Mazda 626 GD Coupe '87 2.0i –> MX-6 2.2t
Niestety z tego co wiem to nie są. Mają większy otwór na łożysko. Próbuję ogarnąć do GD z innego źrodła, dzieki za chęci!
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Też niestety nie znalazłem nic. Niby od Mx6 ma podobny numer ale to nie to.

GD to GD, pasuje przód zamiennie czy to 626 czy MX-6.
Z GE do GD nie podejdzie bez przeróbek, a i dostępność nic lepsza – po prostu nie ma
Przeszukałem wszystko, a trochę w tym doświadczenia mam i finał jest taki, że jest to dostępne teoretycznie w Kanadzie/USA.
Całkiem wyraźny schemat, jaka to strona? Ja się często przy japońcach wspomagam Amayamą.
Z GE do GD nie podejdzie bez przeróbek, a i dostępność nic lepsza – po prostu nie ma
Przeszukałem wszystko, a trochę w tym doświadczenia mam i finał jest taki, że jest to dostępne teoretycznie w Kanadzie/USA.
Całkiem wyraźny schemat, jaka to strona? Ja się często przy japońcach wspomagam Amayamą.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Udało się pozyskać z tajnych źródeł
są w lepszym stanie niż wyglądają na foto
Teraz jeszcze muszę poczekać z gumami na spreżyny, bo zakładam takie uniwersalne. Pomyliłem się z zakupami na Aliexpress i niestety nie będą na majówkę, więc będę zmuszony w końcu ogarnąć hamulce w BMW.

są w lepszym stanie niż wyglądają na foto
Teraz jeszcze muszę poczekać z gumami na spreżyny, bo zakładam takie uniwersalne. Pomyliłem się z zakupami na Aliexpress i niestety nie będą na majówkę, więc będę zmuszony w końcu ogarnąć hamulce w BMW.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Zawsze to oryginał
Jak będzie czas i wszystko pójdzie z planem to i tak będa wyciągnięte. Wtedy sobie wypiaskuje, zobaczę czy coś z nich zostanie i pomaluję 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Tak więc poskładałem, ale nie do końca jestem zadowolony. Z braku dostepności niestety mam 2 różne poduszki z przodu i chyba jest z 0.5-1cm różnicy w wysokości między prawą a lewą stroną. Będę musiał coś pokombinować, a zapewne kupić inną poduchę.
Niestety też przód trochę za nisko siedzi względem tyłu. To pewnie brak przednich ori gum na amortyzatorze LUB po prostu pozytyw z tylu po podniesieniu zawieszenia. Zobaczymy. Mimo wszystko komfort na ogromny plus, w końcu zawieszenie pracuje. Porównał bym to z Eibach Sportline, więc jest sztywniutko, ale nie gubię plomb na każdej małej dziurze.
Niestety też przód trochę za nisko siedzi względem tyłu. To pewnie brak przednich ori gum na amortyzatorze LUB po prostu pozytyw z tylu po podniesieniu zawieszenia. Zobaczymy. Mimo wszystko komfort na ogromny plus, w końcu zawieszenie pracuje. Porównał bym to z Eibach Sportline, więc jest sztywniutko, ale nie gubię plomb na każdej małej dziurze.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
michtal18 napisał(a):pięknie siedzimiseczek nie chciało się pomalować do wszystkich nowych gratów?? wyglądałby zawias jak nowy
Własnie – choćby tę starą rdzę poczernić..
Jak bedziesz kiedyś wyjmował, to nie zapomnjj.
Ogólnie jako samochód na zdjęciu wcale źle to nie wygląda
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Je by trzeba wypiaskować, a wtedy to pewnie niewiele by z tych talerzy zostalo. Na rdze malować to już lepiej nic nie robić 
Tył stoi wysoko, bo wahacze są wyregulowane pod dużo krótsza kolumnę do gwintu. Jak wkładałem te amortyzatory, to musiałem łomem zwrotnice w dół giąć. Także po geometrii powinna się wyrównać
zadra napisał(a):Ogólnie jako samochód na zdjęciu wcale źle to nie wygląda
Tył stoi wysoko, bo wahacze są wyregulowane pod dużo krótsza kolumnę do gwintu. Jak wkładałem te amortyzatory, to musiałem łomem zwrotnice w dół giąć. Także po geometrii powinna się wyrównać
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Ech fajnie to wygląda, zawsze jak nie niego patrzę to widzę Nissana Skyline R32, taka fajna japońska stylistyka tamtych lat.
Mimo wszystko R32 jest ładniejszy, ciekawszy. Jeszcze spory kawałek drogi przede mną zanim będzie wyglądać tak jak bym chciał, ale w sumie nic mnie nie goni
Ewentualnie znowu sobie coś wkręcę i zmienię to na kolejnego chrupka 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
No wiesz kupić teraz R32 chociaż w nie gorszym stanie niż Twoja mazda to trzeba mieć sporo kasy. Tu mała namiastka tego jest 

Plus to, że kasa to moze byc najmniejszy problem. Znaleźć, ogarnąć. Nie mam już na to sił szczerze 
Poza tym nigdy mnie nie jarały nissany.
Poza tym nigdy mnie nie jarały nissany.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium