jarusiek napisał(a):Witam Lukka

Muszę przyznać że gdy pierwszy raz zaglądłem na to forum- podczas szukania informacji na temat Xedosa, to m.in twoje autko zadecydowało że swoją uwagę skierowałem w strone Xedosa 6

Strasznie miło mi to słyszeć!
Przyznam szczerze i bez bicia... jak go zobaczyłem w ogłoszeniu... serce zabiło mi baaaardzo szybko

, gdy przyjechałem go obejrzeć... to nie oglądałem auta człowieka od którego go miałem kupić – ja już wtedy patrzyłem na MOJE auto!

Wiem... nie było to najrozsądniejsze... ale nie żałuję ani trochę

Biorąc pod uwagę co przechodzą znajomi w pracy mający vectry (aż 5 szt!) i to, że ja czasem muszę oleju dolać... to i tak mam lepiej

w końcu to mazda!
jarusiek napisał(a):Co do zawieszenia, no muszę to na spokojnie przemyśleć

Jedni mi mówią że xedos to limuzyna, i jakiś komfort się należy, obniżony Xedos to zepsuje itd. , z drugiej strony jednak autko na wiekszych felgach inaczej sie prezentuje przy obniżeniu, i tak jak piszesz prowadzenie inne

U mnie jednak jest teren górzysty, i to oprocz stanu dróg wchodzi w grę. Ciężki orzech do zgryzienia....
Komfort jest pojęciem... względnym
Mi jeszcze sporo brakuje do zmiany priorytetów przy zakupie auta by było:
-w dieslu,
-kombi
-mięęęęęęękkkkkie.
Utwardzone zawieszenie – nawet w moim dziurawym mieście – jak już znam drogi i dziury nie jest takie straszne.
Drogi w Polsce mają równać standardem do europejskich (tylko kiedy to nastąpi), więc na trasach też nie powinno być źle.
Obecnie -mimo, że czuję różnicę na takim zawieszeniu, nie zmieniłbym go na inne... a w kolejnym aucie też chętnie widziałbym taką modyfikację...
-przyjemność prowadzenia,
-większe bezpieczeństwo – auto lepiej trzyma się drogi i pewniej wykonuje się gwałtowne manewry, gdy zajdzie taka potrzeba...
Górzysty teren

Jak bardzo?
Szybko dodam – że pochodzę z opolszczyzny – z samej granicy polsko-czeskiej i górek tam Ci dostatek. Duże, małe, średnie do wyboru
W tamtym terenie po zrobieniu prawa jazdy poruszałem się Fordem Sierra mojego taty

Wersja XR4X4 – pędzone 4 koła, + fabrycznie obniżony o 30mm + utwardzony.
Felgi 15 cali z oponami 195/50/15.
Fakt – jak dużo śniegu napadało, to można było się na brzuchu ... przywiesić...
Zdarzyło się raz lub dwa w historii...
Poza tym, najgorsze było jedynie na dużych dziurach 'dobijanie' amortyzatorów.
Co na pewno miało wpływ na skrócenie ich żywotności.
Tak więc... nie można mieć jednocześnie wyglądu i pewności prowadzenia... i komfortu gwarantowanego przez zawieszenie seryjne.
Jeszcze dorzucę in plus za zawieszeniem sportowym do Xedosa to... że jest to limuzyna o zacięciu zdecydowanie sportowym
Iiiiii.... masz prawidłowy silnik pod maską
Pozdrawiam serdecznie,
Lukka