l3mur91 napisał(a):<serduszka>

www.mazdaspeed.pl
l3mur91 napisał(a):<serduszka>
Crenshaw napisał(a):ten ford ma większego grilla niż Xedos przednią szybę
Setritus napisał(a):Jak ci wychodzi skórka pomarańczy to ją po prostu zdjemij papierem ok 1000, potem wyszoruj na równo 2000, potem na koniec bardzo dokładnie 2500, na to dobra pasta polerska i odpowiednia tarcza, dzieki temu uzyskasz idealnie gładki lakier z pięknym połyskiem. Nie trzeba wcale nakładać kolejnej warstwy lakieru, bo też może się ona "zpomarańczyć". Warunkiem powodzenia zabiegu o którym pisze jest dość gruba warstwa klaru (min 2 warstwy) żeby przy wyrównywaniu i polerowaniu nie dotrzeć się do bazy.
Pozdrawiam
radar88 napisał(a):Do 100 claru+50utardzacz + 25 rozpuchu, dobrze wymieszane efekt ten sam, lecz łatwiej się nakłada.
radar88 napisał(a):to była tartka.
Setritus napisał(a):Nie spływa ci ten klar po nałożeniu? Ja pamietam że dawałem tylko 2 jednostki lakieru na 1 jednostkę utwardzacza, bez rozp. Rozpuszczalnik powodował że lakier był zbyt płynny i robił zacieki, nieważne jak ostaożnie go kładłem.
Nie nie spływa o dziwo, nawet czytałem na nie których forach że rozrzedzają. Dzisiaj błotnik będę dokańczał.Setritus napisał(a):Nie spływa ci ten klar po nałożeniu? Ja pamietam że dawałem tylko 2 jednostki lakieru na 1 jednostkę utwardzacza, bez rozp. Rozpuszczalnik powodował że lakier był zbyt płynny i robił zacieki, nieważne jak ostaożnie go kładłem.
Dokładnie sklep profesjonalny, dorabiałem u nich już 3x i nie było problemu, teraz nie wiem co się stało. Może dzisiaj do nich podjadę, lecz jak udowodnić reklamację jak nie mam auta i zderzaka razem ze sobą. Coś będę myślał.Setritus napisał(a):I z tego co widze kolor jest mocno inny, składaj reklamacje u lakiernika, o ile dorabiałeś lakier w profesjonalnym zakładzie a nie u Zdzicha w misce za garażem
Dokładnie tak.noxes napisał(a):Bo nie wylałeś klaru![]()
Przypuszczam że kiepskie zdjęcie, raz że brak oświetlenia i ciemno jak wSetritus napisał(a):Na zderzaku też masz morkę, czy to tylko takie zdjęcie?
Nie jest czarny – Z8 Deep Sea Pearl, nawet w słońcu jest widać że jest ciemny zielony.noxes napisał(a):Dlaczego Ty polakierowałeś zderzak na zielono skoro xeda masz czarnego?
deejay27 napisał(a):Przepoleruj resztę auta ,żeby wyciągnac głebie koloru ze starego lakieru , to sie pewnie bardziej wyrównają odcienie.
radar88 napisał(a):Tylko maszyny polerskiej brak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości