People_Hate_Me napisał(a):DamianMX6 napisał(a):Zupełnie nie rozumiem takiego małego zainteresowania tym modelem

.
odpowiedzią na to pytanie jest napęd na przednią oś. gdyby mazda dała napęd na Tył byłby mega popularny.
choć nie powiem w stanach MX6 cieszy się dość dużą popularnością

Nie wydaje mi się aby to był główny powód. Jeśli tak by było to samo powinno spotkać Toyote Celice czy Mazdę MX-3.
Moim zdaniem problemem jest to że jest bardzo mało egzemplarzy w dobrym stanie i praktycznie jest to samochód nieznany, a ubranych w sensowne pakiety typu MAZDASPEED czy LSi to już na palcach jednej ręki stolarza

(MAZDASPEED wcześniej w kraju nie widziałem na naszych numerach

). Inna sprawa że wiele osób upiększa je na siłę i wychodzą potworki. Myślę że na tych kilku moich zdjęciach widać że wiele rzeczy które są potrzebne aby auto prezentowało się pięknie jest lub było wyprodukowane przez Mazdę. Wystarczy trochę poszukać

.
Naprawdę warto, przez niemal dwa lata słyszałem: daj sobie spokój, kup sobie jakiś porządny samochód, czy wywal tego złoma bo ciągle przy nim grzebiesz

. A teraz cicho jak makiem zasiał

.
A co do napędu na przednią oś. Do driftu się nie nadaje, ale w jeździe na codzień nie mam się do czego przyczepić. Dobre opony, zawieszenie i nie straszny śnieg czy woda. Bardzo bezpieczna sprawa. Lepsze jest tylko 4x4.