Na razie problemów z katami nie zauważyłem. Wczoraj tylko odpalałem i trochę chodził na postoju, dziś będę składał resztę elementów i dopiero się przejadę, zobaczymy jak to wygląda w praniu.
No dzięki, ogólnie nie było najgorzej, ale parę razy musiałem Ci

zawracać, co niewątpliwie przyczyniło się do sukcesu, Dzia
Dopisano 10 wrz 2015 11:34:Wczoraj odbyła się pierwsza jazda, ale krótka, bo muszę trochę oleju do skrzyni dolać a już nie miałem, więc dopiero dziś kupię i doleję. Ogólnie jest OK, ale nie męczyłem jej tak od razu, niech się wszystko dobrze ułoży. Są 2 problemy – przy pompie wspomagania na uszczelce przy przewodzie lekko leci (przerypane będzie to teraz poprawić no ale nie ma wyjścia), i druga sprawa to bicie w kołach. Mam tylko nadzieję, że to kwestia regulacji kątów i zbieżności, bo jednak sporo tam kręciłem... Bo co bo to mogło być innego

Chyba półosi nie pokrzywiłem przy wbijaniu
Zostało jeszcze trochę składania dupereli, nadkola, osłony pod silnik, ale to zrobię jak już będę wiedział, że wszystko na 100% jest ok, że nie ma wycieków itd. i jak będzie zrobiona regulacja zbieżności i kątów.
Jeśli już wiem, że auto odpala, wziąłem się jeszcze za podmianę stacyjki (zamki wkrótce), wyłącznie ze względu na mój badziewny kluczyk. A mam komplet od X9 polifta więc nic mnie to nie kosztowało (oprócz nerwów i czasu poświęconego na wymianę stacyjki.
To nie jedyny problem, bo okazało się, że stacyjka od Millenii ma dodatkowy elektromagnes (najpierw myślałem, że to jakiś czujnik). Po konsultacjach z radarem i szukaniu od czego to jest, ustaliłem, że ten elektromagnes blokuje wyjęcie kluczyka jeśli wajcha od biegów jest ustawiona na innym przełożeniu niż P (Millenie mają taki paten, że nie wyjmiesz kluczyka jak nie włączysz P, oraz, że nie zmienisz położenia dźwigni zmiany biegów dopóki nie włączysz zapłonu i nie wciśniesz hamulca). Także po testach okazało się, że jeśli ta różnica spowoduje tylko, że można będzie wyjąć kluczyk w każdym położeniu czyli tak samo jak mają X9 to stwierdziłem, że mi to nie przeszkadza i podmieniłem stacyjkę. Millenia nie ma immo, a w to miejsce jest zamontowany ring podświetlany. Także nie było problemu, wystarczyło tylko przełożyć cały ten osprzęt od stacyjki który jest wpinany małą kostką i gotowe. Teraz tylko zamki w drzwiach i gotowe