przebarwień ani słabszych i mocniejszych punktów światła.
Co do trwałości to się okaże (ktoś to musi przetestować)
W porównaniu z Xenonami 35W świecą duuuużo lepiej i ładnym kolorem bez dziwnych punktów świetlnych.
Jeśli chodzi o Xenony 55w to ledy świecą raczej ciut słabiej, ale na prawdę nie jest to jakaś drastyczna różnica. Ale najważniejsze, że światło jest równe na całej linii, a nie tylko na środku. No i kolor taki jak trzeba. Czyli nie wpada w niebieski, ale jest fajnie biały.
Zdjęć ze świecenia nie robiłem póki co bo tak na prawdę na żywo dopiero widać wszystko, a zdjęcia często wychodzą dużo lepiej, lub dużo gorzej niż w realu
http://allegro.pl/show_item.php?item=6584281159