Może nie długo ruszę dalej z robotą bo już mnie korci
P.S. Dokupiłem jeszcze większego brata do ew przewożenia większych gabarytów samochodowych bądź do przechowania naddatku części, bądź do przywiezienia kolejnego dawcy

www.mazdaspeed.pl
Matthew90 napisał(a):Trzymam kciuki za ten projekt
jedrzej07 napisał(a):A ja już myślałem, że odpuściłeś. No nieźle nieźle. Liczyłeś ile już Cię to kosztowało i ile jeszcze potrzebujesz?
jedrzej07 napisał(a):Oczywiście czasu i wkładu własnego nie da się wycenić a to chyba najdroższa sprawa
jedrzej07 napisał(a):Jak skończysz to chyba będzie projekt wystawowy dla salonów Mazdy![]()
radar88 napisał(a):Powiem tak, dla mnie ten czas to raczej sprawa przyjemności, dla tego że sprawia mi to frajdę, nie uznaję tego czasu jako zmarnowanego, fakt że jest co robić w domu i dookoła ale na to też czas muszę poświęcić, ponieważ postanowienie jest i musi być zrealizowaneA Xedosów pomału jak na lekarstwo.
Beny napisał(a):Mam nadzieje ze bordowy ixs nie jest zaniedbywany z tego powodu
Beny napisał(a):Podziwiam, ale chyba wolał bym kupić zdrowsza budę niż spędzić tyle czasu nad uratowanie tej
jurand napisał(a):Istnieje jeszcze inna opcja!
Zaklejenie istniejących dokładnie przyciętą folią i odklejenie jej po malowaniu.
Ja tu kombinuję się rozpisując a zrobił bym właśnie tak
radar88 napisał(a):Rudą dopiero zobaczysz jak rozbierzesz wszystko, to wychodzi gdzie co było łatane, kitowane itd.
Tu mam pewność że auto nie było kitowane, spawane itd, dla tego zostaje i chcę je odbudować
radar88 napisał(a):Właśnie tak nie chce robić, tylko dla tego że zostanie ostra krawędź na bezbarwnym co w późniejszym czasie może skutkować w uszkodzeniu tej krawędzi i odłażeniu claru z tych miejsc gdzie są te naklejki, nie ukrywam że wolał bym tego uniknąć.
chmielu_KL napisał(a):I takie podejście to ja rozumiemswoją jak kupowałem to '' na szybko '' i powrót do domu. Przy swapie dopiero poznałem całe auto i wiem, że nie było bite, spawane itp. Choć ciężko w to uwierzyć bo auto na 24 lata
I choć myślę o zmianie auto to jak widzę, że ktoś jeszcze robi takie staruszki momentalnie zmieniam zdanie
jurand napisał(a):Jeszcze inna opcja: odklejenie folii z naklejek przed ostatnią warstwą klara. Nic nie będzie złazić!
Albo dawaj foty do obróbki jak wspomniałem i do odtworzenia
ZdzichuZ napisał(a):Radar88, Ty to naprawdę musisz uwielbiać Xedosy. Pamiętam jak odbudowałeś X9 po pożarze, teraz ten X6 przechodzi renowację. Tak z ciekawości zapytam, czy nie jest Ci ciasno nieco w garażu? Jak to ogarniasz wszystko, sam czy z pomocą kogoś znajomego?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości