Mazda Xedos 6 CA KF 98' – Marcin

GF / GW / GE / CA / GD / GV / GC / CB

Postprzez Rezystor » 23 sie 2012, 12:27

skorpion1985 napisał(a):Powodzenia w dalszym eksploatowaniu.

Dzięx :)
drapieżny kociaczek napisał(a):też bym została przy 98

znaczki zmienię i będzie <spoko>
DamianSzatan666 napisał(a):A jak zdobyłeś homologacje na folie??

Szyby byłem oklejać w tej firmie: http://www.autofolie.of.pl/
Nie powiem że był to tani zabieg <nie powiem>
Dostałem wkładkę do dowodu rejestracyjnego z wszelkimi numerami i certyfikatami:
Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej -zezwolenie
Instytut Szkła i Ceramiki -świadectwo badań
Dodatkowo jest w tym dokumencie numer wpisu do rejestru firmy która oklejała szyby.
Rezystor

Postprzez DamianSzatan666 » 23 sie 2012, 17:07

a no chyba że tak. A taki zabieg ile?? Bo się zastanawiam nad takim czymś...

Dopisano 23 sie 2012, 17:10:

Rezystor napisał(a):Tez tak masz ,że młody rocznik a stare znaczki?

No oczywiście. Najwidoczniej jakiś pocałunek miał ktoś nią i wymienił bądź stare zapasy w firmie były z tymi emblematami. Zajrzyj do mojego wątku to zobaczysz. Ja zamawiam teraz emblematy żeby zmienić.
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 lis 2011, 00:39
Auto: Byly:
Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez Koci@k » 23 sie 2012, 17:26

Jak bedziesz wymieniał na nowe znaczki to rozumiem że kierownicę wtedy też od razu?? :)
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Rezystor » 23 sie 2012, 17:47

DamianSzatan666 napisał(a):A taki zabieg ile?

4 X 100PLN szyby boczne
oraz 200PLN szyba tylna
Sześć stówek musiałem położyć.
Dają dożywotnią gwarancję na ewentualne odklejenie lub blaknięcie folii. Gość mi powiedział że jakby się kiedykolwiek coś działo z folią to mam przyjeżdżać bo nie chce żeby ludzie mówili że jego firma lipnie okleja. Trochę był niezadowolony z jakości moich szyb,w sensie że są stare i gorzej się na nich pracuje,ale ogólnie zrobił kawał dobrej roboty.
DamianSzatan666 napisał(a):stare zapasy w firmie były z tymi emblematami.

O tym samym pomyślałem.
DamianSzatan666 napisał(a):Zajrzyj do mojego wątku to zobaczysz. Ja zamawiam teraz emblematy żeby zmienić.

Chętnie poczytam :)
drapieżny kociaczek napisał(a):rozumiem że kierownicę wtedy też od razu

Aż tak się nie rozpędzam jak na razie :)
Rezystor

Postprzez barcieh » 23 sie 2012, 18:27

A jeszcze powiedz jak to dokładnie jest z tą Twoją homologacją, bo tyle ile szyb miałem przyciemnionych to homo obejmowała tylko montaż folii, nie dawała gwarancji przepuszczalności światła na poziomie 70%, a co za tym idzie żadna z nich nie mogła być dopuszczona do ruchu drogowego. Z racji tego że "czysta" szyba przepuszcza ok 70% żadna folia takiego wyniku nie da, nawet ta antywłamaniowa. Suma sumarum nawet jeśli masz tą homologację to omijaj kontrole <czarodziej> bo znajdzie się miły pan policjant, który to wszystko podważy wynikiem badania <faja>
Forumowicz

Od: 28 maja 2009, 17:31
Auto: mazda xedos 6 2.0 v6 98r

Postprzez DamianSzatan666 » 23 sie 2012, 18:58

wrzuć jakieś fotki wnętrza. ja mam z tego najnowszego lifta.
Obrazek
Forumowicz

Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez Rezystor » 23 sie 2012, 20:12

barcieh napisał(a):A jeszcze powiedz jak to dokładnie jest z tą Twoją homologacją,

Homologację mam właśnie na montaż,przepuszczalność UV i na to, że po oklejeniu szyby nie straciły swoich właściwości ochronnych.Na przepuszczalność powiedział mi ten co zakładał ,że wypiszą jak podjade do SKP i mi zmierzą + wystawią papier. Wtedy do niego przyjeżdżam i dostaje dodatkowy papier. Nie ma takiej możliwości żeby mi wystawił na przepuszczalność bez dodatkowego "mini przeglądu". Gość znał się na rzeczy i zapewniał że takie przyciemnienie jak mam teraz to raczej problemów nie będzie i że szyby w oryginale miały praktycznie 100% przepuszczalności,więc mam się nie martwić.
Jak z kolei mówiłem że się jeszcze zastanawiam nad 50% z przodu, to już mówił iż nie ręczy ,że za chwilę nie będe tego zrywał podczas kontroli a o pozytywnym przejściu pomiaru przepuszczalności mogę tylko pomarzyć.
Początkowo miałem zamiar jechać aby zmierzyć i wrócić po dodatkowy papier,jednak sobie podarowałem.
barcieh napisał(a):nawet jeśli masz tą homologację to omijaj kontrole bo znajdzie się miły pan policjant, który to wszystko podważy wynikiem badania

Tak,wiem :) jednak wydaje mi się że spełniam normy. Na zdjęciach wygląda jak by były na prawdę ciemne, ale w rzeczywistości prawie nie różnią się od przedniej-nie przyciemnianej wcale.
DamianSzatan666 napisał(a):wrzuć jakieś fotki wnętrza. ja mam z tego najnowszego lifta.

Wrzucę,wrzucę ale najpierw posprzątam :D
Już widze że masz kierownicę najnowszą,ja mam tę wcześniejszą,ze starym znaczkiem. Reszta chyba identyko-wszystko czarne za wyjątkiem dywaników-szare.
DamianSzatan666 a masz oświetlenie schowka? U mnie nie ma. Widać tylko przez te dziury jakąś metalową rurę,jakby część od poduszki pasażera.
Rezystor

Postprzez DamianSzatan666 » 23 sie 2012, 20:39

No właśnie nie mam podświetlenia, ale w planach jest zrobienie bo nie widziałem gniazda żadnego tam. Fajnie wyglądają podświetlane przełączniki szyb oraz podświetlenie klamek, tylko takie delikatne.
Wiesz, znajomy okleił przednie szyby sobie 25%, chyba w 323, szybciej zrywał niż to było planowane. A był tak pewien że mu przepuszcza... No ale każde auto ma inaczej. U mnie dywaniki to nawet nie wiem skąd. Tez trzeba kupić, może na MS. Najważniejsze że masz auto zadbane. A jak stoisz z zawieszeniem?? Coś do wymiany?? Bo te polskie drogi są jakie są :(

a ten Ty nie masz takich felg jak moje??
Obrazek
Forumowicz

Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez Rezystor » 23 sie 2012, 20:53

DamianSzatan666 napisał(a):o właśnie nie mam podświetlenia,

Ha! Czyli nie jestem sam :)
A bagażnik? Też pewnie nie...
DamianSzatan666 napisał(a):Fajnie wyglądają podświetlane przełączniki szyb

Jutro się za to zabieram właśnie <faja>
DamianSzatan666 napisał(a):U mnie dywaniki to nawet nie wiem skąd.

Ja mam oryginały,ale już się powoli "zajeżdżają",myśle zrobić na zamówienie-czarne z szarym obszyciem,identyczne jak oryginały ze stoperami (to kółeczko wchodzące na kulkę)
DamianSzatan666 napisał(a):A jak stoisz z zawieszeniem?? Coś do wymiany?? Bo te polskie drogi są jakie są

No coś mi tam ostatnio delikatnie postukuje z przodu ale na razie nic nie tykam bo mam inne wydatki ;)
Filtr powietrza wymienie przed zimą oraz opony (koniecznie) i to wszystko.
Z Webastem musze gdzieś podjechać bo słabo grzeje,ale to w ostateczności bo i tak nie używam w sumie.
DamianSzatan666 napisał(a):a ten Ty nie masz takich felg jak moje??

Tak,dokładnie. Jeśli Twoje są 17" to mam identyko.
Rezystor

Postprzez DamianSzatan666 » 23 sie 2012, 21:00

a ja czasu nie mam się za to zabrać, a po drugie jak gdzieś już wspomniałem- budowa rujnuje :|
W bagażniku mam :P
Felgi w czerni fajnie wyglądają ale srebrne odmładzają. Jednak szybciej się brudzą :(
Obrazek
Forumowicz

Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez Rezystor » 23 sie 2012, 21:17

DamianSzatan666 napisał(a):nie mam się za to zabrać,

no ja sobie obiecałem w urlop że zrobie trzy rzeczy dla auta:1)naprawie wsteczne światła 2)pomaluje zaciski 3)podświetle przyciski. Zostało mi ostatnie zadanie na jutro. Zobaczymy jak mi pójdzie.
DamianSzatan666 napisał(a):Felgi w czerni fajnie wyglądają ale srebrne odmładzają. Jednak szybciej się brudzą

Święta prawda Kolego.
Rezystor

Postprzez Koci@k » 23 sie 2012, 21:46

DamianSzatan666 napisał(a):Felgi w czerni fajnie wyglądają ale srebrne odmładzają. Jednak szybciej się brudzą :(

Jedno i drugie trzeba myć...brudzą się tak samo <cisza> <lol>
Przepraszam za OT :]
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Crenshaw » 9 gru 2012, 22:14

No kolego.. słyszałem, że masz już nowe emblematy :) dawaj zdjęcia bo jestem ciekawy jak wyszło :P
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez Marcin » 11 gru 2012, 15:39

Mróz trzyma i nie chce połamac plastików. Jak tylko odpuści to biorę się za montaż.
Jesli juz mowa o moim samochodzie to ostatnio wpadłem na pomysł odnośnie termometru którego u nas brakuje. Zaadoptowałem z 626 GF 01' i pasuje jak ori. W miejsce schowka nad radiem wjechał :D
Tak jak pisałem w "Szybkich pytaniach"-jak mnie najdzie to będe montował identyczny jak mam teraz ale z komputerem pokazującym spalanie, etc... .
jak na razie, na próbę mam sam termometr i (niestety :P ) drugi zegar <lol>
W tym temacie wklejałem foty--->
viewtopic.php?f=125&t=48508&start=120
Forumowicz

Od: 30 sty 2007, 02:18
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez Marcin » 14 kwi 2013, 21:06

Zrobiło się trochę pogody więc postanowiłem poprawić trochę Japońców :)
Teraz mam emblematy takie jak powinny być w tym roczniku, czyli po lifcie.
Ten z tyłu jest nieco niżej niż ori z tego względu że musiałem zakryć dziurki po otworach od starego znaczka. Niestety po lifcie mają inny rozstaw.
Zdjęcia poglądowe. Więcej zdjęć pojawi się niebawem, po zmianie obuwia na letnie. Czarne felgi są teraz srebrne :P
Załączniki
DSCF2040.jpg
DSCF2041.jpg
Forumowicz

Postprzez Fasola » 15 kwi 2013, 09:15

Super :)
Fasola

Postprzez kinki » 15 kwi 2013, 10:07

a ten tylny nie jest ciut przesunięty w prawo ?? <co?>
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Marcin » 15 kwi 2013, 20:11

Fasola napisał(a):Super :)

Po części dzięki Tobie ;)
kinki napisał(a):a ten tylny nie jest ciut przesunięty w prawo ?? <co?>

Może sie tak wydawać,ale raczej nie ponieważ naklejałem na oryginalne dziurki, które pasowały "na styk" zeby je zakryć. Gdybym choc trochę przesunął znaczek względem srodka to widać by było dziury.
Dzisiaj wjechało letnie obuwie <faja> Jakoś w weekend pojadę zrobic kilka zdjęć. Oczywiście wrzucę tutaj :)
Forumowicz

Postprzez sylwo » 15 kwi 2013, 22:18

Osobiście kocham patrzeć z zewnątrz jak ktoś jeździ moim xedem :D a tym bardziej na letnich <serduszka>
Forumowicz

Od: 17 sie 2009, 11:45
Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5

Postprzez freezoneq » 16 kwi 2013, 22:47

To czekamy na zdjęcia. I na kuriera z moimi gumami <glupek2>
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 gru 2012, 02:02
Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF