Mazda5 CR MZR-CD '06 143 KM Platyna
Dogrzewacz naprawiony
Moje subiektywne wrażenia to jakby inne auto. Ciszej zaczął pracować silnik, dzisiaj po pracy lód na szybach po chwili buchało ciepłe powietrze na szybę i ciepełko w kabinie. Koszta poniesione ale banan na twarzy.

MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Jestem zainteresowany zakupem modułu – może być przerobiony – aby dezaktywować Światła skandynawskie w M5

Witam
Potrzebuję pomocy a mianowicie dzisiaj miałem taką historię . Podczas jazdy samochód szarpnął i stracił moc tzn do 2000 obrotów i zwalniał . Na biegu jałowym chodzi a gdy dodam gazu tak powyżej 2000 obrotów spada do biegu jałowego czyli około 850 obrotów. Później jechał normalnie i znowu wróciło – brak mocy czyli obroty do około 2000 i spadek. Komputer jak podłączyłem i sprawdziłem Forscanem to zero błędów, żadne kontrolki się nie zapaliły. Miał ktoś podobne objawy, jakieś sugestie??? HELP ME
Potrzebuję pomocy a mianowicie dzisiaj miałem taką historię . Podczas jazdy samochód szarpnął i stracił moc tzn do 2000 obrotów i zwalniał . Na biegu jałowym chodzi a gdy dodam gazu tak powyżej 2000 obrotów spada do biegu jałowego czyli około 850 obrotów. Później jechał normalnie i znowu wróciło – brak mocy czyli obroty do około 2000 i spadek. Komputer jak podłączyłem i sprawdziłem Forscanem to zero błędów, żadne kontrolki się nie zapaliły. Miał ktoś podobne objawy, jakieś sugestie??? HELP ME

Auto u mechanika – kolegi zostawiłem i jutro ma zajrzeć. Dziwne objawy jak dla mnie ale może filtr paliwa. Pytam aby mu coś zasugerować 
Dopisano 16 cze 2016, 20:35:
Aha już się kiedyś tak zdarzyło i był spokój ale wróciło.
Dopisano 16 cze 2016, 20:35:
Aha już się kiedyś tak zdarzyło i był spokój ale wróciło.

Po wymianie filtra paliwa i wyczyszczeniu przepustnicy – na razie spokój

Dzisiaj miałem okazję przegonić auto na A2 i zaczęło się a mianowicie depnąłem w pedał i w okolicach 3 tys obrotów auto straciło ducha i zaczęło tracić prędkość. Wcisnąłem pedał sprzęgła i gaz obroty powróciły ale ponownie wciskając gaz samochód tracił moc. Jadąc spokojnie i nagle wciskając gaz sytuacja się powtarzała. Znowu wciśnięte sprzęgło i przy-gazowanie, auto jedzie dalej i tak po raz kolejny wciskam gaz i to samo. Miałem wcześniej podobne zdarzenie ale wtedy samochód nie miał mocy. Jak ostygł jechał jak szatan. Wyczyszczona została przepustnica i teraz pytanie czy po czyszczeniu przepustnicy należy robić jakąś adaptację lub coś innego. Czy mogły zostać zapamiętane jakieś błędy ? Dodam że wcześniej jak i teraz żadne kontrolki się nie zapaliły . Proszę o pomoc 
Dopisano 9 wrz 2016, 21:53:
Może to kwestia przewodów podciśnienia?
Dopisano 9 wrz 2016, 21:53:
Może to kwestia przewodów podciśnienia?

Damian68 napisał(a):Wyczyszczona została przepustnica
Raczej klapa gasząca która nie ma nic wspólnego z objawami. Moim zdaniem to coś z zasilaniem paliwa.
A coś bliżej ? Jakieś sugestie?
Dopisano 9 wrz 2016, 22:44:
Żadne błędy nie wyskakują a jak wciskam pedał to jest nagłe spowolnienie auta – zduszenie i brak mocy
Dopisano 10 wrz 2016, 17:28:
Dopisano 9 wrz 2016, 22:44:
Żadne błędy nie wyskakują a jak wciskam pedał to jest nagłe spowolnienie auta – zduszenie i brak mocy
Dopisano 10 wrz 2016, 17:28:

Filtr wymieniony. Dziwne objawy
Dopisano 12 wrz 2016, 19:02:
Walka trwa . 2500-2700 traci moc jak się zagrzeje. Nie spocznę dopóki nie dojdę do przyczyny
Dopisano 12 wrz 2016, 19:02:
Walka trwa . 2500-2700 traci moc jak się zagrzeje. Nie spocznę dopóki nie dojdę do przyczyny

Nadal problem z odnalezieniem przyczyny takiego zachowania auta. Dziś usłyszałem sugestie że może to zawór SCV

Prawdopodobnie znaleziona przyczyna ale dopiero po wymianie i sprawdzeniu będę pewien.

Prawie na 100% ale piszę prawie co by nie zapeszyć
Na razie śmiga aż miło
tfu tfu tfu

Dzisiaj piękny dzień to lakierek otrzymał Fusso Coat SOFT 99
kilka fotek
Opel także skorzystał i został nawoskowany

Prawie wiosna więc mycie i wosk Fusso Coat SOFT 99